www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
George Giurgiu

Trupa coveruri blues/rock cautam tobar si basist (Bucuresti)

Recommended Posts

Suntem un vocal si doi chitaristi si cautam un tobar si un bass-ist pentru un proiect de coveruri blues/rock ce ar trebui sa se finalizeze cu un show in toamna/iarna. Daca te inspira: Guns 'N' Roses, AC/DC, Nirvana, Eric Clapton, BB King, Timpuri Noi, Vita de Vie etc. ai cat de cat un simt al ritmului pe care vrei sa-l dezvolti intr-un astfel de proiect, te asteptam.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ar trebui sa mentionez ca nivelul nostru este intermediar, ca nu avem foarte multa experienta in showuri si ca vrem sa lucram la un repertoriu de coveruri pana sudam o echipa si suntem capabili sa sustinem macar un gig de 45-60 min. Ulterior mi-ar placea sa abordam creatii proprii pe un astfel de blues/rock.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vom avea o repetitie de 2-3 ore pe saptamana dupa ora 20.00  (martea, miercurea sau joia - stabilim de comun acord) iar studiul individual este esential cel putin la inceput pana prindem piesele si structura aferenta.

Ca si locatie, noi stam prin zona Obor-Iancului iar cel putin primele repetitii le vom face la sala de pe Agricultori.

17 hours ago, Dan Damian said:

Trupele de cover-uri canta cel putin o data pe saptamana la nunti, botezuri si petreceri private sau corporate. Nu repeta toata vara pentru UN show la toamna/iarna.

Intru-cat fiecare muncim in timpul saptamanii acest proiect are ca scop formarea unui grup capabil de a sustine un astfel de show. Odata ajunsi acolo bineinteles ca vor urma alte showuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inca o observatie, dupa care nu iti mai poluez topic-ul. Ar trebui sa existe un ghid pentru tinere formatii, ca sa nu repete greseala miilor (fara exagerare) de formatii romanesti care au disparut inainte sa apara.

Aceasta cale, de a suda o trupa prin cover-uri si de a compune apoi originale, functioneaza daca te implici 100%. Asta inseamna opt ore pe zi in fiecare zi. Citeste istoria trupei Cargo. Ca sa aduci o trupa la nivel cu trei ore pe saptamana iti trebuie zece ani (din nou, nu exagerez). Beatles au cantat un an de zile cover-uri intr-un local din Germania timp de un an de zile inainte sa inceapa sa urce. Daca sunteti dispusi sa alocati acest timp, atunci merge. Daca nu, e pierdere de timp. Este mult mai bine daca incepi direct cu compozitii. Este si mai rewarding pentru membri ca pot sa se exprime si ai sansa sa faci ceva original care s-ar putea sa aiba priza la public. Cine vrea sa asculte cover Highway to Hell o sa o faca la urmatoarea nunta, unde va canta o trupa de evenimente, care face asta non-stop si care are o experienta si o prestatie pe care o trupa de amatori nu o va avea in veci. Nu ai cum sa concurezi cu asa ceva. In plus, apar frustari, nemultumiri, ne-a plecat basistul, iar cautam tobosar etc. 

Ganditi-va bine, fiti realisti, arta si creatia inseamna muzica originala, nu cover-uri. Iar timpul este mult mai scurt decat pare.

 

P.S. Am cantat la bas in trupe de amatori de cover, in trupe de originale, de la black metal la cover-uri pop acustice. Am lucrat cu toate felurile de trupe ca si inginer de sunet de studio si live, inclusiv nume mari din Romania. 

 

Edited by Dan Damian
alte idei
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orice feedback este binevenit deci nu poluezi nimic. Ai foarte mare dreptate si am constatat pe pielea mea treaba asta tocmai d-aia zic despre studiul individual obligatoriu, macar pana cand fiecare isi insuseste bucata la perfectie iar repetitiile au doar rolul de a sincroniza pe toata lumea.

 

Din pacate nu multi au posibilitatea de a dedica timp pentru mai mult de una maxim doua repetitii pe sapt. si atunci cheia succesului sta in efortul depus de fiecare individual. Piesa de mai sus eu am asimilat-o in cca. 60 de min. cu tot cu solo si am tot repetat-o de vreo 2-3 luni astfel incat la o cantare a iesit excelent.

Ca sa n-o mai lungesc esti binevenit daca vrei sa acorzi o sansa unor pasionati (lasa-mi nr. de tel si poate sapt viitoare dam un jam).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.