Marius T Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 ma bate gandul sa imi cumpar si o chitara clasica.... am avut 2 pana acum toate hora... dar asta pana acum 2 ani ... si nu stiu de ce nostalgia tot la clasica a ramas... dar nu prea cunosc me marci ar fi mai bune... ma intereseaza cele clasice... nu western ..... dati-mi idei merci...
Guest Sylviu Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 manuel rodriguez http://www.proguitar.ro/produs.php?pid=68
Cristian Stefan Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 sau fender -> http://www.proguitar.ro/produs.php?pid=86 <-
George M. Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 sau mai bine manuel rodriguez; chitara spaniola e cea mai tare in opinia mea
Marius T Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 un alt detaliu este daca se merita luata electro-acustica.. cu doza in ea .. sau fara nimic.... pentru ca am vazut la marii maestri ca paco de lucia ... si altii ca nu au doze... totul prin microfon...
Doctor X Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Pai daca vrei clasica...atunci clasica sa fie, nu electro-acustica.
Marius T Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 pai clasica dar cu doza .. nu stiu daca se merita.... ma gandesc ca doza aceea sa nu fie fix pix...
Doctor X Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Clasica are corzi de nylon si nu are doza. Acustica are corzi de metal si de multe ori are doza. Deci? Clasica sau acustica?
Marius T Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 (edited) doctor x mai trebuie sa te informezi : clasica si western fac parte din chitarile acustice pt ca au incinta de rezonanta... ele pot avea amandoua doze sau nu .... so ma gandesc la o clasica cu doza modelul acesta.. ca restul ce am vazut sunt scumpe si nu au top solid cedar... sau care au sunt mult peste cat imi permit.... http://www.hohner.eu/index.php?758 Edited May 3, 2007 by Marius T
Squier Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 eu zic sa nu te arunci din prima la chestii noi ci sa cauti un bazar ceva unde se vand instrumente mai vechi.poate vei avea sansa sa dai peste chitare excpetionale la un pret ff mic.aici intervine cunostinta ta in materia de..sound bun. eu pot sa iti recomand niste marci mai putin cunoscute la noi dar care apartin unor mari lutieri . de ex antonio torres , c.f martin , si mai sunt dar nu imi amintesc acu. ps: te poti duce chiar la reghin si dc ai cunostinte te poti alege cu o clasica f f buna facuta pt export la un pret ridicol de mic. bafta
Doctor X Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 (edited) Ai si tu dreptate. (later: si Marius, si Squire) Am fugit.... Edited May 3, 2007 by Doctor X
Squier Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Ai si tu dreptate. Am fugit.... stiu daca ai banutzi incearca o chitara clasica dar cu doza piezo e o combinatie f misto.aici intervine problema ampului care tb sa fie corespunzator unui astfel de instrument "demanding" ..dar pana una alta fuga la bazar:) dc auziti ceva sa ma anuntati
George M. Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 eu zic sa ramai la un manuel rodriguez, stiu cum suna chitara asta, si iti zic ca suna bine cat despre doza, nu cred ca iti trebuie; daca ai sa canti amplificat cu clasica, cred ca mai bine ar fi s-o faci cu un microfon bun. parerea mea
Guest Fenderash Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 (edited) Tocmai astazi am primit de la "socrul" meu un Ibanez Andorra Classic Conservatory.Ultima oara cand a fost cantata a fost acu un an si de atunci a ramas aproape perfect acordata.Am pus la tunner si coarda sol si mi erau dezacordate la diferenta de cateva 2-3 come.Suna extraordinar de bine iti recomand si tie sa iei ca nu vei fi dezamagit. Edited May 3, 2007 by Fenderash
Marius T Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 si uite asa am cautat putin pe net m-am orientat si am acumparat o chitara clasica... Marcile cele spaniole toate sareau de 15 mil cam .... asta ca sa aiba top-ul din solid cedar... care am inteles ca e cel mai bun pentru o clasica.. si am gasit ceva f bun... Cum eu mai aveam si electrica Hohner am zis hai sa ma uit ce au ei si am gasit o chitara clasica la ei care are si top din solid cedar si corp din rosewood... lucrata foarte bine si suna exceptional, nu am mai stat ep ganduri si am achizitionat-o ... chitara e cea care am pus mai sus un link... a costat 8 mil.. varianta fara doza.. merci pt reply-uri ... acum ami vin cu o intrebare la cei care au clasica.. nus tiu care ar trebui sa fie intaltimea corzilor la fret-ul 12 ... amsurat de la baza corzii pana la freet nu la grif.. am gasit un link care ar zice ca la E-bass sa fie 10/64'' ceea ce ar fi 4 mm si la E-high sa fie 8/64'' ce ar fi 3.2mm ... totusi mi se par cam ridicate.. sau oi fi eu obisnuit cu electrica deja .. cei care aveti o clasica va rog spuneti-mi si mie cam cat ar trebui sa fie aceasta inaltime pentru ca vreau sa scot cat mai mult de la chitara... merci ..
Marius T Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 eu ce am gasit ar fi asta: http://members.aol.com/rogluthier/indexneck.html dar acolo zice la clasica la E-bass - 4mm si la flamenco 2.4mm na acum care e diferenta dintre clasica si flamenco.. eu cred ca sunt nebuni astia care puna sa ceva... ca flamenco e un stil de muzica.. care este abordat pe chitara clasica... si din contra acolo se fac mult mai puternice armoniile si vibratiile sunt mai mari ... eu nu mai inteleg nimic ...
George M. Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 oricum la chitara clasica corzile sunt mai sus decat la electrica. cred ca va trebui sa te obisnuiesti
Recommended Posts