www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Proiectul "Dati o mana de ajutor muzicii din Romania"


Guest OvidiuZ

Recommended Posts

Guest OvidiuZ

Daţi o mână de ajutor muzicii din România!

 

Pentru început, este vorba numai de trupa de rock folcloric, 4X4 (Minioneta Georoiu - vocal, Ionut Georoiu - saxofon, Catalin Ciucan - chitara, Capitanu' - bass, Tiberiu Florescu - tobe).

 

Ce pot să vă zic despre ei? Cuvintele sunt inutile, ascultaţi şi convingeţi-vă! Atât vă zic: MERITĂ!

 

4X4-Decantec

4X4-Hotii de fete

 

Ce-ncercăm noi aici? Să demonstrăm cluburilor, caselor de producţie, posturilor radio şi tv că nu trebuie să fii comercial ca să ai public! Momentan, 4X4 cântă extrem de rar, fiindcă nu sunt.. cum să zic... suficient de sexy. Dacă vreţi să se schimbe ceva în această ţară, daţi-ne o mână de ajutor, daţi o mână de ajutor muzicii din România! Noi trebuie să mişcăm primi roata, să nu mai aşteptăm după X şi Y!

 

Cum să facem asta? Nimic mai simplu, veniţi la cântarea trupei 4X4, să demonstrăm că se poate! Cum vor fi plătiţi? Voi îi veţi plăti din bilete, dacă vreţi. Intrarea este liberă, dar cei care vor cumpăra bilet vor susţine cluza noastră, iar din banii strânşi vor fi plătiţi artiştii şi vom demonstra cluburilor, caselor de producţie, posturilor radio şi tv că se poate.

 

Cantarea va avea loc pe 11 sau 12 noiembrie in Big Mamou. Inca nu stim sigur.

 

Acest proiect este foarte important pentru muzica din România, pentru toate trupele bune de la noi din ţară care nu pot ieşi la suprafaţă fiindcă nu-s comerciale.

 

Biletul are un preţ liber, de la 50.000 în sus. Fiecare dă cât vrea, dacă vrea. Ne ajutaţi şi o să adormiţi cu gândul că aţi ajutat (buturuga mică, răstoarnă carul mare) la promovarea muzicii în România.

 

Vă aştept aici cu întrebări, şi dacă vrea cineva bilet, să mă anunţe să-l trec pe listă :)

 

P.S. Cei cu bilet vor avea locul la masă asigurat.

Link to comment
Share on other sites

E demential hotii de fete... GOOD WORK! Eu va urez succes in continuare... cu toate... ca... atat timp cat 99.69% din populatia din romania asculta trupe gen BRANDY sau Copilu de bauxita...

Link to comment
Share on other sites

Guest noi4x4

HOOK

MULTAM FAIN,

Vreau sa-ti spun ca de 4 ani nu ne-am descurajat, decat partial, dar nu se pune, ar fi frumos ca Ovidiu sa fie mult mai multi care sa traga semnale de alarma dar nu sa ramana cu trasu, ma-ntelegi ci chiar sa schimbe ceva, e mult de spus, si chinuitor , poate sa plece de la noi de-aici o treaba care sa revolutioneze tot sistemul asta de kkat ca re ne devoreaza.

 

Tre sa ma opresc ca s-ar putea sa nu ma mai opresc de-atat suparare :)

Multam frumos inca o data de la noi 4x4

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Simplu. Daca merge proiectul cu o singura trupa, e clar ca merge si cu celelalte si astfel trupe mai putin sau deloc cunoscute, pot sa cante si sa nu moara de foame. Pe langa asta, dam si peste nas celor care se uita numai dupa fuste scurte, considerand ca numai ce-i sexy se vinde. Le demonstram ca nu-i asa, si ca oamenii platesc ca sa asculte ceva bun, chair daca-i mai putin cunoscut.

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Simplu. Buturuga mica rastoarna carul mare. Nu stiu unde o sa ajunga chestia asta si daca o sa ajunga undeva. Dar e o idee de a porni pe drumul asta si, poate, sa mananci si-o paine. Nimeni nu vorbeste de supermediatizare. Vestile sau ideile au felul lor de a circula sau de a se bloca. Cam atat ma duce pe mine capul, mai mult nu stiu. Daca sunt solutii mai bune, astept idei unde sa nu fie nevoie de compromisuri.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca vin si eu :) Sa vad cum stau cu programul :) Cine stie... poate iese vreo miscare din asta... Poase s-o trezi lumea la realitate si are sa se apuce sa asculte muzichie buna...

Link to comment
Share on other sites

Salut Ovidiu, salut Glass ... salut pe toata lumea. As vrea sa spun cateva cuvinte despre Ovidiu cu toate ca nu-l cunosc prea bine ... este foarte tanar si l-am vazut mereu aproape de trupa lui Baicea si 4x4 ... pe vremea aia inca nu facusem cunostinta cu el ... doar l-am observat la cantarile de club. Tot ce stiu este ca a avut initiativa de a susutine cele doua trupe, poate pe prietenie , nu stiu ... cu materiale promotionale, printuri cu prezentarea trupelor, a facut pagina de web a celor doua trupe asa cum s-a priceput, si in general a fost prezent (ca si mine) la aceste concerte ... Ovidiu (si el pasionat de chitara) si-a facut o introducere cam fortata pe forum (scoate-ti banii si hai la concert!) ... dar din cate stiu eu, este un tip entuziast care face astfel de anunturi si pe alte forumuri in speranta ca va aduce public la trupele lui preferate. Din cate stiu nu o face pentru bani.

Cunosc foarte bine faptul ca multe trupe nu sunt platite pentru concertele din cluburi ... principala scuza a patronilor este ca nu a venit lume care sa plateasca ... cu toate ca de obicei eu am platit. In fine, ideea de a sustine o astfel de initiativa, ca cea a lui Ovidiu mi se pare binevenita. Si Glass are dreptate totusi, fiindca o astfel de miscare nemediatizata va ramane doar la stadiul de initiativa ... poate ca s-ar putea pentru inceput, zic si eu, ca trupele sustinute de RGC cu public sa spuna acest lucru in concert, asa cum a facut HB, poate la un moment dat sa poarte un tricou cu RGC :) , sau pe o fituica de prezentare a trupei sa apara si un RGC.R :) cu multumiri ...

Aici nu e vorba de 4x4, e vorba de orice trupa care la un moment dat doreste sa-si faca un debut ... Sa nu uitam apoi ca majoritatea celor care sunt inscrisi pe acest forum sunt si ei artisti si trec prin aceleasi traume, morale si banesti. In schimb, noi, mai avem cate un prieten pasionat de rock, un coleg de scoala sau servici, un vecin ... doar ca vorbim despre un concert si tot este ceva. Pe de alta parte ma bucur ca Ovidiu si Mini au postat piesele 4x4 .. poate fiecare sa-si faca o parere daca merita sau nu sa participe la un spectacol de-al lor. Nu este nimeni obligat sa mearga sau sa plateasca bilet chiar daca merge. Eu unul am sa fac tot posibilul sa merg asa cum am fost si la Zenith si HB ... Am mai spus ca la HB nu am mai gasit loc la masa, era plin acolo, am stat mai in spate pe o chestie de lemn, langa scara ... normal ca nu a venit nimeni sa-mi ceara bani pe concert, cu toate astea am fost la bar sa platesc si prima data tipu de acolo nu a vrut sa-mi ia banii si nici nu a stiut sa-mi spuna cine strange banii ... la sfarsit am lasat banii la bar cu rugamintea sa-i dea mai departe ... sper ca au ajuns unde trebuie. Si am platit doua bilete ca au fost doua trupe ... GLLAAAAAASSS!!! :)

Hai BAFTA si parerea mea este ca nu strica sa va anuntati concertele oricare ati fi voi pe aici pe forum ... poate cineva va aude!

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Multumesc Michel pentru cuvintele de bine. Ca sa-ti raspund la intrebare... nu eram inca prieten cu Baicea cand am inceput sa-ncerc sa-l ajut. Muzica este mai mult decat prietenie si creeaza legaturi greu de explicat. Daca 4X4 nu meritau, chiar daca sunt prieteni, nu incercam sa organizez cateva cantari :)

Link to comment
Share on other sites

Guest noi4x4

Cearny

 

Multumim mult pentru ce ai scris, si chiar imi pare rau ca n-am fost si eu la voi la concert, dar habar n-am avut sper ca ma ierti te rog, dar ce ai scris, ne da asa inca un impuls sa nu renuntam.

Si cand ma gandesc cat de mici suntem in noianul asta de incultura si de prostie, din care asa greu se razbate imi vine asa ........ un vers celebru "sa dau cu cutitu-n piatra", sau in altii :) , stii si tu la fel de bine ce inseamna sa te straduiesti sa faci o muzica de calitate si nu de cantitate, sa driblezi in fiecare zi tavalugul comercialismului asta care, daca nu facem ceva de genul proiectului asta, o sa ne comandam cosciuge confortabile.

De unde ii stii pe Tibi si pe Capitanu?

 

 

Apropo, ca sa nu se interpreteze, ti-as fi raspuns la fel in cazul unor critici :) Criticile sunt la fel de constructive ca si laudele, iti mai deschid capurile vizuale ,ma intelegi , multam inca o data.

Link to comment
Share on other sites

Guest Azraelle

Stiam melodia "Ielele" , pt ca a fost destul de mediatizata o perioada la un anumit post de radio...Imi plac mult , de asemenea , si cele doua piese de mai sus sunt :) !!! Va urez multa bafta , si va vad live la concert!!!!!! :)

Link to comment
Share on other sites

zic si eu ceva aici...

urmeaza sa fie balul bobocilor in cnss..si vesnica problema..cine canta...

si aud pe unu:"trebuia sa cante vama veche dar vor veni activ...mai bine ca nu mai vin ca daca venea vama veche crezi ca mai venea cineva? doar rockerii aia din liceu"

 

 

asta e mentalitatea generala in romania; daca nu e muzica KUL pe care sa poti 'dansa' SAU daca nu e 'pasarica buna' la care sa iti curga balele (chiar daca muzica e execrabila) SAU daca artistul nu da dovada de culoshenie dusa la extrem nu conteaza

in romania nu maie e la moda muzica...

ca sa fi bun tre sa ai orice si sa zici ca esti muzicant (chiar daca esti paralel)

 

singurul lucru bun este ca asa putem strange pe cei care asculta muzica cu urechile, nu cu ochii sau cu nivelul de culoshenie pe muschi la patrat

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Da, este bun si la asta dar nu suficient. De multe ori, daca vrei muzica buna dar esti crescut printre manele si-alte "pseudo-muzici" nu prea stii ce anume sa cauti si unde. Nici prin site-urile cu alta muzica (care-i in proportie de 95% rock), nu prea poti afla de Rick Wakeman, Marcus Miller, etc.

 

Internetul nu va fi suficient singur. Internetul trebuie sustinut si de media de pe aiste meleaguri, ceea ce... nu o sa se intample prea curand.

 

Sa nu uitam ca multi dintre utilizatorii de internet, nu stiu altceva in afara de mirc, cs, si download pe dc.

 

Propun un topic nou pe aceasta tema

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest OvidiuZ

Desi proiectul a suferit cateva modificari de cand am postat articolul, in special la titlu acum e "Dati o mana de ajutor muzicii" si printre sustinatori sunt Radu Lupascu, Agonia si 7 seri, esenta ramane aceiasi. Tot 4X4 o sa ne incante cu muzica lor di'vina. Incerc sa-i raspund lui glass la ce mi-a zis mai devreme. Are dreptate, dar iata ca am reusit sa facem si putina reclama in afara internetului. Maine 4.11.2005 o sa apara in Jurnalul National la Culture Club, in 7 seri (asta nu stiu exact cand). Doresc sa-i multumesc in mod special lui Radu Lupascu pentru ajutor si... va invit la cantare!

post-549-1131033239_thumb.jpg

Edited by OvidiuZ
Link to comment
Share on other sites

As vrea sa spun cateceva despre Ovidiu.

O surpriza mai mult decat placuta pentru peisajul muzical romanesc din punct de vedere al organizarii de evenimente. Vorbele sunt de prisos, faptele vorbind de la sine.

Daca un "pusti" de 19 ani poate sa miste ceva in peisaj, avand numai un suflet mare si vointa direct proportionala cu acesta, de ce ma-sa mare altii care se bat cu pumnii in piept nu fac nimic sa incurajeze macar, formatiile, solistii sau instrumentistii care au ceva de spus, bineinteles, sa faca ceva de calitate ? cred ca e o intrebare devenita retorica.

Asta e? Ne multumim cu ce pica din gura rechinilor? Sau ne unim sa facem ceva pentru ARTA?

 

Ovidiu a incercat ceva timid, superficial, fara scop, etc. din punctul de vedere al unora, si iata ca exista si parteneri media, si articole in ziare si poate cine stie vor fi si ceva televiziuni, eu cred ca NIMIC NU E IMPOSIBIL, daca vrei cu adevarat ceva; e o experienta traita de mine de aceea v-o impartasesc si voua, nu sunt doar niste vorbe pompoase.

 

Si asa cum a zis Ovidiu, daca merge cu o trupa poate merge si cu altele, poate e un inceput asa cum e el, dar daca nu e sustinut de chiar noi insine, o sa moara asa cum s-a nascut.

Ovidiu, multumim frumos :)

Link to comment
Share on other sites

Intr-adevar o initiativa laudabila, aceasta promovare a trupei 4x4 facuta de catre Ovidiu. Vad o legatura stransa intre Ovidiu si trupa 4 x 4, probabil ca va cunoasteti de destula vreme si va intelegeti bine si indragiti mult. Este grozav sa ai un astfel de impresar, care crede in tine. Aici sunteti pe drumul cel bun.

 

Dar parerea mea e ca exista deja si la noi case de discuri axate pe 'stiluri mai alternative'.

 

Oricum, astept sa vad roadele acestei initiative, momentan axata pe o singura trupa.

 

Totusi as dori sa atrag atentia asupra faptului ca acest forum este destinat in primul rand music appreciation-ului, nu promovarii unei anumte trupe (chiar si cu intentii bune) - mai exact thread-ul acesta duce mai mult spre o promovare agresiva facuta de un impresar trupei pe care acesta o manage-uieste, tenta pe care sunt sigur ca nu vreti s-o dati. Nu vreau sa facem din acest thread un soi de news post pentru trupa 4 x 4 si proiectul "Dati o mana de ajutor muzicii", nu acesta ii e rolul. Si oricum, pentru news exista www.nemaigandim.ro, care a fost deja prezentat aici, nu?

 

Cum ar fi daca toate trupele de pe forum si-ar face cate un soi de 'news thread'?

 

Si va rog ca pentru anuntarea de concerte sa folositi forumul corespunzator.

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Nu sunt eu impresar sau manager. Multumesc Minionetei pentru cuvintele bune dar nemeritate care mi le-a adresat. Nu ne cunoastem de asa de mult timp. Am pus forumul asta aici cand abia intrasem pe site, si din lipsa de timp, am citit pe fuga si n-am vazut Live Open Stage. Nevrand sa-l pun de doua ori, l-am lasat aici.

 

Cat despre thread, nu este numai pentru prezentarea trupei 4X4. M-am gandit sa fie un portal pentru prezentarea tuturor trupelor care vor participa la acest proiect. Si dupa cum zice Jurnalul National "ARTISTI. "4x4" este prima trupa, de pe lunga lista, invitata in Big Mamou sa deschida noua provocare muzicala." Cand am postat prima data threadul nu exista nemaigandim.

 

Imi cer scuze daca v-am deranjat, o sa renunt la prezentarea trupelor ce vor participa la acest proiect, aici.

 

Mi s-ar parea extraordinar ca toate trupele sa-si tina un news thread pentru fani pe aici, eventual sa facti un capitol special pentru asa ceva. Parca citisem ca este un site care vrea sa promoveze noile trupe din under si ca li se ofera domeniu.rgc.ro gratuit. Ma rog, nu am dreptul sa judec sau sa comentez. Gata cu stirile legate de proiect :) . Mai vorbim, si bafta!

Link to comment
Share on other sites

Da, inteleg ce-ai urmarit, Ovidiu, dar ai gandit si pentru noi. Totusi, rgc.ro este un site dedicat promovarii chitarei ca instrument muzical in primul rand. Toate celelalte activitati/teluri ale rgc.ro sunt doar anexe.

 

Mi s-ar parea extraordinar ca toate trupele sa-si tina un news thread pentru fani pe aici, eventual sa facti un capitol special pentru asa ceva.

 

Imi pare rau, dar asa site-ul ajunge un pic bazar si-si pierde scopul initial, enuntat mai sus.

 

Imi cer scuze daca v-am deranjat, o sa renunt la prezentarea trupelor ce vor participa la acest proiect, aici.

 

Parerea mea e ca din start nu aici e locul unde trebuia sa faci asta - un asemenea proiect care se vrea serios nu poate avea ca sediu central un thread pe un forum despre chitara, nu crezi?

 

Parca citisem ca este un site care vrea sa promoveze noile trupe din under si ca li se ofera domeniu.rgc.ro gratuit.

 

Da, este vorba in primul rand de formatii incepatoare si formate in principiu din membri rgc.ro, membri mai tineri (ca varsta) - prowler sau pixy sunt exemple bune, amandoi avand o varsta la care as prefera ca ei sa foloseasca timpul pe care-l au muncind la chitara decat muncind ca sa faca bani pentru hosting. Nu toata lumea este eligibila si din cate stiu, trebuie sa ceri ca sa poti primi.

 

Ma rog, nu am dreptul sa judec sau sa comentez.

 

Nimeni nu-ti impune asta aici!

 

Si, nu vreau sa par rau, dar cat de lunga e lista asta despre care vorbesti? In fine, intrebarea mea este pe langa subiect.

Link to comment
Share on other sites

Guest OvidiuZ

Nu mai vreau sa comentez nimic. V-ati facut intelesi, as prefera totusi sa faceti un FAQ si-un ghid mai cuprinzator pentru cei ca mine care doresc sa miste ceva, sa stim limitele in care trebuie sa ne incadram.

Nu cred ca ar ajunge bazar, daca s-ar face o categorie unde sa fie chestii de genul asta. O categorie undeva la sfarsit, dar nu e treaba mea.

Nicidecum sediu central, doar o prezentare a proiectului pentru cei interesati. Sunt si alte site-uri care n-au nici o treaba cu muzica dar au acceptat prezentarea proiectului. Aici nu-s numai chitaristi din cate am observat. Da a fost o greseala incadrarea lui aici si nu in Live...

Nu judec fiindca nu vreau eu, nu am dreptul sa judec pe nimeni.

 

Proiectul se intinde pana o da Domnul. Lista trebuie sa fie lunga ca sa-l putem duce cativa ani buni. Intotdeauna o sa fie trupe underground bune care sa fie invitate.

 

 

Din nefericire, eu am incheiat discutia aici, v-ati facut intelesi, imi cer scuze pentru deranj.

 

Cu prietenie,

Ovidiu

Link to comment
Share on other sites

Ovidiu, nimeni nu-ti interzice sa 'misti ceva', doar ca ceea ce urmaresti tu pe acest thread nu se gaseste reflectat in scopul forumului, care cred ca este clar si fara un FAQ adecvat. Site-ul acesta acesta a ajuns pana la urma unde este - adica la un grad de comunintate bine inchegata, in continua dezvoltare - si datorita politicii noastre de a pastra distanta fata de diverse 'intentii' care prea putin s-au materializat.

 

Intr-adevar, ne lipsesc multe momentan, printre care si un 'Mission Statement' dezvoltat in detaliu, dar daca acesta va exista, el va fi pe rgc.ro, nu pe nemaigandim.ro. Intelegi unde bat? :)

 

Continui sa fiu de parere ca exista deja Live Open Stage unde se anunta concertele diverselor trupe, nu numai de catre membrii acelor trupe aflati pe forum, ci practic de catre orice user care vrea sa faca un astfel de anunt. Exista si un Calendar, poate mai putin vizibil, dar functional, in care introducem pe cat putem informatii despre concerte. Si oricine isi poate introduce in semnatura un link la pagina sa/a trupei sale - sunt forumuri pe la noi care nu permit asta :)

 

Nu am nimic cu prezentarea proiectului sau cu proiectul per se, e o idee laudabila!

 

Dar - corecteaza-ma daca gresesc - pe acest thread, nu apar mai mult decat discutii pur teoretice si anunturi legate despre urmatorul concert 4 x 4. De pe 3 octombrie (adica de o luna), de cand proiectul a fost anuntat, nu a avut loc nici un concert si nici o alta trupa n-a fost anuntata ca facand parte din proiect - activ, nu cu numele. Si, sa fim seriosi, la ardoarea de care se da dovada, nu cred ca nu s-ar imbulzi trupele.

 

Perimte, in acest caz, un grad de scepticism, pentru ca momentan sunt mult prea multe vorbe si mult prea putine fapte. Nici macar un plan clar! "Proiectul se intinde pana o da Domnul. Lista trebuie sa fie lunga ca sa-l putem duce cativa ani buni. Intotdeauna o sa fie trupe underground bune care sa fie invitate." imi suna extrem de vizionar dar ... foarte hei-rupesc si fara o foarte necesara calitate de siguranta/claritate.

 

Te rog, crede-ma: abia astept sa dovedesti ca atitudinea aceasta rezervata nu a fost nenecesara!

 

Nu ma intelege gresit, nu am absoult nimic cu aceasta formatie, 4 x 4! De altfel, ii cunosc personal si respect pe Tibi si Capitanu', dar sunt sigur ca nici ei nu si-ar dori o astfel de 'publicitate agresiva si scoatere la inaintare' care, sincer, pune intrebari in legatura cu scopul proiectului.

 

Si daca pe acest forum nu sunt doar chitaristi, ata inseamna ca minoritatea ar trebui sa hotarasca ce se intampla? Avem forum pentru solisti vocali, forum pentru tobosari, basisti, ingineri de sunet. Dar nu cred ca vreau un forum special pentru impresari sau pentru proiecte de promovare care sa nu fie duse in spate chiar de catre rgc.ro. Tine de credibilitate, oricat s-ar aminti faptul ca 'mesajele scrise de utilizatori reflecta doar parerea lor pesonala si nu cea a forumului'.

 

In alta ordine de idei - nu te simti gonit de pe forum! Daca tu ai intrat aici doar ca sa iti promovezi proiectul, atunci imi pare rau sa-ti spun dar ... ai ajuns intr-adevar pe teren arid, nu asta se urmareste aici. In schimb, daca intr-adevar esti pasionat de chitara si de muzica, sunt sigur ca vei gasi o multitudine de moduri de a participa la aceasta comunitate!

 

Eu te astept sa participi la discutiile de pe forum! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.