www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

 In urma cu ceva timp era doar o idee... am vrut sa o transpun in realitate, asa s-a nascut Antonio - Blade
 Inspirat de modelul SG de la Gibson, am incercat sa construiesc ceva diferit, o alta geometrie, un altfel de instrument. 
 Corpul chitarei este realizat dintr-o singura bucata de mahon, gatul din doua bucati de mahon (astfel este mult mai rezistent si rezonant) si are imbinare lunga (long tenon) iar tastiera este din palisandru de Madagascar. Pentru nut am folosit os nealbit, scala este 24.75'', tastele Jescar XJ ingropate in lemn la extremitati, radiusul 12". Chitara a fost construita manual, iar finisul este de tip nitrocelulozic.

 Am construit aceasta pentru un marte artist si bun prieten, Costi Sandu. https://www.facebook.com/costi.sandu.3762

Detalii:

  • body - mahon
  • neck - mahon ( 2-a bucati )
  • fingerboard - palisandru de Madagascar
  • scale - 24.75"
  • radius - 12"
  • truss rod - tija din otel cu atiune dubla
  • nut - os nealbit
  • tuners - Schaller cu blocare
  • humbuchers - Gibson 498T / 496R
  • bridge - TonePros
  • stopbar tailpiece - Gibson fine tuning
  • wiring - 1 Vol 1 Tone / 
  • CTS pots / Switchcraft 3 way toggle/ Switchcraft input jack
  • shielding - copper foil
  • strap locks - Schaller
  • weight - 3.98 kg

1_zpssws4hmke.jpg
2_zpspbenpzuv.jpg
3_zpslq04jrvq.jpg
4_zpsxtyrdaga.jpg
5_zpsedhxbmsy.jpg
6_zpsrly3zxro.jpg
7_zpsoj0gmvhe.jpg
8_zpsl1zhslfi.jpg
9_zpskpjg3qz7.jpg
10_zpshfu0e2pc.jpg
11_zpslimjns4e.jpg
12_zpss6ykapxw.jpg

  • Like 7
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.