Recommended Posts

Pret: 2000


Localitate: ramnicu valcea


Contact: 0762276387


Stare: Foarte buna/Ca nou

Accept schimburi: Accept schimburi

Salutare,

 

Vand head Orange OR15 - 15W all tube, Gain/3-band EQ/Volume, FX loop tube driven, switch 7W/15W, 3 iesiri de cabinet (8/8/16 ohm). OR15 este bazat pe preamp-ul de Rockerverb, in timp ce schema de putere este cea folosita si pentru Dark Terror si Jim Root #4. Fiind parte din seria clasica OR (Overdrive) tone-stack-ul este mai spre clasic/vintage. EQ-ul pe 3 benzi este foarte versatil si poate altera sunetul dupa gust. Preamp-ul de Rockerverb isi spune cuvantul, cele 4 etaje de gain fiind foarte bine echilibrate pentru un ton variat de la break-up, trecand prin classic rock, hard rock si metal. Cu gain-ul peste ora 2 tonul devine fuzzy si comprimat, foarte bogat in armonice. Amp-urile Orange sunt celebre pentru mediile joase, iar OR15 nu face exceptie.

 

Ceea ce nu putea face OR15 era un ton de clean capabil cu humbuckere.

Ampul are o mica modare facuta de VIO ( viotube amps), si anume un switch care decupleaza primul etaj de gain.

 

Acum are 2 canale footswitchable, canalul de clean avand volum propriu instalat pe backplate - foarte discret si lucrat excelent. Footswitch-ul este latching si este instalat intr-o carcasa Hammond mica perfecta pentru un pedalboard aglomerat. Daca footswitch-ul nu este folosit, amp-ul porneste in configuratia originala.

 

Amp-ul a folosit foarte putin si doar in casa. Este in stare perfecta fara nici o urma de uzura. Vine cu tuburi JJ ECC83S in preamp si defazor, JJ ECC81 in FX loop si JJ EL84 in power amp. Footswitch-ul si cablul stereo este, de asemenea, inclus.

 

Nu va speriati ca are doar 15w, ampul poate sa duduie orice cantare de club lejer :).

post-14537-0-52378600-1487696651_thumb.jpg

post-14537-0-04340900-1487696658_thumb.jpg

post-14537-0-93810300-1487696664_thumb.jpg

post-14537-0-42505300-1487696671_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preamp-ul de OR nu are nicio legatura cu Rockerverb. Amplificatorul asta are caracterul seriei OR (momentan discontinued si inlocuita de noua serie Rocker). Jim Root foloseste schema de Rockerverb, daca le asculti pe ambele vei vedea ca este o diferenta colosala intre ele.

Spor la vanzare, este o scula exceptionala. O mica completare ar fi ca are Fixed Bias, si FX loop pe lampa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preamp-ul de OR nu are nicio legatura cu Rockerverb. Amplificatorul asta are caracterul seriei OR (momentan discontinued si inlocuita de noua serie Rocker). Jim Root foloseste schema de Rockerverb, daca le asculti pe ambele vei vedea ca este o diferenta colosala intre ele.

 

A fost amp-ul meu, deci imi permit sa intervin. Preamp-ul de OR15 este acelasi ca la Rockeverb - 4 etaje de gain cascadate cu potentiometru de gain dual-gang. Acelasi preamp este folosit si de Jim Root #4, diferenta intre cele doua fiind data de EQ - OR15 are EQ spre vintage (bass si inalte mai libere), in timp ce JR#4 este mai modern (bass si inalte mai "stranse").

 

Mod-ul facut de Vio scoate prima trioda din circuit. Semnalul intra direct in a doua trioda unde este si primul control de gain. Al doilea control de gain este pe a treia trioda, ceea ce inseamna ca se poate controla gain-ul foarte bine si poti avea clean cu orice doze.

 

Etajul de putere este cathode bias, ceea ce permite inlocuirea tuburilor fara re-bias.

 

Este un amp foarte misto, descrierea tonului facuta de passion-kill fiind foarte buna. Bafta la vanzare!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.