CernoBill Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 m-ar interesa si pe mine...cam la ce frecventa coboara coarda E a unui bass...?ca io nu cunoaste chestii d-astea...
Guest Chiperion Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Search engines, they're hip, they're now, they're the latest thing; try 'em, for a change. Uite, vezi in tabel.
Eldrian Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 E = E1 = 42.1 Hz A = A1 = 55.0 Hz D = D = 73.4 Hz G = G = 98.0 Hz
CernoBill Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 aie...danke, dudes vroiam sa stiu daca mi s-ar auzi un bass cu acordaj standard pe sistemu' meu 5.1 de la calc, care prinde 30 Hz ca frecventa inferioara... cre' ca cam asta o fost...multam inca o data
George M. Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 vrei sa pui basul la subwoofer? sau bas>calculator (soft) > sistem audio
Guest gogu Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 nu are nici o legatura. o coarda vibreaza teoretic pe o infinitate de frecvente bine stabilite, numite armonice. fiecare armonica are alta intensitate, asta iti da tonul instrumentului. intr-adevar, frecventa fundamentala a E-ului este pe la 40Hz, dar armonicele superioare sunt pe la 80, 120, 160, 200 etc. si pe alea o sa le auzi oricum. si oricum, daca un sistem audio are o rasp in frecveta de pana la x Hz, aia nu inseamna ca nu e capabil sa reproduca frecventa aia, ci doar ca nu destul de tare.
Recommended Posts