Messu Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 Vreau sa construiesc un switch pentru canalele (clean si drive) ale unui amplificator. Nimic deosebit pana acum, nu ? Ideea e ca vreau sa fie controlat MIDI. Un fel de comutator 3PDT controlat MIDI. Nu stiu daca am fost suficient de clar, insa, ca idee, vreau ca atunci cind schimb diverse patch-uri din procesor sa se schimbe si canalul de la amp sau pur si simplu sa schimb canalul cu un controler MIDI. Stie cineva o schema, sau, si mai bine, a construit cineva asa ceva ? V-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu orice informatie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dass101 Posted April 12, 2007 Share Posted April 12, 2007 Userul Overdrive facea asa ceva. Da-i un PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted April 12, 2007 Author Share Posted April 12, 2007 Multumesc mult, am vazut niste referiri pe un alt thread insa, sincer sa fiu, mi-e cam jena sa-l intreb. L-am mai abordat cu niste intrebari vis-a-vis de un amp pe lampi si nu vreau sa zica, bietul om, ca m-am nesimtit Incerc sa mai caut in stanga si-n dreapta. Daca nu gasesc, renunt,... n-ar fi prima data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overdrive Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 Tie iti trebe un decodor midi care sa iti aclanseze un releu sau un contact exterior ptr a schimba canalele ampului.Zi-mi mai exact ce vrei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moises Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 si pe mine m-ar interesa asa ceva....daca se indura cineva sa dea niste idei.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted April 15, 2007 Author Share Posted April 15, 2007 Tie iti trebe un decodor midi care sa iti aclanseze un releu sau un contact exterior ptr a schimba canalele ampului.Zi-mi mai exact ce vrei. Pana la urma vad ca in loc sa mearga Mahomed la munte vine muntele la Mahomed Cred, intr-adevar ca e mai bine spus asa - Decodor MIDI. Ce vreau eu sa fac mai exact, suna cam asa: un releu controlat MIDI care sa schimbe si canalul la amp in momentul in care schimb patch-urile la procesorul de chitara. Sincer sa fiu nici nu stiu cat de realizabila e o astfel de idee. Saptamana trecuta mi-a trecut prin minte si atunci am si deschis dezbaterea Am mai cautat si am gasit ceva pe net insa se bazeaza pe un PIC16C84 si nu stiu daca se mai gasesc. Cam asta ar fi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnalogSound Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Foloseste 16F84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
overdrive Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 (edited) Eu mi-am facut singur schema asta si merge f bine.Varianta asta este ptr decodarea codului trimis de controlerele ground control pro pentru renumitul switcher-looper gcx pro.Softul controlerului este facut de prietena mea care se ocupa cu controlerele.Cine doreste... Edited April 16, 2007 by overdrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted April 16, 2007 Author Share Posted April 16, 2007 Foloseste 16F84 E echivalent direct ? Necesita ceva modificari in montaj. Atasat e ce am gasit pe net si mi-a trezit atentia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overdrive Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 (edited) Din cite stiu diferenta intre 16c84 si 16f84 este ca primul poate fi scris doar o data.Banuiesc ca pe linkul ala it da si hex-ul ptr pic ca altfel il cumperi degeaba.Are la www.comet.srl.ro -3,7$ sau www.conexelectronic.ro - 18 lei. Edited April 16, 2007 by overdrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted April 17, 2007 Author Share Posted April 17, 2007 Din cite stiu diferenta intre 16c84 si 16f84 este ca primul poate fi scris doar o data.Banuiesc ca pe linkul ala it da si hex-ul ptr pic ca altfel il cumperi degeaba.Are la www.comet.srl.ro -3,7$ sau www.conexelectronic.ro - 18 lei. Aha, pai asta e mai bine, in principiu Da exista pe link si codul insa nu e compilat. Operatiunea asta cred insa ca o poate face programatorul (ponyprog sau icprog). Fara codul pentru microcontroler nici nu mai discutam. D-aia v-am si intrebat ieri de codul ptr aplicatia dvs. Oricum, ma gandesc ca, in principiu, inteligenta poate fi platitia si daca se vinde doar microcontrolerul gata programat Nu mai "preia" nimeni codul sursa ca sa-l valorifice, nu ? Constat ca mai sint forumisti interesati de idee si poate ca ei vor sa construiasca ceva mai complicat nu doar cu un releu, ca mine. E doar o idee.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boc Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Tie iti trebe un decodor midi care sa iti aclanseze un releu sau un contact exterior ptr a schimba canalele ampului.Zi-mi mai exact ce vrei. poti da detalii cu privire la tipul de releu ? adica clasic sau REED ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messu Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 Orice fel de releu atat cat pot rezolva problema. Momentan am atacat schema pe care am prezentat-o mai sus insa nu vrea sa "mearga". E posibil sa fie de vine optocuplorul pentru ca n-am gasit 6N139. La compilarea codului pentru PIC n-am primit nicio eroare asa ca o sa incerc sa schimb optocuplorul. Sper sa mearga, pentru ca la digital sint "in pom" asa ca nu prea stiu sa depanez o eventuala problema. Daca ai vreo sugestie sau o alta schema sint mai mult decat deschis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts