www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vreau sa construiesc un switch pentru canalele (clean si drive) ale unui amplificator.

Nimic deosebit pana acum, nu ? Ideea e ca vreau sa fie controlat MIDI. Un fel de comutator 3PDT

controlat MIDI. Nu stiu daca am fost suficient de clar, insa, ca idee, vreau ca atunci cind

schimb diverse patch-uri din procesor sa se schimbe si canalul de la amp sau pur si simplu sa

schimb canalul cu un controler MIDI.

Stie cineva o schema, sau, si mai bine, a construit cineva asa ceva ?

V-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu orice informatie.

Posted

Multumesc mult,

am vazut niste referiri pe un alt thread insa, sincer sa fiu, mi-e cam jena sa-l intreb.

L-am mai abordat cu niste intrebari vis-a-vis de un amp pe lampi si nu vreau sa zica, bietul om,

ca m-am nesimtit :)

Incerc sa mai caut in stanga si-n dreapta. Daca nu gasesc, renunt,... n-ar fi prima data.

Posted
Tie iti trebe un decodor midi care sa iti aclanseze un releu sau un contact exterior ptr a schimba canalele ampului.Zi-mi mai exact ce vrei.

Pana la urma vad ca in loc sa mearga Mahomed la munte vine muntele la Mahomed :)

Cred, intr-adevar ca e mai bine spus asa - Decodor MIDI.

Ce vreau eu sa fac mai exact, suna cam asa:

un releu controlat MIDI care sa schimbe si canalul la amp in momentul in care schimb patch-urile la procesorul de chitara.

Sincer sa fiu nici nu stiu cat de realizabila e o astfel de idee. Saptamana trecuta mi-a trecut prin minte si atunci am si deschis dezbaterea :)

Am mai cautat si am gasit ceva pe net insa se bazeaza pe un PIC16C84 si nu stiu daca se mai gasesc.

Cam asta ar fi.

Posted (edited)

Eu mi-am facut singur schema asta si merge f bine.Varianta asta este ptr decodarea codului trimis de controlerele ground control pro pentru renumitul switcher-looper gcx pro.Softul controlerului este facut de prietena mea care se ocupa cu controlerele.Cine doreste... :)

post-117-1176709588_thumb.jpg

Edited by overdrive
Posted
Din cite stiu diferenta intre 16c84 si 16f84 este ca primul poate fi scris doar o data.Banuiesc ca pe linkul ala it da si hex-ul ptr pic ca altfel il cumperi degeaba.Are la www.comet.srl.ro -3,7$ sau www.conexelectronic.ro - 18 lei.

Aha, pai asta e mai bine, in principiu :)

Da exista pe link si codul insa nu e compilat. Operatiunea asta cred insa ca o poate face programatorul (ponyprog sau icprog).

Fara codul pentru microcontroler nici nu mai discutam. D-aia v-am si intrebat ieri de codul ptr aplicatia dvs.

Oricum, ma gandesc ca, in principiu, inteligenta poate fi platitia si daca se vinde doar microcontrolerul gata programat :)

Nu mai "preia" nimeni codul sursa ca sa-l valorifice, nu ?

Constat ca mai sint forumisti interesati de idee si poate ca ei vor sa construiasca ceva mai complicat nu doar cu un releu, ca mine. E doar o idee.... :)

• 5 weeks later...
Posted

Orice fel de releu atat cat pot rezolva problema.

Momentan am atacat schema pe care am prezentat-o mai sus insa nu vrea sa "mearga".

E posibil sa fie de vine optocuplorul pentru ca n-am gasit 6N139.

La compilarea codului pentru PIC n-am primit nicio eroare asa ca o sa incerc sa schimb optocuplorul.

Sper sa mearga, pentru ca la digital sint "in pom" asa ca nu prea stiu sa depanez o eventuala problema.

Daca ai vreo sugestie sau o alta schema sint mai mult decat deschis