Guest crazy-b Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 am probleme la piese gen offspring-the kids arent allright sau la creeping death.e vorba de pasajele rapide cu palm mute care numi ies.mi sa zis k pierd multa miscare fiindca imi trag mana dreapta in sus.intrebarea mea este se palmeaza cu dreapta sau se ridica usor degetele de la stanga d p freturi?sau ambele?unde intalnesc power chorduri cu corzi libere cum procedez? dak palmezi cu dreapta tot trebuie sa ridici mana dreapta k sa eliberezi coarda nu?tot trebuie sa sune... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronniefrown Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 (edited) Eu la aia nu faceam muting decat cu dreapta si mergea. Poti sa faci muting cu dreapta si la corzi libere fara probleme Incearca sa tii mana cat mai aproape de bridge pentru un mute mai eficient. Edited October 17, 2005 by ronniefrown Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dmc Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 palm muting se face cu mana dreapta. numai cu mana dreapta . cu stanga poti sa faci cel mult dead notes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cdaugustin Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 crazy se aude daca esti pe chitara electrica. Pe chitara acustica e mai greu sa scoti un palm mute calumea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest crazy-b Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 cu dreapta ori cu stanga ma intereseaza cum fak sa sune curat.mai dau un exemplu....audioslave-show me how to live....si acolo nu e de viteza k o fac dar suna murdar.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronniefrown Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Trebuie sa mai exersezi si o sa-ti iasa si pe corzi separate, nu doar pe power chorduri. Incearca si inceputul de la Orion-Metallica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest crazy-b Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 cum anume sa exersez?la tempo mai scazut sau cum?vreau sa scap de sunetul ala murdar...sa sune curat....k pe inregistrare....la ce trebuie sa fiu atent? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 sunetul murdar ar putea sa vina si de la abuzul de gain / distorsiune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Johnny I Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 si ai grija sa nu vibreze mai multe corzi in acelasi timp... mda... in afara de acorduri... logic. cred ca stii la ce ma refer... de ex dak folosesti un acord pe corzile 5-6 sa nu vibreze si coarda 4. am fost cat se poate de vag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elethan Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Se poate face atat cu dreapta, care este cea mai comuna metoda, dar si cu stanga, cu efect diferit, dar este o tehnica ceva mai greu de stapanit.Nu-ti face probleme daca nu-ti iese bine, fiecare tehnica trebuie cantata si rascantata pana iti iese.. that's the fact Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DeathWarden Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 crazy-b mai bine inregistreaza un pasaj cu palm mute facut de tine. si cel mai bine la palm mute e sa faci cu mana dreapta foarte aproape de bridge. nu conteaza in cate corzi dai. ideea palm mute-ului este k tu iei o bucata din sunet prin muting (k deaia i se zice palm MUTE ) pentru a face un riff sa sune mai heavy. si dak nu intzelegi de la noi ai putea sa incerci sa cautzi pe net, pe paginile cu lectii de kitara, nijte filmulete sau sa rogi unu dintre forumisti sa iti faca unul scurt.(tzias face eu da nu am camera ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted October 17, 2005 Share Posted October 17, 2005 Atentie la: 1) Sa nu tii mana dreapta prea departe de punte - adica prea spre grif. 2) Sa nu lovesti si alte corzi pe care nu le palmezi.. de exemplu sa zicem ca iei acordul G Powerchord pe coarda 6. Sa nu lovesti din greseala coarda libera 3. 3) Sa palmezi.. nu trebuie sa fii foarte brutal in apasare dar nici doar sa mangai corzile. ...si cel mai important... 4) Sa fii relaxat, sa nu incordezi muschi care nu-ti folosesc la miscarile pe care le faci si sa iti analizezi cu mare atente tehnica actuala pentru a-ti da seama unde gresesti...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest crazy-b Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 poate mam exprimat gresit.stiu sa fac palm mute dar de ex la formula de la creeping death de dupa intro unde o tine tot pe mi si cu infloritura aia trebuie ridicata mana din cand in cand si suna f naspa.adik nu se aude clar...nu cred k e problema d distors....d fapt ridicarea aia imi pune probleme nu palm muteul in sine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cearny Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 Atunci vezi punctul 4) de mai sus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susceptor Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 (edited) daca faci 'palm mute' asupra corzilor cu mana stanga ai 2 posibilitati fie canti dead notes, fie canti rake dead note inseamna ca doar atingi coarda cu degetele..iese o nota infundata...un fel de zgomot ce tinde spre nota rake inseamna un fel de acord pe dead notes...desi poti pur si simplu sa atingi corzile cu degetele in asa fel incat sa nu scoata note (ci doar zgomote) si sa le folosesti mai mult ritmic - v. jimi hendrix voodoo chile scuzati pt offtopic dar am considerat ca era de preferinta sa se evite confuzia intre palm mute si dead notes/rake Edited October 18, 2005 by dyster skog Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronniefrown Posted October 18, 2005 Share Posted October 18, 2005 poate mam exprimat gresit.stiu sa fac palm mute dar de ex la formula de la creeping death de dupa intro unde o tine tot pe mi si cu infloritura aia trebuie ridicata mana din cand in cand si suna f naspa.adik nu se aude clar...nu cred k e problema d distors....d fapt ridicarea aia imi pune probleme nu palm muteul in sine. faci palm-mute doar pe mi ridici mana sa faci 2-3-2(3)0 sau cum e aia pui iau mana dreapta si faci palm mute din nou takes practice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DeathWarden Posted October 19, 2005 Share Posted October 19, 2005 (edited) sau incerci sa tii palm mute doar pe mi, ori cand dai 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0------------------ incearca sa dai din mana k la un acord obisnuit -----'2---'2---2------2-------2-3-2/3-0 adik sa dai mana de pe corzi si dupa sa te intorci cu mana pe corzi. nujt dak o sa se vada bine "diagrama", si nujt dak te ajut sau mai mult te incurc :| sry dak te incurc, nu o fac cu reavointa Edited October 19, 2005 by DeathWarden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts