Guest sergiu Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 de vreo 2 zile am o problema cu chitara.....daca incerc sa invart de volum cam pariaie. Cat timp butonul sta neatins se aude lacrima, cum il misc putin face parca l-as fi injurat de mama. Nu vreau sa ma complic daca nu este cazul, asa ca intreb daca stie careva cum as putea rezolva singur problema. E posibil sa fie de la potentiometru singur, si sa fie vorba doar o operatiune de inlocuire (bineinteles, daca l-as putea face in siguranta singur)?
Guest Wierdguy Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 de vreo 2 zile am o problema cu chitara.....daca incerc sa invart de volum cam pariaie. Cat timp butonul sta neatins se aude lacrima, cum il misc putin face parca l-as fi injurat de mama. Nu vreau sa ma complic daca nu este cazul, asa ca intreb daca stie careva cum as putea rezolva singur problema. E posibil sa fie de la potentiometru singur, si sa fie vorba doar o operatiune de inlocuire (bineinteles, daca l-as putea face in siguranta singur)? Nu ma pricep la electrice, dar cred ca e de la potentiometru... aceeasi problema o aveam si eu la o pereche de boxe.
Guest radioman Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Incearca asa inainte de a-l schimba. Fa 10-15 ture COMPLETE rapide, de la minimum la maximum. De regula asta rezolva problema, care apare la potentiometrele folosite rar, sau numai o portiune din cursa lor nominala.
vektor Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Schimba-l , in special daca e mai vechi. E 100 % safe operatia, daca ai un pic de grija, si pui potul nou in acelasi fel ...
Guest sergiu Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 da..tind spre al schimba. Incercam totusi o alternativa. Daca mai are careva sa-mi zica ceva "WACKY SOLUTIONS" please do!
Guest gnrmarius Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Scapa de el si incearca sa pui unul bunicel la loc!
hihi Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Desfa-l si curata-l. Are un grafit acolo, care se mananca si lasa mizerie. Il suflii bine, il pui la loc. Ar trebuie sa faca mai putin, sau deloc.
Guest ady_w3t Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 e opsibil ca potentiometru sa aibe o gaurica mica daca are baga spirt inauntru cu o seringa dar nu foarte mult si rotestel de cateva ori sa se curete daca nu are gaurica il desfaci si cureti tot cu spirt merge sau ceva alcool
Cosu Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Foloseste fie ulei pt mecanisme fine fie spray contact (se gaseste la orice magazin de electronice ). Astea sunt solutiile ce te vor aranja cel mai bine. Nu e nevoie sa il schimbi.
vektor Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Si @Cosu zice bine, daca nu vrei sa il schimbi, e o solutie buna. Dar e mai ieftin un pot nou decat o cutie de spray
Guest EPSYLON_CURSE Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Cu un spray ''rezolvi'' mai multe poturi deci e buna investitia. Am si eu asa ceva si pot sa spun ca functioneaza perfect.
Guest sergiu Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 am ulei de motor dar nu ma incanta ideea...am razuit un varf de creion si am bagat praful prin gaurica respectiva. Problema este insa rezolvata partial..se pare ca grafitul a ajuns doar pe o anumita portiune de circuit care acum este sanatoasa. continui incercarile.....
Guest EPSYLON_CURSE Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 de ce bagi grafit in gaura?? Frate grafitul e conductor, dupa aceea chiar ca o sa fie nevoie sa-l schimbi.
Guest sergiu Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 se pare ca am fost tradat atunci..un prieten bate cu caramida in piept ca asa si-a rezolvat el problema. I-am pus si eu aceiasi problema...ma rog. Am facut rost de spray pana la urma...
Guest JordyLaForge Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 se pare ca am fost tradat atunci..un prieten bate cu caramida in piept ca asa si-a rezolvat el problema. I-am pus si eu aceiasi problema...ma rog. Am facut rost de spray pana la urma... In cateva din posturile de mai sus sunt multe sfaturi dupa care daca te iei sigur va trebui sa cumperi un potentiometru nou. Exista spray contact (majoritatea au prevazut un tub pentru dirijarea jetului) care poate fi folosit la curatarea contactelor. Dai un jet dupa care rasucesti potentiometrul de cateva ori de la un capat la celalalt si ai rezolvat problema. Nu incerca ulei, grafit sau orice solvent pentru ca vei distruge potentiometrul. Un tub de spray contact cred ca ar trebui sa aiba orice posesor de chitara. http://www.adelaida.ro/product_info.php?cP...products_id=412
Guest EPSYLON_CURSE Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Un sfat bun. Si nici nu e scump si te tine o gramada.
rynn Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 am ulei de motor dar nu ma incanta ideea...am razuit un varf de creion si am bagat praful prin gaurica respectiva. Problema este insa rezolvata partial..se pare ca grafitul a ajuns doar pe o anumita portiune de circuit care acum este sanatoasa. continui incercarile..... cel mai bun ulei este cel de masina de cusut industriala ...
Guest Wierdguy Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 cel mai bun ulei este cel de masina de cusut industriala ... Io nu te inteleg frate. tecomplici cu grafit, ulei de motor, seringi, spirt si altele. Schimba`l. Nu e mult unul.
Recommended Posts