• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
Sign in to follow this  
Followers 0
project

In memoriam Mihai Coman

1 post in this topic

In Memoriam Mihai Coman

Am aflat cu mâhnire de dispariția unui muzician de excepție, Mihai Coman. (Cu o întârziere de două luni, din motive fortuite.) 
L-am văzut prima dată in concert, in anii ’90, cu un proiect muzical propriu, unde era claviaturist și solist vocal. Un clăpar foarte bun, și o voce absolut surprinzătoare, care putea aborda orice piese, cu un registru vocal foarte extins, plin de forță și autenticitate. Rolul de acompaniament pe care l-a avut ulterior în alte contexte muzicale nu i-a pus in valoare la maximă capacitate imensele sale calități. A fost văzut de public mai mult ca un “om de background”, ceea ce nu era deloc. Avea propria sa viziune artistică, și o maturitate care îi permitea să aibă propriul stil.
Un excelent orchestrator, și un inginer de sunet foarte priceput, unul din puținii care știau să facă un mixaj de cea mai bună calitate. Și un om manierat, de bun simț, “de modă veche”, ceva destul de rar în lumea “artistică”. L-am cunoscut lucrând la un proiect al unei cunoștințe comune, și am fost plăcut surprins de amabilitatea și disponibilitatea sa.
Împreună cu Laura Stoica, a colaborat mai mulți ani, compunând împreună piese ca “Vino”, “Nu e prea tarziu”, și realizând ceea ce va rămâne probabil ca cel mai bun disc realizat vreodata în Romania, “Vino”, înregistrat in anul 2000. Un disc pe care orice trupa sau muzician din această lume și l-ar dori să-l aibă în palmares. Zece piese una și una, compuse de Laura si Mihai, orchestrate/mixate cu ingeniozitate de Mihai, și cântate de muzicieni Români de talie internațională. 
A colaborat mulți ani cu trupa Holograf, și cu alte nume autohtone, apărând pe multe albume. Iar în ultimii ani a avut un proiect muzical, Jar, în care era solist vocal si claviaturist, rol care i-a permis să se exprime artistic mult mai bine.
A trecut la cele eterne in 4 mai 2017, după o nemeritată suferință.
Dumnezeu să-l odihnească. 
Să sperăm că vom avea, cel puțin pe viitor, cât mai mulți muzicieni care să onoreze munca predecesorilor lor – cu muzică de foarte bună calitate. Ar fi bine ca tinerii care ascultă prea multe deșeuri în ziua de azi să știe că au existat oameni care, deși au fost printre cei mai buni din lume, nu au plecat în alte țări, ci au rămas în România, ca sa ne facă să ne simțim mândri că suntem Români. Eu, cel puțin, așa mă simt în prezența unor astfel de oameni. Și sunt convins că nu numai eu.

O mica exclusivitate pentru rgc – originalul unei piese a lui Mihai, cântate de Laura. Curios sau nu, fișierul are (absolut întâmplător) 38,62 MB. Laura avea 38 de ani, Mihai 62... 
https://mega.nz/#!u1okHL5Y!fJy6t_ZrLxVfForTTWtR1aFOxv-rD7m8ZP9jp-ty-qA

Doamne Ajută.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.