www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

am un boss noise suppressor 2...scrie in cartzulie ca merge sa alimentez cu el inca cateva pedale(arata inca 5 in modelul aratat)...are o mufa de intrare(pt alimentare)si una de ieshire...

cum procedez?...fac un cablu cu 5 mufe si le alimentez pe fiecare?.

ce fel de traf imi trebuie?...de catzi voltzi si catzi miliamperi?voltzi sunt 9 cred..dar miliamperii?

pot alimenta mai mult de 5 pedale cum imi scrie acolo???...sa zicem 6 sau 7?

multzam mult

Dani with :)

Posted

masori consumul pedalelor si asa vei sti cati amperi ai nevoie .

ecou , procesore mici.....consuma 100-250 mA , restul de pedale nu consuma mult , mai mult consuma cateodata LED-ul de conmtrol decat circuitul .Se poate reduce consumul punand in serie cu LED un rezistor de 500-3000 ohmi pe incercate ca sa reduci luminozitatea la minim posibil de ex. la 7 pedale x 10 mA salvezi 70ma ptr alimentarea altor pedale .

La prea multe pedale exista riscul de reactie negativa , ar fi bine ca primele din lant sa fie alimentate printr-o rezistenta de 50 ohmi dupa care se leaga un condensator electrolitic de 300-2000 uF la 16V aceste grupuri reduc pericolul de oscilatie.

Posted

mersi karpi....de pus in practica o sa-mi fie mai greu dar vad eu cum fac.inca o problema.. una din pedale(dod fx40b-egalizatorul)are polaritatea inversa (-/+)...ce fac?

mi-am facu un cablu legnd in paralel mai multe mufe...la cea cu polaritatea inversa ce fac?...leg + la-..si -la+?...sau cum?

inca ceva....ce e mai bine...sa alimentez toate pedalele cu ajut suppressorului sau cu mai multe traffuri(ori acele surse cu mai multe ieshiri)????

mersi

Posted
mersi karpi....de pus in practica o sa-mi fie mai greu dar vad eu cum fac.inca o problema.. una din pedale(dod fx40b-egalizatorul)are polaritatea inversa (-/+)...ce fac?

mi-am facu un cablu legnd in paralel mai multe mufe...la cea cu polaritatea inversa ce fac?...leg + la-..si -la+?...sau cum?

nu se poate sa simplu se va scurtcircita pe linia da masa prin cablurile de interconectare !!!

ar trebui sa modifici pe cea cu polaritate inversa , depinde de cum este construita ....sa nu fie "plusul" legat la masa ca se complica treaba .Se poate rezolva dar e mai complicat , mai bine mai folosesti un mic traf alimentator ..

efectele le montezi intr-o geanta ? valijoara ?

eu am montat alimentatorul in capacul valizei si am o priza multipla cu siguranta si cu " master" control( cand opresc sursa de alimentare principala se opreste curentul la toate prizele .Alimentatorul are 6 iesiri complect separate redresoare +filtre separate , nu au masa comuna , in asa fel nu conteaza care efect cum va fi cu polaritatea . si nici feedback nu poate sa se faca ( sau bucla de masa , deoarece nu au masa comuna in alimentator)

se vede traful separat ptr Korg ce este atarnat in dreapta sus , de obicei nu folossc Korg-ul cu "valiza"

dar aici am combinat un sound cu pitch control ....