avatar2100 Posted June 13 Posted June 13 CARL REBORN #3132 Această chitară nu a fost pentru mine doar o formă de reprodus. A fost un proiect care trebuia să poarte o poveste. Este interpretarea mea personală a uneia dintre cele mai emoționante chitare asociate cu James Hetfield, o chitară legată de memorie, pierdere, simboluri și muzică. Înainte să încep construcția propriu-zisă, m-am documentat mai bine de un an. Am studiat fiecare fotografie disponibilă, fiecare unghi și fiecare detaliu vizibil al instrumentului original. Cel mai dificil a fost să găsesc imagini clare ale fretboard-ului și ale unor detalii care nu sunt vizibile publicului larg. Pentru mine, acest proiect nu a început direct în atelier. A început în cercetare, în comparații, în întrebări și în încercarea de a înțelege cât mai bine povestea din spatele chitarei. Am încercat să țin cont de poziționarea fiecărui cui, de fiecare linie trasată și de fiecare detaliu care dă caracter acestui instrument. Pentru top am ales molid rezonant, lucrat în mai multe etape pentru a obține o textură veche, neregulată, întunecată și vie. A fost vopsit de mai multe ori, cu nuanțe și finisaje diferite, apoi periat manual, până când suprafața a început să capete acea senzație de obiect care are deja o istorie proprie. Știu că un astfel de proiect poate atrage critici. Dar unele povești nu dispar. Rămân în memoria fanilor, în imagini, în sunet, în simboluri și în felul în care o trupă poate marca generații întregi. Pentru mine, CARL REBORN #3132 trebuia să renască nu ca un simplu exercițiu de reinterpretare, ci ca o amintire vizuală a unei epoci în care muzica, scena și imaginea unei trupe au făcut istorie. O chitară ca aceasta nu vorbește doar despre formă. Vorbește despre timp, scenă, pierdere, memorie și despre felul în care muzica poate transforma un obiect într-un simbol. CARL REBORN #3132 Construită manual în România. https://antonioguitars.ro/fanpage/carl-reborn-3132/ 5
avatar2100 Posted June 29 Author Posted June 29 Astăzi vreau să împărtășesc review-ul realizat de prietenul meu Georgi Varabanov pentru cea mai recentă chitară finalizată de mine: CARL REBORN. Îi mulțumesc pentru timpul acordat, pentru atenția la detalii și pentru felul sincer în care a prezentat instrumentul. Pentru mine, astfel de reacții contează enorm, mai ales când vin de la oameni care înțeleg pasiunea, munca și încărcătura din spatele unui proiect de acest nivel. 2
Borsec Posted June 30 Posted June 30 *Salut! Ți-am șters comentariul. Critica tehnică e binevenită pe forum, dar formulată constructiv — spune ce anume nu e ok (finisaj, construcție, sunet), nu doar că "e mediocru". În plus, te rog evită expresii precum "țigăneală" — indiferent de sensul colocvial, termenul are conotație etnică peiorativă și nu are ce căuta pe forum. Poți reformula și reposta critica, dacă ai observații tehnice reale de făcut. Criticile constructive sunt încurajate, dar comentariile care denigrează fără argumente, sau care folosesc expresii cu conotații etnice/discriminatorii, vor fi șterse. Repetarea duce la avertisment/ban. EDITED by admin
Recommended Posts