Guest Distorsed Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 dupa cum am vazut peste tot, un powerchord se tine corect in urmatoarea metoda ( nu fac referire la full powerchord ) : A------------------------------------4------------------------------------- E------------------------------------2-------------------------------------- deci 2 vine tinut cu degetul 1, iar 4 cu degetul 3. Dupa ceva timp de cantat am observat insa ca imi este mult mai comod sa il tin cu degetele 1 si 4, insa am aflat ca nu este corect asa. Mai sunteti care tin asa?, am incercat sa tin corect, si cu multa straduiala pot, insa cant mult mai relaxat cu 1 si 4.Cand vine vorba de full powercord, atunci n-am de ales, si tin cum trebuie multumesc anticipat
Guest Kirk Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Poi tine-l cu degetul 3. Chiar daca zici ca e mai greu....invata sa il tii corect chiar daca la inceput e mai nasol. Spor!
Guest Distorsed Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 mersi, ideea era daca merita sa mai ma straduiesc sau nu
ambrozie Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Incearca sa-l tii si in octava, chiar daca iti va veni greu. Si cel mai bine e sa-l tii cu mijlociul respectiv inelarul pe corzile 2 si 3, pentru ca treci mai usor intr-un acord, sau ma rog, in altceva decat powerchord. Stiu ca ai intrebat doar de power chordul tinut in 2 corzi, dar e mai plin si mai bine in 3.
Guest Distorsed Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 da...am observat ca suna mai plin, insa cand aveam de-l facut full, faceam baree cu 4 ( stiu ca e o tampenie, da mnoah ),oke, deci o sa ma straduiesc sa il tin corect, multumesc pentru sfaturi
vfurdean Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 mie mi sa pare mai usor sa tin cu 1-4 cand e numa pe 2 corzi. dar la 3 corzi prind cu 1-3-4
ambrozie Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 mie mi sa pare mai usor sa tin cu 1-4 cand e numa pe 2 corzi. dar la 3 corzi prind cu 1-3-4 Erata : inelar si degetul mic am vrut sa spun si eu. Dar asa e cand faci 3 lucruri deodata.
karpi Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 (edited) mersi, ideea era daca merita sa mai ma straduiesc sau nu tii cu ce poti nu are nici o importanta nu exista corect sa incorect , doar comod sau incomod , posibil sau imposibil . daca tii cu degetul1- 3 mai poti prinde altele cu degetele 2 si 4 in caz ca trebuie sa prinzi si alte acorduri in "timp util". De ex. daca treci la dominanta sau alt acord ,in afara de subdominanta ,pe coada urmatoare in sus e mai comod sa folosesti degetele 2 si 4 daca sunt libere decat sa sari cu degetele 1 si 3 . Adica sa folosesti prin alternanta 1-3 cu 2-4 este mai indicat , nu trebuie sa iei prematur degetele de pe corzi ca sa faci schimbarea , suna totul mai legat.Cand faci miscarea in jos spre o coarda deasupra este la fel. De obicei asa se folosesc degetele si la alte intervale cand schimbi de pe o coarda pe alta . Edited August 10, 2007 by karpi
Recommended Posts