www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Scule De Inregistrat


Recommended Posts

Salut,

 

Avand in vedere ca mie mi se pare destul de complicat in a inregistra ceva de calitate cu ajutorul calculatorului, am gasit urmatoarele inventii:

 

http://www.thomann.de/gb/zoom_h2.htm

sau

http://www.thomann.de/gb/zoom_h4.htm

 

Are cineva asa ceva sau a avut? Se merita? Calitatea e pe masura?

 

Mersi.

Link to comment
Share on other sites

sint mai degraba niste reportofoane, daca vrei sa tragi niste idei pe acustica sau electrica cu un amp sint ok. Poate ar fi mai interesant niste recordere portabile cum ar fi astea:

http://www.thomann.de/gb/boss_micro_br.htm

http://www.thomann.de/gb/zoom_mrs_8sd.htm

 

cum adica 1 bit recording? :) parca era pe 16, 24, 32. less is more, nu?

E vorba de alt sistem de codare, nu cel PCM cu 16, 24 biti/44, 48 etc kHz

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sistemul de codare PCM foloseste 16 / 24 biti (HW, software putand folosi si 32, 64) la frecvente de la 8000 Hz pana la 192000 Hz.

Sistemul de codare bazat pe modulare Sigma Delta (denumit DSD - Direct Stream Digital) foloseste 1 bit la frecvente 2.8224 MHz (de 64 de ori fata de standardul de 44.1 kHz de pe CD-uri), fiind folosit pentru SACD si fiind in disputa cu DVD-A.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Atunci ia-ti mai intai un microfon de captare si un Multitrack Recorder (eventual portabil, sau ceva mai compact) analog (daca tii neaparat sa nu folosesti pcul)

Mai exista si optiunea cu niste convertori separati si placa de sunet buna si PC (eitherway, sunt banii tai, te uiti si tu la preturi si alegi singur)

 

 

LE: http://www.thomann.de/gb/analogue_recorders.html SI/SAU http://www.thomann.de/gb/multitrack_recorders.html SI PENTRU MIC http://www.thomann.de/gb/microphones_for_amplifiers.html

Edited by Susceptor
Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Avand in vedere ca mie mi se pare destul de complicat in a inregistra ceva de calitate cu ajutorul calculatorului, am gasit urmatoarele inventii:

 

http://www.thomann.de/gb/zoom_h2.htm

sau

http://www.thomann.de/gb/zoom_h4.htm

 

Are cineva asa ceva sau a avut? Se merita? Calitatea e pe masura?

 

Mersi.

zoom_h4.htm

 

palm recorder , 96KHz/24 bit x128 rezoluti amaxima , are doua microfoane "electret" in pozitie YX ptr inregistrare stereo.

se pot cupla dou microfoane conndenser ( are si phantom power 48V) externe..Suporta 4G SD card .

Scula de teren , mica si foarte buna .Mai ales ptr inregistrat concerte , la 320kbps/16bit mp3 ai 48 ore loc pe HCSD card de 4G.

 

Are compresor/limitator/ filtru trece sus reglabil/gain/ gain in 3 trepte ( switch mecanic-buton ) , noise reduction /auto-record/ si nu mai stiu ce ..acestea pe STEREO

 

pe 4 Track ai 44.1KHz/16bit si poti inregistrezi 4 canale /sa le mixezi sa panoramezi =ai efecte "numai la inregistrare ,la editare nu ai acces".Post recording poti sa normalizezi , sa codezi in mp3 daca vrei sa mixezi cu celelalte canale ..sa folosesti tehnica ping -pong la nevoie.Efectele sunt de laZoom- G2 cu ultimul procesor de 96KHz/32bit x 128-latenta extrem de mica -zgomot foarte mic .Efecte se pot seta numai doua ..amplifier---cu tot felu de distorsuri si simulari + unul din efectele ambientale .Se poate folosi si ca efect la cantat /inregistrat .Pitch controlul este cu latenta incredibil de mica fata de alte scule.

 

In efecte sunt si compresoare /limitatoare de microfon - are si deesser .fiecare efect are reglaje multiple ale caracteristicilor .EQ pe 3 sau 4 canale .Combinat cu diferitekle sounduri de simulare dau o gama larga de sunete ptr chitara sau alt instrument .Cel mai bun sound de chit bas am reusit cu Zoom- H4 , are vre-o 4-5 "simulari de statii" de bas .

 

Cele 4 canale permit sa tragi patru piste pe teren , apoi acasa prelucrezi mixezi cu PC - cu Cubase LE din dotare .( primesti si programul cu licenta )

http://youtube.com/watch?v=Z1Ww21dazrM

 

 

Sugar Blue sunetul tras cu Zoom-H4 , in geanta camcoderului , volumul era infernal , am tras si in spatele scenei ,la ziua lui Adi Barar am tras Cargo la 2 m de statia de chitara , si la alte concerte , am pus in topicul TONUL si secvente de la concertul lui Fliorin Ochescu .

Trage exceptional cu microfoanele incorporate.

 

Se pot deselecta microfoanele si ai doua intrari L si R ( se poate selecta IN1 ...IN2 si IN1+IN2 si MIC stereo)

 

 

Night Train ,@Cyfer la chitara ...pentru comparatie , sunetul camerei .....apoi s-a dus softul meu de editare video si nu am mai avut timp sa reinstalez si sa sterg toate codec-urile ce s-au amestecat si nu mai functioneaza mai nimc cu editare si mixare vide+sunet .Cand repar o sa pun sunetul Zomm-H4 in loc de cel de la camcoder.

 

Depinde ptr ce vrei sa folosesti , ptr teren e super cu doua acu NiMh AA de 2500mAh functionezaza 5-6 ore .Foarte bun de carat la sala de repetitii , sau de exemplu sa tragi tobele la o sala sau unde are bateristul tobele , apoi poti trage in alta sala organistul sau chitaristi , sau cu BT-ul intr-un track poti sa mergi la vocalist sa cante peste .daca inregistrezi BT-ul de mai multe ori cu diferite nume , poti sa tragi vocea sau un solo peste BT la calitate maxima ( pe 4G SD) aprox o ora jumatate , deci foarte multe versiuni din care apoi acasa intr -un seqvencer ( Cubase,Cool edit,cackewalk etc ) copiezi trackurile si alegi ce-i mai bun si le mixezi....etc etc

 

H2 are 4 microfoane e super ptr tras imagine stereo live dar nu are mixer $track ca si H4 , si nici efecte .

Link to comment
Share on other sites

Guest Buncar
Salut,

 

Avand in vedere ca mie mi se pare destul de complicat in a inregistra ceva de calitate cu ajutorul calculatorului, am gasit urmatoarele inventii:

 

http://www.thomann.de/gb/zoom_h2.htm

sau

http://www.thomann.de/gb/zoom_h4.htm

 

Are cineva asa ceva sau a avut? Se merita? Calitatea e pe masura?

 

Mersi.

Astea sunt reportofoane digitale de inalta calitate...si atat.

Link to comment
Share on other sites

Sa precizam :reportofon este ptr interview vocal , trebuie sa redea banda de frecvente 300-3000 Hz , si se merge pe 8bit/8KHz de ex ca si in cazul sunetului inreg in majoritatea tel celulare si aparate foto , sau camcodere mai ieftine.( spatiu de stocare mai mic ) un reportofon in cel mai bun caz are un compresor ce taie tot si lasa numai vocea , nu-i ptr muzica.

 

 

 

Un recorder digital la 96KHz /24 bit x 126 si inca cu un convertor AD /DA rapid si de calitate nu mai poate fi numai reportofon .

este o scula de inregistrat portabila , multifunctionala cu independenta mare .( consum mic) si capacitate mare de stocare , deocamdata max 4GB.

 

Se cheama Palm Recorder ( Field Recorder) si e mult mai rentabil decat sa cari un laptop + un convertor/microfon stereo USB sau FireWire. ce are timp de utilizare autonom mult mai scurt.

 

Pe langa ce am scris mai poate sa fie folosit ca si " microfon stereo USB" sau " Placa de Sunet Extern pe USB ce are si microfoane incorporate plus intrari doua jack de 6,3mm sau doua Canon si posibilitatea de phantom power 48V ".

Cu phantom power se reduce timpul de functionare pe baterii.

 

In modul 4-track fara posibilitatea de editare te rezumi la inregistrarea unor teme , idei , dar daca ai un pic de pricepere poti sa faci si un track demo chiar numai cu Z-H4.

 

Plus pentru sunet de filme este extraordinar , calitatea este foarte buna .Directivitate buna ...

 

H2 are o pale mai buna de imagine stereo realizata cu 4 microfoane .

 

Excelent ptr pentru laptop daca este nevoie de spatiu de stocare mai mare ( de ex vrei sa trago un festival intreg cu 96KHz/24 bit . ( pe 4G incape aprox 1,6 h stereo 95/24)

daca vrea cineva mini studio exista si din acela dar nu mai este "palm" ( si Zoom-H4 este cam mare dar mai merge sa-l tii si sa butonezi cu o singura mana)

 

In orice caz nu inlocuieste un studio ci il complecteaza .Nimeni nu cara studio dupa el la un festival , concert sau la munte / mare etc in concediu.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Guest Buncar

Reportofoanele bune nu sunt destinate inregistrarilor vocale si doar atat...Parerea mea este ca aceste scule sunt Reportofoane moderne pentru ca orice lucru se dezvolta, tinde spre mai mult, la fel ca un telefon mobil care la inceput era numai telefon, acuma are si camera foto asta nu inseamna ca e camera de filmat sau ca un telefon mobil completeaza un studiou foto sau video pentru ca face poze si filmeaza.In functie de dimensiune si capabilitati un lucru este destinat anumitor intrebuintari, faptul ca aceste reportofoane sunt pe 4 piste si au rezolutie mare bla bla asta e un lucru foarte bun pentru ca au avansat lucrurile...acuma e pe SD card nu mai e pe caseta pentru ca a avansat dar tot reportofon este.Poate nu cadem deacord in aceasta privinta, nu e nici un fel de problema, fiecare isi pastreaza parerea si pace.Eu asi numi acea scula "magnetofon digital in miniatura".

Edited by Buncar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.