www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare Despre Powerchorduri

Recommended Posts

Guest Distorsed
Posted

dupa cum am vazut peste tot, un powerchord se tine corect in urmatoarea metoda ( nu fac referire la full powerchord ) :

A------------------------------------4-------------------------------------

E------------------------------------2--------------------------------------

deci 2 vine tinut cu degetul 1, iar 4 cu degetul 3.

Dupa ceva timp de cantat am observat insa ca imi este mult mai comod sa il tin cu degetele 1 si 4, insa am aflat ca nu este corect asa. Mai sunteti care tin asa?, am incercat sa tin corect, si cu multa straduiala pot, insa cant mult mai relaxat cu 1 si 4.Cand vine vorba de full powercord, atunci n-am de ales, si tin cum trebuie

multumesc anticipat

Posted

Poi tine-l cu degetul 3.

Chiar daca zici ca e mai greu....invata sa il tii corect chiar daca la inceput e mai nasol.

Spor!

Guest Distorsed
Posted

mersi, ideea era daca merita sa mai ma straduiesc sau nu

Posted

Incearca sa-l tii si in octava, chiar daca iti va veni greu. Si cel mai bine e sa-l tii cu mijlociul respectiv inelarul pe corzile 2 si 3, pentru ca treci mai usor intr-un acord, sau ma rog, in altceva decat powerchord. Stiu ca ai intrebat doar de power chordul tinut in 2 corzi, dar e mai plin si mai bine in 3.

Guest Distorsed
Posted

da...am observat ca suna mai plin, insa cand aveam de-l facut full, faceam baree cu 4 ( stiu ca e o tampenie, da mnoah ),oke, deci o sa ma straduiesc sa il tin corect, multumesc pentru sfaturi

Posted (edited)
mersi, ideea era daca merita sa mai ma straduiesc sau nu

tii cu ce poti

nu are nici o importanta

nu exista corect sa incorect , doar comod sau incomod , posibil sau imposibil .

daca tii cu degetul1- 3 mai poti prinde altele cu degetele 2 si 4 in caz ca trebuie sa prinzi si alte acorduri in "timp util".

De ex. daca treci la dominanta sau alt acord ,in afara de subdominanta ,pe coada urmatoare in sus e mai comod sa folosesti degetele 2 si 4 daca sunt libere decat sa sari cu degetele 1 si 3 .

Adica sa folosesti prin alternanta 1-3 cu 2-4 este mai indicat , nu trebuie sa iei prematur degetele de pe corzi ca sa faci schimbarea , suna totul mai legat.Cand faci miscarea in jos spre o coarda deasupra este la fel.

De obicei asa se folosesc degetele si la alte intervale cand schimbi de pe o coarda pe alta .

Edited by karpi