www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Jbl2206H


 Share

Recommended Posts

Salutare. Am o nelamurire.

Am ocazia de a cumpara o boxa JBL (cabinet, cum vreti sa ii ziceti) la un pret foarte bun continand 2 difuzoare de putere foarte mare (de acestea: http://www.musiciansfriend.com/accessories/jbl-2206h-12-low-frequency-transducer#productDetail )

 

Intrebarea mea este daca pot fi folosite pentru chitara. Observati ca zice acolo "low frequency", insa, din cate am citit, frecventele unei chitare se afla intre limita admisa de difuzoare (45Hz - 3.5 kHz). 

 

Boxa mai are un difuzor destul de mic pentru inalte, din cate stiu. 

 

Ma scuzati daca gresesc, nu am cunostiinte prea mari in acest domeniu.

 

Deci, merita luata pentru a o folosi ca un cabinet pentru un head de chitara? Sau e DOAR pentru frecvente reduse, cum ar fi pentru bass, etc.

Daca nu e posibil, macar ar merge ca speaker pentru un mixer-amplificator in care as conecta mai multe instrumente, pentru o trupa mai exact?

Nu am gasit foarte multe detalii despre aceste difuzoare, de aceea intreb.

Multumesc.
 

Edited by Mik3Mik3
Link to comment
Share on other sites

Este absolut "overkill" sa-l folosesti doar cu chitara ... nu de alta, dar datorita spec. (power/SPL) abia de o sa-l gadili (adica nu se "deschide" suficient ... decat poate daca intri in el cu un 50-100W, eventual pe tuburi, si chiar si asa pierzi niste armonici superioare). Ar merge intr-o boxa de bass de 15", calculata/construita corespunzator, daca faci backline pt. Sala Polivalenta/ cintari aer liber (dar nu pt. clubuletzu' de la coltu' strazii), de asemeni se preteaza pt. un full-range de clape. Si, ideal .. ===> .."ar merge ca speaker pentru un mixer-amplificator in care as conecta mai multe instrumente, pentru o trupa mai exact?" ... YES!! (evident, iti faci sistem ca sa acoperi si restul frecventelor). :rock:

Edited by guitarhead
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E un difuzor pentru woofere compacte (aplicații de sound reinforcement), nu pentru chitară. L-ai putea încerca într-un cab de chitară, dar probabil n-o să fii impresionat de rezultat. Pe lângă aspectele estetice are alte dezavantaje semnificative față de un difuzor construit pentru chitară.

 

Daca nu e posibil, macar ar merge ca speaker pentru un mixer-amplificator in care as conecta mai multe instrumente, pentru o trupa mai exact?

Da, pentru asta e făcută. Vezi să folosești un amplificator adecvat. Totuși, una singură?

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.