www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Re-tubing


CulBoji

Recommended Posts

Mi-am luat si io de curand un Marshall d-asta mai vechi si din cate vad se cam duc lampile, mai bazaie un picut pe clean, se fac lampile albastre, porneste mai greu si sunt cam vechi.

 

Nu am schimbat inca lampile in nici un amp asa ca nu stiu ce marca de lampi sa imi iau si cine sa mi le schimbe ( daca poate cineva sa imi explice si chestia cu biasul si cum se face sau sa imi recomande un electronist din Cluj care se pricepe )

 

Eu ma gandeam sa imi schimb cu nijte lampi JJ/Tesla si in preamp si in poweramp dar pe Thomann am vazut ca au numai ECC83. Poate imi iau EL34 Mesa/Boogie care vad ca vin imperecheate. Ce lampi ati recomanda pt acest amp?

 

Poate cineva sa imi indice ceva magazine la noi in tzara care au o gama mai variata?

Link to comment
Share on other sites

Guest anghelescu

nu e chiar asa de usor.din cate stiu eu trebuie sa ii faci un re-bias... si asta necesita un expert..precut overdrive sau tone. btw ...marshall jubilee ..tare :) cat ai dat pe el? din cate stiu daca se fac albastre..trebuie neaaparat schimbate :) iar pentru lampi incearca http://www.tube-town.de/

 

 

LE: citeste aici , te va ajuta http://www.eurotubes.com/euro-Generic-Bias.htm

 

pe scurt , bias inseamna sa setezi voltajul lampilor din power amp la acelasi nivel pentru toate , marind durata de viata a lampilor si facand ampu sa sune mai bine... sa ma corecteze cineva daca am gresit...

Edited by anghelescu
Link to comment
Share on other sites

exista negativare fixa si negativare automata .

 

La negativarea fixa care are o sursa separata de aprox [ - 40v 0 se ia din schema valoarea de tensiune propusa .

 

Normal se masoara curentul de repaos al tuburilor finale.

 

Daca nu este "deschis" tubul si nu curge un curent de repaos prin el la semnale mici va suna urat si "intarzie"

sunetul , ca si un fel de gate .

 

Erau pe vremuri tuburi ptr Marschall in seturi , alese perechi si cu serie rosie ca si fiabilitate echivalente cu 3-4 tuburiu normale ( in sensul ca aveau viata mai lunga ).In statiile cu lampi daca se folosesc zilnic la doua concerte la putere maxima se sc himba lampile finale destul de repede la 1 - 2 luni.( asta am citit intr-un interviu,,eu tin lampile pana suna , hehe si nu intra in disipatie ).In plus cered ca nu mai era nevoie de reglaj de bias lampile erau alese in plaja optima.

Erau si mai scumpe decat cele de serie normala.

 

Cand apare "ceata" albastra nu cred ca este vre-o problema , sunt molecule ionizate , probabil vacumul din lampa nu-i perfect .

Nasol este cand lampa intra in disipatie si se inroseste anodul , exista si pericolul sa ajunga in scurt circuit intern , in lampa in acest caz , sa se verifice sigurantele , sa fie de valoare corespunzatoare !! ptr reteaua de 230V !!!

 

Eu am patit cu siguranta originala calculata ptr 110 V la o astatie si toata s-a prajit la un defect , siguranta nu avea nimic ,dupa accident am citit si eu ca era de 110 V si nu ptr 230.!!

 

La lampile finale daca sunt 4 bucati se poate obtine simetria celor doua parti prin combinatii , doua cate doua se schimba pozitia tuburilor finale pana nu se aude brumul in difuzor ( 100 Hz )sau se lasa varianta la care rezulta cel mai mic brum.

Link to comment
Share on other sites

Exact ce-a zis barbarossa,cu diferenta ca daca vrei sa reglezi ampul,nr lu' Oliver e corect,iar daca vrei sa-l vinzi,suna-l pe barbarossa la 0722195275 si cere cu Rares :):):)

Link to comment
Share on other sites

:)) De Oliver auzisem si eu ca e omul potrivit pt asta in Cluj, probabil ca v-oi apela la el cand mai pun mana pe inca nijte bani sa iau lampi calumea.

 

E varianta de combo, Marshall 2554 din `87 cu sasiu argintiu si tolex alb/gri, nu am de gand sa il vand dupa cat am umblat dupa el dar daca cineva imi face o oferta care sa nu o pot refuza nu o voi refuza :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.