AlexCiortan Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 cine imi poate spune pls o metoda de chitara de la incepatori pana la avansati si eventual unde o pot gasi ca in librarii nu am reusit nimik cineva mi-a recomandat metoda de chitara berklee vol 1 2 si 3 dar nu am de unde sa o gasesc daca aveti idee de una mai buna va rog spuneti thx in avans
Guest Hippogryph Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 uite doua topicuri care cred ca te intereseaza: Manuale de chitara in limba romana Free guitar books intr-adevar, metoda berklee are o reputatie foarte buna, insa e destul de "densa" si ar fi recomandabil sa te ajute un profesor cu ea.
Guest Anca Pavel Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Poti de la biblioteci, daca ai acces, sa iei Metoda de chitara, de Maria Boeru, 1971, e pentru incepatori, un pic de teorie, explicatii, iar la sfarsit are piese...In timp ce studiam chitara, la Scoala de Arte, din Timisoara, profesorul meu de chitara mi-a predat si dupa cartea asta, pe langa alte carti, metode de chitara de Carcassi sau Carulli, care sunt pline de piese clasice, le gasesti pe la anticariate, eu de acolo le-am luat.
StratMan Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 (edited) Poti de la biblioteci, daca ai acces, sa iei Metoda de chitara, de Maria Boeru, 1971, e pentru incepatori, un pic de teorie, explicatii, iar la sfarsit are piese...In timp ce studiam chitara, la Scoala de Arte, din Timisoara, profesorul meu de chitara mi-a predat si dupa cartea asta, pe langa alte carti, metode de chitara de Carcassi sau Carulli, care sunt pline de piese clasice, le gasesti pe la anticariate, eu de acolo le-am luat. Sunt bune aceste metode dar numai pt. chitara clasica. Berklee-ul, de care se scria mai sus, face parte dintr-o categorie de metode moderne de chitara, dupa studiul careia poti deveni, daca iti doresti, atat chitarist clasic cat si chitarist de fusion. Cred ca genul asta de metode este solicitat, in momentul de fata. Edited November 21, 2007 by StratMan
AlexCiortan Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Sunt bune aceste metode dar numai pt. chitara clasica. Berklee-ul, de care se scria mai sus, face parte dintr-o categorie de metode moderne de chitara, dupa studiul careia poti deveni, daca iti doresti, atat chitarist clasic cat si chitarist de fusion.Cred ca genul asta de metode este solicitat, in momentul de fata. dap de genul acesta de metoda de chitara am nevoie m-ai ginit perfect respect man
Guest Matei B. Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Eu as recomanda pentru un studiu serios Matteo Carcassi - Metoda de chitara sau Ferdinando Carulli - Metoda de chitara. Sunt metode clasice, dar foarte valabile in continuare si care asigura o aprofundare serioasã. Amandoua metodele conțin spre final piese drãguțe si au un nivel progresiv. Caroulli nu s-a gasit o perioada si am fost nevoit sa lucrez cu elevii mei doar de pe Carcasii, dar acum lucrez pe amandoua. Ambele se gasesc in librarii (nu trebuie sa mai umblati prin biblioteci). Eu mi le-am comandat pe www.egrafoart.ro si mi le-au trimis de pe-o zi pe alta prin curier si am platit doar vreo 8 lei curierul.
'mnezău Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Din 2007, ori s-a lasat, ori nu mai are nevoie de metode...
Recommended Posts