dire_straits Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 mi-am luat chitara noua din magazin cum scrie si in topic,doze vintage,si pe clean suna bestial,dar cand dau pe distors se simte asa metalic,ca si cand pui corzi noi pe o chitara,pana acuma nu am avut chitara noua din magazin,erau folosite.O fi din caza grifului si a neuzurii?stiu ca la chitarile celalte disparea sunetu asta dupa cateva zile.
Guest barbu Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 mi-am luat chitara noua din magazin cum scrie si in topic,doze vintage,si pe clean suna bestial,dar cand dau pe distors se simte asa metalic,ca si cand pui corzi noi pe o chitara,pana acuma nu am avut chitara noua din magazin,erau folosite.O fi din caza grifului si a neuzurii?stiu ca la chitarile celalte disparea sunetu asta dupa cateva zile. ,ca si cand pui corzi noi pe o chitara.....mi-am luat chitara noua din magazin cum scrie si in topic..pai..trage de corzi..nu-i da pace cateva zile..pana te acomodezi cu sunetu...poate setarile care le ai...erau pt doze mai slabe...mai regleaza putin pe acolo...si ce sa zic..toate corzile suna al naibiid emetalic knd sunt noi..so..rock on
dass101 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Asa suna dozele single coil vintage. Au output mic si raspuns in frecventa foarte pe inalte. De aia si suna asa minunat pe clean.
s0rin Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Asa cum zice si dass , s-ar putea sa ramai cu sunetul metalic.
abwehr Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 mi-am luat chitara noua din magazin cum scrie si in topic,doze vintage,si pe clean suna bestial,dar cand dau pe distors se simte asa metalic,ca si cand pui corzi noi pe o chitara,pana acuma nu am avut chitara noua din magazin,erau folosite.O fi din caza grifului si a neuzurii?stiu ca la chitarile celalte disparea sunetu asta dupa cateva zile. Cand canti cu distors, canta pe pozitia 2 la switch, care oricum este hum cancelling si pune tonul dozei middle pe o pozitie convenabila (in jur de 5). Daca vrei sunet si mai cald, incearca sa schimbi pot-ul de volum cu unul de 25k, fata de cel de 250k pe care il ai acum. Bafta!
guitarsarpe Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Cand canti cu distors, canta pe pozitia 2 la switch, care oricum este hum cancelling si pune tonul dozei middle pe o pozitie convenabila (in jur de 5). Daca vrei sunet si mai cald, incearca sa schimbi pot-ul de volum cu unul de 25k, fata de cel de 250k pe care il ai acum.Bafta! s-ar putea sa nu-i placa pe distors pozitiile intermediare.. cum nici mie nu imi plac pe pozitiile intermediare decat gainurile mici depinde mult de gust si de ce canti.. asa e stratul, suna taios dar eu cred ca e mai bine ca ai de unde sa tai decat sa nu ai de unde pune incearca corzi pure nickel mai groase eventual.. sa nu fie si de la amp. prin ce amp canti? daca nu ai si mediile necesare la inaltele stratului atunci nu scapi de "ice picks".. daca tot nu iti gasesti tonul si nu vrei sa-ti schimbi ampul, poti sa iei in considerare alte trucuri, joe bonamassa foloseste o pedala vox mai veche care nu are true bypass pt ca ii place ca-i taie "high end"-ul (zice intr-un clip pe youtube).. am auzit ca SRV folosea cabluri mai proaste tot din acelasi motiv,ca-i placea ca-i taie din inalte. poti inlocui dozele cu cele noiseless.. nu au brigth-ul ala. dar astea-s fapte extreme, sunt convins ca iti vei gasi tonul si pe distors pana sa faci lucruri d-astea.. si inca ceva.. la o chitara noua ii trebuie un pic ca la orice lucru sa se rodeze un pic, o sa sune din ce in ce mai cald cu timpul
dire_straits Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 s-ar putea sa nu-i placa pe distors pozitiile intermediare.. cum nici mie nu imi plac pe pozitiile intermediare decat gainurile mici depinde mult de gust si de ce canti.. asa e stratul, suna taios dar eu cred ca e mai bine ca ai de unde sa tai decat sa nu ai de unde pune incearca corzi pure nickel mai groase eventual.. sa nu fie si de la amp. prin ce amp canti? daca nu ai si mediile necesare la inaltele stratului atunci nu scapi de "ice picks".. daca tot nu iti gasesti tonul si nu vrei sa-ti schimbi ampul, poti sa iei in considerare alte trucuri, joe bonamassa foloseste o pedala vox mai veche care nu are true bypass pt ca ii place ca-i taie "high end"-ul (zice intr-un clip pe youtube).. am auzit ca SRV folosea cabluri mai proaste tot din acelasi motiv,ca-i placea ca-i taie din inalte. poti inlocui dozele cu cele noiseless.. nu au brigth-ul ala. dar astea-s fapte extreme, sunt convins ca iti vei gasi tonul si pe distors pana sa faci lucruri d-astea.. si inca ceva.. la o chitara noua ii trebuie un pic ca la orice lucru sa se rodeze un pic, o sa sune din ce in ce mai cald cu timpul multumesc pt ajutor,) s-a rezolvat problema suna demential,trebuia uzata un pic ).suna bine si clean si hard distors.ms oricum pt ajutor.
StratMan Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 multumesc pt ajutor,) s-a rezolvat problema suna demential,trebuia uzata un pic ).suna bine si clean si hard distors.ms oricum pt ajutor. poti s-o vinzi linistit, atunci! s-o canti vesel si cu succes!
Guest anghelescu Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 multumesc pt ajutor,) s-a rezolvat problema suna demential,trebuia uzata un pic ).suna bine si clean si hard distors.ms oricum pt ajutor. man...nu o lua in nume de rau.dar eu in locul tau as vinde mg100-u si gt8-u si mi-as lua un amp pe lampa....
Radu i Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 sa-ti traiasca chitara si sa o canti cu placere! domnu' Anghelescu nu mi'o lua in nume de rau (ca sa te citez) da' astfel de sugestii binevoitoare se fac pe PM ca altfel suna ca "koo.roo"
dire_straits Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 sa-ti traiasca chitara si sa o canti cu placere! domnu' Anghelescu nu mi'o lua in nume de rau (ca sa te citez) da' astfel de sugestii binevoitoare se fac pe PM ca altfel suna ca "koo.roo" ms oricum.nu le vand ca personal mie imi place combinatia.
Recommended Posts