Blacklight Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Salut! Am umblat putin la butonul de volum ca sa i fac un treble bleed,i-am pus initial un capacitor de 22 nanofarazi,si nu stiu cum,din pot audio s-a transformat in liniar. Am pus un capacitor prea mic? Precizez ca pot-ul e de 500k,cu pot-ul de ton deconectat.
otringal Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Na, sa te scutesc de multe raspunsuri aiurea si pe mine de multa vorba: E prea mare capacitoru' pe care l-ai pus. Treble bleed-ul nu ti-a facut potul liniar din logaritmic, ti se pare ca se comporta "mai a liniar decat logaritmic" din cauza ca acum iti tine mult prea multe inalte cand incepi sa-l inchizi. Un treble bleed bun are si o rezistenta in serie sau paralel, depinde de situatie. Insa daca vrei mai mult, ia de aici: http://www.ratcliffe.co.za/articles/volumepot2.shtml Iti extrag esentialul mai jos, unde vezi si problema ta si solutia (schemele le ai mai sus, in link): The downside: There is one small drawback to a simple treble bleed capacitor is that the guitar can actually become too bright as the volume is turned down. To offset this, a resistor in series with the cap will lower the amount of treble being bled through. Once again the exact value is impossible to predict for every situation, but resistance values between 50% - 100% of the pot value will usually do the trick. For the ultimate in tweakability, use a preset trimpot (a small pot which you can adjust and leave set at a fixed value) to set the exact amount of resistance you like. Common examples For those wanting to just solder on a few parts without the need for experimentation, there are a few accepted values that often give the desired results or near enough for most folks. Australian noiseless pickup maker, Chris Kinman recommends a 130K Ohm resistor in series with a 0.0012mf capacitor, which works well for most Strats. Also for Strats, pickup guru Seymour Duncan likes a 100k resistor in parallel with a 0.002mf cap. The parallel resistor actually changes the taper of the pot to better match the amount of treble bleed. My preference is for a series resistor as I do not like the change in volume taper. For humbucker guitars, I like just a 0.001mf cap with no resistor.
FiveseveN Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 E mult prea mare valoarea condensatorului și e scurtcircuitată prin el o bună parte din spectru, nu doar înaltele care te interesează. Eu aș încerca maxim 2 nano. 1
Blacklight Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Pfr,nu m-as fi gandit,eu care credeam ca e prea mic,multumesc
otringal Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 Exact cum ti-a zis si 57, ti-am zis si eu mai sus, mergi spre exemplu pe un rezistor in serie (nu iti recomand varianta in paralel) si un capacitor mai mic. SAU urmeaza exemplele de acolo din link, care chiar daca au valori mari de condensatori, au rezistente inseriate tot mari si impedanta rezultata nu iti face scurt in halu' ala pe spectru astfel incat sa-ti para ca-i liniar.
otringal Posted April 21, 2015 Posted April 21, 2015 daca tu i-ai pus de 22 nano si noi ti-am zis ca e prea mare, ce te face sa crezi ca 100 nano sunt mai mici? repet, urmeaza instructiunile de mai sus pe care ti le-am dat in link sau pune unul de 1-2 nano asa simplu daca nu vrei cu rezistor in serie.
Blacklight Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Bun,o sa revin cu detalii dupa interventia chirurgicaĺa
Blacklight Posted April 21, 2015 Author Posted April 21, 2015 Rezolvat,am pus un capacitor pe care scrie "2",e back to normal,si acum cand iau din volum,se pastreaza cat de cat atacul initial.multumesc de explicatii 2
Recommended Posts