www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
VlahRascian

Corzile bâzâie după fret-ul 12

Recommended Posts

Salut,

 

Am o chitară cu bigsby, am schimbat corzile cu chiu cu vai, prima dată când am schimbat corzile la o chitară cu bigsby și acuma corzile îm bâzâie groaznic după fret-ul 12, de fapt nici nu cântă cât de cât decent, scot un sunet bâzâit și atâta. Nu mai știu ce să mai faci, am umblat la action și tot degeaba...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, pune si tu niste poze sa ne lamurim despre ce vorbim aici si da niste detalii: ai folosit aceeasi marca si grosime pe setul care a inlocuit coardele vechi?

Teoretic ar trebui sa poti identifica si singur cauza buzz-ului.

Reia setup-ul: gatul sa fie drept (tasta 1 si ultima pe aceeasi coarda apasate simultan - foloseste un capo la tasta 1 eventual si vezi sa nu fie decat un spatiu super mic la jumatatea distantei, aproximativ) - daca e lasat pe spate desi nu cred, nu e ok. Daca spatiul e foarte mare, de 1.5-2-3mm, regleaza si tu truss rod-ul sa fie sub 1mm - e posibil ca un set de coarde diferit nu doar ca grosimi dar si ca marca sau model sa modifice semnificativ tensiunea si sa-ti strice setupul facut pentru cele anterioare. Asta masori si faci cu chitara acordata. Cand reglezi la truss rod, pasi mici de tot cu chitara in pozitie verticala! Sensul acelor de ceasornic tensioneaza tija si curbeaza gatul pe spate sau corecteaza curbatul pe fata, invers detensioneaza tija si permite gatului sa se curbeze putin spre fata sau sa fie indreptat din curbat excesiv spre spate prin actiunea naturala a tensiunii date de coarde.

Lasa bridge-ul cat sa ai cam 1.5mm la tasta 12 intre fretul de pe mi subtire si coarda si cam 1.7-1.9mm pe mi gros (cu chitara acordata, desigur) si vezi cam cat ai la ultima tasta si la prima cel putin pe mi-uri. Daca le reglezi pe alea sa nu bazaie cu gatul drept si sa fie rezonabil de jos, poti trece la intonat ca in mod normal si restul vor fi ok.

 

Nu stiu ce-i asa de complicat la schimbat coardele pe BIgsby, mie prima data mi-a luat fix cinci minute cu tot cu reacordat. Trebuie doar sa indoi inainte putin capatul care intra pe tzepusa ca sa nu zboare singur si sa mentii tensiunea cu o mana in timp ce ghidezi prin sistem coarda. Daca ai bridge tune-o-matic si ti-a cazut poate la schimbat coardele vezi daca nu cumva l-ai pus la loc pe dos - de unde poate si problemele pe care le ai.

Edited by apocapsile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.