norbid Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Salut.Rog pe cineva din Cluj daca ar putea sa ma ajute sa montez 2 doze si un jack (sper ca nu tine mai mult de 10-15 minute), sau sa imi imprumute un ciocan/pistol de lipit. Nu dispun de nici o unealta si n-am mai facut asa ceva, deci mi-ar prinde bine o mana de ajutor. Recent m-am apucat de un refinish la chitara si am nevoie sa o finalizez. Chitara in cauza este un ibanez rgr321ex. Pun si poze pentru cei curiosi.
Vladympv Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 (edited) nu te pot ajuta insa daca dai peste un "mester" Lucian din Cluj , intreaba neaparat inainte cat costa operatia , sa nu ai suprize majore PS: imi place mult cum arata chitara...am dat un search sa vad originalul. poate dai cateva detalii despre "schimabrea la fata" Edited October 22, 2014 by Vladympv
norbid Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Stiu ca operatile astea sunt destul de scumpe si as dori sa minimalizez costurile cat de mult. Mai degraba mi-as cumpara eu si cu un prieten un pistol de lipit mai ieftin si ne-am apuca noi sa facem (dar tot era bine sa vad la cineva cum se lipeste mai intai). Inca astept sa vad daca e dispus cineva sa ma ajute. Daca nu, ma descurc eu cumva Din pacate nu am poze cu chitara nici inainte nici in timpul schimbarii. M-am pus sa lucrez la ea imediat ce am primit-o. Oricum nu puteam sa termin chitara fara ajutorul celor de la Hora carora le multumesc
Vladympv Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 mna is curios si eu daca se ofera cineva , ca eu in 5-6 ani inca nu am prins un binevoitor nici pe bani...in afara de acel "self titled luthier" ) mai exact cum te-au ajutat Hora?
norbid Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Destul de multe sincer dar o sa fac un topic la sfarsit cand termin cu tot. In materie de playability e inca in stare deplorabila ) 1
Airhead Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 am si eu o curiozitate: daca ai dat vopseaua jos de pe spate, din cate bucati este facut corpul ? merci
Airhead Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 3 bucati am avut un RG Prestige si tot din 3 bucati de lemn era facut corpul.
Zoltan P. Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Salu!Eu te pot ajuta in problema te dar eu sint din Alesd/j.BH/. daca ai posibilitatea s am gresit o tasta,deci.....-sa mi-l trimiti cu tot ce vrei sa pui pe ea/jack,potentiometre,doze si preferinta de schema/ Te costa doar transportul ti-l fac si ti-l trimit inapoi pe adresa data.Te-ar costa doar transportul apoi bem o bere cand am sa ma duc la Cluj la ceva concert bun /Iron Maiden ,Scorpions/ :-)))
barbarossa Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 (edited) vorbeste cu oliver...ko_g2 http://forums.rgc.ro/user/1923-ko-g2/ Edited October 22, 2014 by barbarossa
dani_rosu5 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 (edited) uite,probabil te-as putea ajuta eu in weekend (nu promit nimic,dar incercam....programul de la faculta cam fwte meciul), de ce am nevoie e schema ,atat a configuriatiei dozelor (adica ce inseamna fiecare culoare la cablu) cat si cea a wiringului la poturi si switch; dozele cum au fost scoase din "instalatie"? dezlipite frumos,sau taiate cablurile? lasa-mi mesaj aici http://i370.photobucket.com/albums/oo144/cayle_6/rg320mod1.gif http://img686.imageshack.us/img686/9986/w020003.gif something like this? exact la modelul tau nu am gasit,dar probabil e la fel Edited October 22, 2014 by dani_rosu5
norbid Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Salu!Eu te pot ajuta in problema te dar eu sint din Alesd/j.BH/. daca ai posibilitatea s am gresit o tasta,deci.....-sa mi-l trimiti cu tot ce vrei sa pui pe ea/jack,potentiometre,doze si preferinta de schema/ Te costa doar transportul ti-l fac si ti-l trimit inapoi pe adresa data.Te-ar costa doar transportul apoi bem o bere cand am sa ma duc la Cluj la ceva concert bun /Iron Maiden ,Scorpions/ :-))) Mersi mult man, dar as vrea mai mult sa invat cum se face. uite,probabil te-as putea ajuta eu in weekend (nu promit nimic,dar incercam....programul de la faculta cam fwte meciul), de ce am nevoie e schema ,atat a configuriatiei dozelor (adica ce inseamna fiecare culoare la cablu) cat si cea a wiringului la poturi si switch; dozele cum au fost scoase din "instalatie"? dezlipite frumos,sau taiate cablurile? lasa-mi mesaj aici http://i370.photobucket.com/albums/oo144/cayle_6/rg320mod1.gif http://img686.imageshack.us/img686/9986/w020003.gif something like this? exact la modelul tau nu am gasit,dar probabil e la fel Schema e ceva asemanatoare doar ca dozele au cate 2 fire. Oricum am facut cateva poze chiar inainte sa tai firele (nu le-am dezlipit frumos si am regretat dupa).
dani_rosu5 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 daca dozele au cate 3 fire asta inseamna ca la switch ai doar 3 pozitii,nu? neck,neck+bridge,si bridge ( nu poti splita o doza daca nu are fiecare capat al bobinelor prelungit inafara)
norbid Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Dap 3 pozitii la switch, 2 doze, 1 volum, 1 ton (cred ca e cat se poate de simplu dar experienta mea e egala cu 0)
Recommended Posts