www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cabluri pentru "interior"


RafaelM
 Share

Recommended Posts

Salut!

Prin interior ma refer la interiorul unei chitari.

Am cumparat un cort cr250 acum ceva timp, iar una din doze a incetat sa mai functioneze. Am deschis chitara, mi-am luat aparatul de masura si am descoperit ca unul din cablurile care merg la comutator e intrerupt. Cablurile erau foarte subtiri si in mod ciudat, tensionate, iar potentiometrele de o calitate... indoielnica.

Am decis sa schimb componentele cu unule mai aproape de cele dintr-un gibson, asa ca pe langa potentiometre si condensatoare am cumparat si niste cabluri pentru doze (ca cele din imaginea atasata). Motivul pentru care am ales genul asta de cablu e pentru ca, din cate am inteles, era folosit in modelele vintage de la Gibson.

 

Problema: Nu am gasit tipul asta de cablu in Romania, iar singurul loc relativ convenabil ca pret a fost la un magazin online din germania (cred) dar care le vand la bucati de 30cm lungime. Am cumparat un set dar oricat as trage de ele, sunt cu vreo 3cm prea scurte.

 

Cunoasteti vreun magazin din Romania unde gasesc cabluri de genul asta? Voi ce ati folosit?

Vintage-Metal-Braided-Shield-Guitar-Pickup-Wire-22AWG-From-Korea.jpg

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, RafaelM said:

Motivul pentru care am ales genul asta de cablu e pentru ca, din cate am inteles, era folosit in modelele vintage de la Gibson.

Și Gibsoanele vechi sunt celebre pentru calitatea ecranării sau care-i logica? :D E bun că are ecranajul împletit strâns dar nu e nimic special, cele mai moderne au și folie pe lângă goblen, uneori și un strat antistatic. Caută cablu ecranat la orice magazin care vinde cabluri și dacă vrei neapărat să fie dezgolit dă-i jos manșonul exterior.

Link to comment
Share on other sites

Nu era neaparat nevoia de a avea setup vintage. Problema era ca, din cate am inteles, unul din conectori trebuie sa fie impletit, sau sa inconjoare celalat conector, pentru a fi ecranat. La concluzia asta am ajuns din informatiile gasite pe alte forum-uri.

Pe la magazinele locale singurul cablu pe care l-am gasit care are configuratia aia era de ~2 ori mai gros decat cablul ala vintage si nu am destul spatiu prin tunelele alea din chitara.

Pe magazilele online tot ce gasesc e prea gros, ceea ce ma dus la concluzia ca nu caut eu ce trebuie si de asta m-am gandit sa va cer o parere. Plus ca mi sa parut ciudat si ca nu gasesc cabluri de genu la magazinele online care vand piese pt chitari...

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, RafaelM said:

din cate am inteles, unul din conectori

Conector e altceva, cred că vrei să spui conductor. "Cablu ecranat" înseamnă că unul din conductori îl înconjoară pe celălalt, de obicei prin împletire.

Apoi ce ziceam eu de manșonul exterior:
cablu.png.753f278318819e693ddec586b9bbd35a.png

Dar se găsesc și mai subțiri: http://www.charma.ro/produs.php?id_produs=7992  http://www.charma.ro/produs.php?id_produs=1030  http://www.charma.ro/produs.php?id_produs=1010
Toate cablurile "audio" (și video) de genul ăsta folosesc cablu ecranat și subțire: https://altex.ro/cabluri-audio/cpl/filtru/tip-cablu-741/rca/
Cablul cu care-ți încarci telefonul e un alt exemplu, dar ăla are mai mulți conductori în interior, e bun dacă ai humbucker cu 4 fire.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.