www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Ciudata Epiphone Les Paul Custom Pro


spike2
 Share

Recommended Posts

Salutare, am un Epiphone Les Paul Custom Pro care pe doza de bridge face microfonie (feedback) exagerat de puternic, chiar si la volume mici pe amp-uri de 15W. Am incercat mai multe variante, printre care sa si inlocuiesc doza de bridge (am pus un DiMarzio 105) si chitara face la fel. Se pot exclude probleme precum cablu, amp, pedale, etc. pentru ca mai am un Epiphone Les Paul Standard care pe aceleasi setari, acelasi cablu, acelasi amp, nu face pic de microfonie, chiar duce si mult peste (volum si gain). 

Suspectez, dar nu pot fi sigur, pentru ca nu am cunostintele tehnice necesare, ca problema ar fi legata de faptul ca dozele sunt split-abile si potentiometrele de volum cu push-pull pentru a le face single coil. O alta observatie interesanta, daca dau tonul dozei de bridge undeva pe la jumatate, scap in mare de microfonie.  

Urmatorul pas la care m-am gandit, ar fi sa schimb potentiometrele de ton si daca tot nu merge, ma gandeam sa refac toata partea electrica si sa schimb si dozele, astfel incat sa renunt la push-pull, desi ma cam atrage ideea, dar prefer totusi o chitara care sa poata fi folosita pe scena, iar in situatia actuala este complet exclusa varianta asta.

M-as bucura daca m-ar putea ajuta cineva cu un sfat, o parere, o idee, ca poate n-am incercat tot ce se putea incerca.

PS: am mai cautat si pe forumuri internationale, si nu am mai gasit pe nimeni cu asemenea problema

Link to comment
Share on other sites

da, e posibil, dar la toate pot-urile sau doar la cele de ton? 

Am uitat sa specific ca, conectate imediat una dupa cealalta, am observat ca desi setarile au fost aceleasi, volumul principal la Custom Pro era cu mult mai mic decat cel de la Standard (aceleasi setari si toate pot-urile la maxim)

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, spike2 said:

da, e posibil, dar la toate pot-urile sau doar la cele de ton? 

Am uitat sa specific ca, conectate imediat una dupa cealalta, am observat ca desi setarile au fost aceleasi, volumul principal la Custom Pro era cu mult mai mic decat cel de la Standard (aceleasi setari si toate pot-urile la maxim)

 

spike2 a mai fost la mine, initial crezusem amandoi, ca problema a fost rezolvata to some extent (am dat jos coverul de la bridge, si a AJUTAT, dar nu complet).

I-am mentionat si atunci ca wiringu e cam meh...si ar trebui refacut tot. Nu exista o chestie generala ce poate cauza asta, pot fi multi factori, de la lipituri ciudate, la cabluri venite cumva anume, pana la sensibilitatea dozei bla bla. Conzii iar pot fi, u can tap those and stuff.

Daca spike2 se decide, facem un rewiring total, pentru ca alta solutie nu vad :) Tin minte ca era cam crap ce am gasit in chitara, si am spus si atunci ca ar trebui facut, dar omu avea nevoie de chitara mai repede.

I-am sugerat intre timp ceva interesant, for his own testing, sa poke around cu ceva gen scobitoare pe la fire si wiring, sa vada daca squealu se modifica sau dispare, sau se intampla altceva.

Either way -> Would need redoing .

https://hgecontraptions.blogspot.com/2018/01/epiphone-custom-pro-lp-tinkering.html

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.