Guest Nephelym Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Am si eu o intrebare ... scuze daca s'a vorbit deja pe tema asta dar nu am gasit nimik. Care este efectul daca se pun corzi de acustica(metal) pe o chitara clasica ? Se intampla ceva cu grifful ? Sau e posibil fara nici un fel de efect ?
cristeadnl Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 dupa cate stiu eu tensiunea in corzile de metal e mai mare, nu sunt sigur dar parca nu are nici truss rod clasica etc etc, deci s-ar curba grifu
dgeekoo Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Pe scurt : NU! Mai lung : daca pui cele mai "light" corzi de acustica chitara se va deteriora (daca nu imediat, in ceva timp in mod sigur). Daca tii neaparat. Pune corzi cat mai xtra-subtiri (poate chiar de electrica), si acordeaza undeva cu 1-2 tonuri mai jos.
Guest Nephelym Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Deci ideea ... (asta pana imi cumpar o acustica) sa pun cele mai subtiri corzi de clasica ? Hmm...trebuie sa ma apuc de colindat magazine ... ms pt sfaturi
s0rin Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Acest subiect intradevar sa mai discutat de foarte multe ori; daca pui corzi metalice ai mari sanse sa strici chitara , eu insa folosesc o chitara clasica cu corzi de metal de multa vreme si nu a patit nimic, insa folosec corzi speciale "silk and steel" acestea sunt corzi cu o tensiune mult mai mica decat cele standard si sunt folosit mai mult la fingerstyle .Am deschis candva un topic care explica mult mai multe pe aceasta tema , insa se pare ca topicul a disparut cu desavarsire( am incercat sa il caut si cu google insa e dat disparut) . ca sa iti faci o idee cum suna baga un ochi aici:
Guest Nephelym Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Suna bine .... ai vreo idee daca as putea gasi prin Iasi asa ceva ? Vreo firma care le produce , etc ? Dimensiuni , alte detalii ca sa stiu cam ce sa caut ?
s0rin Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Eu folosesc : acest set ,care are aceeasi tensiune ca si un set de corzi de chitara clasica , insa nu le-as recomanda daca intentionezi sa bati acorduri cu pana ,de asemenea pretul mi se pare cam piperat. Intentionez sa incerc acest set , au un pret mai rezonabil . Nu ma intreba cum le poti obtine in Iasi sau Romania ca nu te pot ajuta.
Recommended Posts