Guest quicksand Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Da, am facut rost ieri de o chitara clasica Reghin cu toba mica (eu fiind incepator, sunt super incantat). Problema e ca persoana a tinut-o dezasamblata ... grif-ul este dezlipit de toba si inaltatorul si pragusul sunt dezlipite. Acum eu m-am prins unde vine lipit griful si asta pot face. Dar la pragus si inaltator mi se pare mai greu (mai ales inaltatorul), sunt sigur ca pozitia lor influenteaza enorm sunetele produse ... unde trebuie lipite cele doua: - inaltatorul cam la ce distanta fata de cordar (cordarul este "rabatabil" - se da peste cap, ca o clema) - pragusul trebuie lipit inainte de prima tasta? adica unde..sus pe grif sau jos, imediat dupa el?? Daca aveti orice alte sfaturi, sunt binevenite!! Multumesc
Elethan Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Sfatul meu e sa nu te apuci s-o lipesti decat daca stii ce faci.Pentru asta exista experti Sincer, iti recomand s-o duci la cineva care ar sti sa ti-o faca ca un meserias.Daca te intereseaza pot sa intreb de cateva persoane care ar face asa ceva.Bafta
Guest quicksand Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Clar nu stiu ce fac Ma bazam pe tata... dar ai dreptate, ar fi mai bine Daca stii pe cineva, mi-ar prinde bine
Susceptor Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 (edited) toba mica==corp mic? vorbeste cu cri0578692121320..... aka grosmann Edited November 7, 2005 by dyster skog
necu' Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 ba fii atent ca in viata mea am reusit sa asamblez o singura chitara, tot un reghin din '69 shi cele mai mari probl le-am avut cu grifful si cu pragul trebuie sa nu se arcuiasca altfel te c**i in el!! si griful tre sa fie perpendicular pe muchia chitarei altfel te c**i in el , in general tre sa fii foarte atent altfel te c**i!! BAFTA si anunta-ma ccand e gata
felix Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 necu', ai probleme cu stomacul? aici nu e toaleta publica... mare atentie !
Guest quicksand Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 (edited) Da, am asamblat-o si am reusit sa-i montez o coarda - 4 ..si suna bine ... atat din cat imi pot da seama, zilele astea ii cumpar niste corzi ca lumea si o sa incerc s-o acordez. Parerea mea e ca iesit asamblarea, nu mi se arcuieste nimic (si coarda era metalica). Griful l-am lipit cu aracet si pragul si inaltatorul cu un fel de super glue. Nu arata profesionist, stiu, dar macar s-au intepenit acolo. E bine pentru un tip care a asamblat o chitara la primul contact cu vreuna, nu? Multumesc mult de ajutor tuturor. Am sa tin cont de ce mi-ai spus, necule. Edited November 11, 2005 by quicksand
Recommended Posts