www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Midi cu vst


Recommended Posts

Neatza..

 

Am downloadat recent niste programele care ma ajuta in compunerea/redarea anumitor linii de bass, toba si chitara... treaba merge perfect numai ca e midi... si nu suna...

Si m-am pus pe treaba si am tras niste vst-uri (plugins) de genul : Virtual bassist, niste ampsim-uri, ezDrummer si multe multe altele..

 

Cubase-u 3 care l-am instalat acum o saptamana nu-mi recunoaste asio-ul... asio 4all nu asio normal.. deci cubase-u ori nu stiu sa-l setez calumea (da l-am invartit peste tot.._ ori nu merge pur si simplu...

 

Oferiti va rog o alternativa la un editor de sunet profesional (chiar daca e cu bani..) doar numele il vreau :), imi asum orice risc.. :)

Si pe langa asta explicati usor si incet daca aveti timp si chef, cum transform acele liniutze si punctuletze orizontale (midi) in sunet real printr-un plugin meserias.

 

Va multumesc super mult.. astept feedback

 

era sa uit.. toate astea se intampla pe un laptop cu sound on board si 1gb ram..

Link to comment
Share on other sites

Guest Chiperion

Pai, giupane, ce sa-ti zic io lu' matale...Ie nevoie de VST hosturi cu bolz pientru ce-ti pohteste pipota, Adobe Audition sau Mackie Tracktion cica ie bune, iar, de n-oi sti de un' sa li...cumperi, stiu io...magazinie. Sau mai ia fr'un Chiubeis d-ala, da' alta versiune...am bagat io pe undeva o chestie cu hotkeys pientru dansu', stai ca ma pun pi cautatu. Iaca. Cica mai e si Pro Tools M-Powered 7...in fine...daui io di dansele, daca ie.

Edited by Chiperion
Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Ce eroare/problema face Cubase-u ?

 

Ca sa bagi un track midi printr-un instrument vst, e cat se poate de simplu. Exporti frumos tracku in format .mid si il incarci in Cubase (intr-un track separat fata de restu, evident). Acu pornesti instrumentu VST (Devices-> Vst Instruments). Din panoul din stanga, selectezi instrumentu pe care il vrei din dropdown-ul de Output.. and voila!

Link to comment
Share on other sites

cubase-u imi da o eroare de genul "compatibile ASIO driver not found.." ... si totusi am bagat asio4all ultima versiune si l-am setat dupa sistemul meu.. mentionez ca guitar rig-u ca standalone imi merge... dar nu pot baga nimic in cubase in input (midi in sau audio in) pt ca nu vede driverele asio...

 

mai e o belea... :) setup-ul de la cubase SX3 se blocheaza la 97% cand copiaza un .dll dar programul ruleaza totusi..

 

a.. iar driverele asio care vin cu cubase nu merg..

 

help.. vreau sa fac muzica ...

Edited by comanel
Link to comment
Share on other sites

Guest spyked88
Pai, giupane, ce sa-ti zic io lu' matale...Ie nevoie de VST hosturi cu bolz pientru ce-ti pohteste pipota, Adobe Audition sau Mackie Tracktion cica ie bune, iar, de n-oi sti de un' sa li...cumperi, stiu io...magazinie.

O micã-micã chestie la capitolul ãsta dacã îmi e permis. Adobe Audition nu suportã decât efecte (pluginuri) VST, cu instrumentele (cum ar fi sfz sau alte mãgãrii mai nu-ºtiu-cum) stã cam prost, în sensul cã m-am chinuit de mi-au sãrit toate alea sã îl fac sã îmi ruleze aºa ceva ºi nu prea vrea.

 

ªi ca post-ul meu sã nu fie cu totul inutil, aici se poate gãsi o listã de host-uri VST, atât free cât ºi pe bani. Dupã cum ziceam ºi mai sus, nu toate suportã instrumente, ºi cu toate astea pluginurile mai de doamne-ajutã (like guitar rig) ruleazã fãrã probleme pe ele. Pentru transformarea din MIDI în sunet mai apropiat de cel real, recomand sfz, instrument care citeºte MIDI-uri ºi cu ajutorul soundfont-urilor (care se gãsesc, thank god) dã rezultate destul de plãcute urechii.

Link to comment
Share on other sites

Da dude.. I get your point.. da treaba e ca nu vreau aproape de real... vreau mult mai mult de atat si stiu ca se poate.. da imi vine sa arunc laptopu pe geam pt placa de 2 ron jumate care o are onboard.. :) pe desktop nu am probleme.. da e la 300km distanta si e scump trenu...

 

Insist pt ca stiu ca se poate ca am vazut la un tip care facea negative pt hip hop.. si facea o linie de bass rudimentara pe clapa (midi in in placa de sunet) si apoi baga treaba aia cu "steinberg virtual bassist" selecta stilul de bass, unde sa fie doza, ce fel de corzi sa simuleze si avea si inca o chestie .. freestyle.

 

Freestyle asta isi cam dadea seama cand urmeaza un break de tobe sau pasaje mai ciudate si incepea sa faca tot felul de formule dar fara sa iasa din gama.. baga slap-uri si tap-uri de la el citire..

 

iote pe asta il am si nu pot sa-l fac sa faca toate astea... inca.. nu ma las batut.. downloadez acu (versiunile warez :)) nuendo si cakewalk guitar... blabla

 

p.s este si virtual drummer si are si pianist si dinala care face scratch-uri (pe wav-uri incarcate de utilizator).... e uber-masa da tind sa cred ca-mi trebuie o placa nativa asio..

 

exista vreun vst host care sa nu necesite asio?

Link to comment
Share on other sites

daca vrei sa lucrezi cu plugin-uri ai nevoie de o scula calumea in rice caz nu LAptop. ai nevoie de minim 1GB ram si o placa de sunet care sa nu foloseasca puterea procesului ci ea sa proceseze sunetul. asa cu ASIO mai ai bacaituri, intreruperi, intarzieri. soft = intarziere, hard = real time

Link to comment
Share on other sites

@cpaulro: de fapt depinde cate pluginuri folosesti si ce exact. in primul rand iti trebe cam minim un pentium la 2GHz (sau echivalentul) si minim 512ram ca sa iti mearga lejer. cu asio4all am obtinut latente de aproximativ 10-12 ms. ah, iar daca intentionati sa folositi multe sampleuri audio ar fi de preferat si un hdd cu 7200rpm

 

nu zic ca nu e mai bine sa ai o configuratie buna, dar se poate si in conditii mai "neprielnice"

+daca nu nu esti interesat foarte mult de creat/inregistrat/procesat muzica, ci mai mult de facut niste negative amarate, nu vad sensul unui upgrade ce implica ram, procesor si o placa de sunet buna, ce costa aproximativ 500 ron MINIM (nu toti au bani)

 

@cpaulro, pt2: ASIO e doar un driver mai "performant" ce incearca sa reduca latenta - orice placa audio are driver :) ce voiai tu sa spui e sa ai asio special pt placa audio folosita, driver facut chiar de producator :). pe langa asta, programele sunt soft, hard sunt toate placile de sunet. din ce zici tu ar reiesi ca ar fi bine sa renunti la software si sa iti iei sculele adevarate (once again, we don't all have money) ah, inca o chestie: pluginurile folosesc procesorul :) - nu toti avem bani de pro tools.

mai cauta si tu pe net

Edited by Susceptor
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.