www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[chitara Electrica] Esp Edwards Les Paul

AddRien
 Share

Recommended Posts

Chitara a fost cumparata direct din Japonia. Modelul nu se vinde decat pe piata japoneza si este fabricat de ESP Japonia.

Pretul platit - rate la banca...

Caracteristici:

BODY : (Top)Hard Maple

(Back) Mahogany

NECK : Mahogany

FINGERBOARD : Ebony , 22frets

SCALE : 628mm (24.75 inch) / Medium

JOINT : Set-Neck

PICKUPS : (Front) Seymour Duncan SH-1n

(Rear) Seymour Duncan SH-4

CONTROL : Front & Rear Volume

Front & Rear Tone

Toggle PU Selector

BRIDGE : Tune-Matic / Stop Tailpiece

Dupa cum scrie si in specificatii are spatele si gatul din mahon. Tastiera e din abanos. Este lacuita, dar lacul e destul de rezistent. La prima vedere impresioneaza placut - copie de Les Paul Custom, vorba aia. Nu mi-a placut deloc insa cand am ridicat-o - e foarte usoara...am ramas mut, ma asteptam sa imi rupa spatele. Dupa deazamagirea asta urmeaza alta: gatul un pic stramb - s-a rezolvat rapid cu imbusul din dotare. Dupa asta nimic de reprosat - am mai avut la un moment dat probleme cu masa, dar nesemnificativ.

Sunetul e...nu imi doresc altceva, poate doar un Gibson :) . Chitaruta asta e data naibii. Dozele SD isi fac treaba cu prisosinta - vorba lui taica-meu:"suna ca-n ulei". Am desfacut doza din neck. Pe spate are stantat "made in USA', dar ce m-a surprins a fost gatul care se prelungeste si sub doza (doza sta practic pe gat), asa cum aveau modelele mai vechi de Gibson.

Hardware-ul e Gotoh, aurit. No problems whatsoever. Iar the "gold rush" (off the guitar) nu s-a intamplat deocamdata.

Tonul e cald, deschis, nu foarte gros si poate fi modelat fara sa isi piarda din personalitate. Imi place foarte mult, iar dezamagirea initiala - ca e prea usoara - s-a dus la primul drum cu ea in spate spre sala de repetitii ;) . Am mai cantat pe cateva chitare pana acum, unele chiar de renume, si niciuna nu m-a impresionat mai mult ca asta ;) . Ultima chitara pe care am avut-o Ibanez RG350 dx is no match for the Eddie (cum imi place mie sa o alint).

Nota - 10!

Ehh, nu pot sa inchei topicul fara sa multumesc unor oameni deosebiti care au facut posibil acest topic: Ionut(NINJA BRAVO) si Felix. Thanks gus, I owe you! :) :) :(B)