Guest Distorsed Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Curand am aflat si eu de "twelve bar blues" progresia I-IV-V si alea alea...insa am o nelamurire, deci daca vreau un twelve bar blues in A spre exemplu, ma duc asa I = A, atunci, IV = D , V = E , insa cum se procedeaza la cele alterate? daca de exempu vreau sa fac un 12 b. blues in A bemol, sau, in C diez, cum fac? si daca tot veni vorba, unde mai pot gasi si alte progresii de genul?...adica formule dinastea in genu celei mai de sus , sau este vreo metoda sa mi le pot face singur ? multumesc anticpat!
Guest zzz Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Pastrezi exact aceeasi formula I- IV -V pentru twelve bar blues in orice tonalitate ai vrea sa il faci...daca vrei sa il incepi din La bemol va fi La bemol-Re bemol-Mi bemol....din Sol este : Sol-Do-Re... se pastreaza aceeasi formula inferent din ce tonalitate incepi...acea formula iti da defapt intervale care trebuie sa se pastreze pentru ca progresia sa ramana o twelve bar blues clasica...iar pentru alte progresii de acorduri gasesti pe net cartea Begginers Guitar Primer, se gaseste si la acel link cu carti care a fost postat pe forum mai demult...o downloadezi si gasesti acolo diferite progresii , in diferite tonalitati...poti cauta pe google si Chords Progressions si sigur vei gasi link-uri o gramada...
karpi Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 explicati`mi si mie va rog aceleasi intervale .....distante masurate in spatii dintre bareuri 0- - - -5 - 7 si nilocuiesti de exemplu cu +2 0+2 - - - - 5+2 - 7+2 0+12= octava si esti cu un ton mai sus ...studieaza si tu un pic ...este aritmetica simpla A+2 spatii ( semitonuri) = Bi analogic gasesti toate pozitiile , atentie intre E <-> F si C<->B este doar un spatiu ! ( semiton) http://www.angelfire.com/fl4/moneychords/freebies.html
Recommended Posts