www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Gt8 Problema Volum. Cine Stie Despre Ce E Vb?


aliorneicev
 Share

Recommended Posts

Am avut aceeasi problema la un gt6.

 

Sunt doua variante, dar mai intai trebuie sa faci niste troubleshooting.

Ia un cablu midi si fa back-up la toate patch-urile pe care le ai cu un soft de aici: http://music-society.net/index.php?topic=2779.0

 

dupa ce ai facut back-up, da-i un return to factory settings din combinatia de butoane din manual. Nush exact care e, dar o gasesti acolo.

 

Daca dupa factory reset continua sa faca aceeasi problema, atunci raman urmatoarele variante:

- el are o baterie interna. sunt sanse destul de mari sa fie neovie sa fie schimbata sau

- potentiometrul de la pedala de expresie e plin de jeg, poate cauza contacte sau trimiteri de semnal acolo unde face contact prost din cauza jegului :) sau

- un controller de pe placa trimite semnale proaste la comutarea dintre efecte, ceea ce se traduce intr-un drum la o reprezentanta roland.

 

Ca sa elimini problemele, cel mai usor ar fi sa iei cablul ala midi si sa te uiti in midi log si sa vezi ce semnale trimite. EXP pedal ala are si el un cod, vezi ce cod apare cand calci pedala in sus sau in jos.

 

Incearca (roaga-te sa nu fie varianta 3) sa iti faci un bank cu 4-5 efecte in care asignezi exp pedal-u la o alta tinta dintr-un efect care sa nu fie pornit pe patch-ul respectiv. Ex, delay feedback intr-un patch cu delay OFF.

 

Il salvezi pe toate patchurile din bank-ul ala, si start dancing while playing.

 

O ultima idee care imi vine ar fi un contact imperfect in input-ul de la external footswitch care sa trimita semnale deaiurea, dar mai mult de atat nu iti pot spune.

 

p.s. eu aveam jeg la pedala :))

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

multumesc ptr. sfaturi!

 

eu nu suport pedalele de volum. as fi eliminat o prin atribuirea unei alte functii insa de 3 ani de cand am procesorul l-am tinut in geanta nemiscat. sper sa gasesc . referitor la delay ul de pe el nu prea l as elimina deoarece asta ma incanta cel mai mult .

Edited by aliorneicev
Link to comment
Share on other sites

Ce GT8 ?

 

Boss GT8 nu-mi vine sa cred ca are POTENTIOMETRU la "pedala de expresie " !?.

 

La BOSS 20 sau 30 NU are potmetru , nici Zoom G1n .Nici Korg GX.1 nu are potmetru la pedalka de expresie !! deci NU ai ce sa cureti .

 

Insa se poate ca sa se fi '"dereglat" pozitiia "senzorului "/traductorului de pozitie .

La Boss ME 20 sau 30 ..are posibilitatea de a preseta volumul initial de la 0 -> la -> cred ca maxim ..adica in pozitia complet catre redus volumul poti avea zero sau un alt volum minim mai mare decat zero .Ca sa ai un volum ptr backing si uunul ptr solo presetat dupa caz /nevoie.i ,

 

Fa verificarile , mecanice , apoi incearca sa setezi ( dupa user manual ) volumul initial minim , aceiasi chestiune poate fi si cu pozitia "pedalei" ptr plaja de Wah Wah , sau ce mai comanda .

 

Api faci veriificari atente hard & soft cu ce a descris @comanel .

cauti Forum cu FAQ o sa gasesti multe foloositroare si multe nefolositoare dar este necesar daca vrei sa afl;i ce sa faci ..

 

Normal ,daca are conexiune MIDI su USB ,ar trebui sa existe un soft ptr teste automate ce sa identifice unele probleme hard&soft dar se poate sa coste prea mult ...etc

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

deocamdata am reusit sa elimin din schemele de sunet pedala de expresie . sper sa fi fost de la ea ca momentan merge ok. nu aveam nici o dovada ca ar fi fost de la ea. deci fara sa o ating scadea volumul cand comutam alt patch. apoi mai schimbam si iar isi revenea vol. deci nu atingeam pedala. nu o folosesc.

Edited by aliorneicev
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.