• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
Sign in to follow this  
Followers 0
miki

Amp de acustica folosit la...rock?

3 posts in this topic

de nevoie/plictiseala am "scos din naftalina"un amp de acustica SR Technology Jam 120(8" 120W)si am folosit live(captat cu un Shure SM 57)la....rock&roll.pe clean suna "perfect",pe distors,fuzz si alte nebunii ,rockareala, canta si mai bine,intra in microfonie cand trebuie,armonici,dinamica,etc se comporta super,ca un amp pe tuburi.ca sa nu mint,folosesc un preamp pe lampi Hughes&Ketner Cream machine din 1982+Tc helicon VL3+pedale.putere,volum destul dat la jumatate si pe scena,colegii erau multumiti,sunetisti lafel.intrebare:oare rezista in timp difuzorul/difuzoarele (e pe 2 cai are si un driver de inalte)sau nu merita sa fortez?sincer,dupa ce m-a omorit un Marshall pe tuburi obosit,lada cu 4x12,am jurat,ca o sa cant numai in line,fara combo,amp,cred ca ma mai gandesc,daca micutul Jam rezista

foto9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amplif de banda larga cu "boxa" de banda larga .

Nu se intampla nimic nasol pana esti in "zona : sub "overdrive " al amplifului .

Cum treci in ocerdrive cu cat "umplerea "'  semnalului va creste  de la Sinus la  ceva catre rectangular  poate creste puterea in final la dublu  si bineintele si pe difuri .Probabil nici ampliful  si nici difurile nu sunt dimensionate ;a dublu putere maxima  ca si in cazul amplifurilor de chitara ( cele serioase ) .Prima piesa in pericol este tweeter-ul .. iar 8" 120 W ???????

In consecinta va fi in pricol finalul si difurile ce au fost dimensionate pentru regim "sinus " ( semnal nedistorsionat )

Cu un microfon sau piezzo in cazul unui instrument " acustic "  nu o sa poti sa duci in overdrive ampliful  caci inainte de asta ar  intra in rezonanta  in feedback sistemul  ( fluiera , vuieste   microfonul sau doza acustica ).

 De obicei se pot distruge amplifurile de acustica sau de voce cand intra in feedback puternic un microfon ce poate duce in overdrive maxim ,maai ales  daca ampliful nu are protectie electronica anti feedback , overdrive etc se poate distruge  , la fel si boxa cuplata .

 Boxele unui sistem de amplificare  de obicei sunt dimensionate la puterea electrica furnizata de amplif in regim "normal "  , cum ei de obicei fac si economie la pretul componentelor ( unele firme ) se poate ca acel nivel " normal "sa fie considerat de catre producatori ca fiind mai "jos " decat ce se pote intampla real .

 De altfel si circuitele de protectie se decalibreaza in timp ar  trebui verificate periodic ca sa fie sigur ca salveaza instalatia in cazurile extreme .

E un amplif OK trebuie sa ai grija cu overdrive-ul .sa nu treci de puterea "efectiva ' suportata de aceasta .

 

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.