www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pana nu demult ciupeam tot timpul corzile de sus in jos dar mai tarziu am intampinat probleme la viteza.Acum ciupesc astfel:daca ciupesc o coarda mai subtire decat cea pe care am ciupit-o inainte, o ciupesc de sus in jos, daca ciupesc una mai groasa ca cea dinainte, o ciupesc de jos in sus iar daca ciupesc de mai multe ori pe aceeasi coarda, ciupesc o data de sus in jos si o data de jos in sus.Mie mi se pare mult mai relaxat asa.Voi ce parere aveti?

Posted

Ce spui tu are si un nume: cross picking. Te sfatuieste Petrucci in extenso.

Altii sint strict pentru sweep cu avocati de renume. E si o dezbatere cross picking versus sweep picking, youtube si dai de toate povestile.

<<Adiacent: uneori a lovi corzile doar de sus in jos se face (aproape obligatoriu) pentru a obtine o anume si dorita frazare.>>

PS- deseori multi chitaristi nu-si bat capul cum fac aia sau ailalta decit atunci cind au probleme de viteza si de coordonare stinga dreapta sau trebuie sa explice altora: e simpatic Gilbert undeva explicind o fraza proprie si care ajunge sa se gindeasca ce naiba face cu mina dreapta :)

• Like 1
Posted

Ciupesti cum vrei tu , cum i-ti iese tie bine .Nimic nu este gresit  doar eventual "tehnica neadecvata " ptr executarea  unor pasaje.

De obicei in jos poti accentua mai bine ,,,daca urmaresti basisti ce canta cu pana o sa observi ca ciupesc  in jos 90% si mai ales la tempouri sustinute .Chiar este greu si obositor dar asa suna bine basul .

La  chitara daca toba mare si basul duce greul  la chitara poti sa faci " jos-sus "  dar la pasaje "lente "  la rifuri cu  greutate  si poate si estompate est /suna mai greu ciupit numai in jos ce da o "adancime " in plus .

Deci nimic nu este gresit .

• Like 2