www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Chitara Yamaha Slg


Dread
 Share

Recommended Posts

Este o chitară Yamaha SLG 100 N sau SLG 100 NW (din poză nu se poate distinge detaliul constructiv care le deosebește), un model care nu se mai fabrică de câțiva ani. Tastele sunt adăugate ulterior, în nici un caz pe comandă (Yamaha nu face „comenzi”, căci nu este un Custom Shop, iar la seria modelelor Signature nu figurează). Nu înțeleg, însă, la ce îi servesc, căci semitonuri etc. se pot obține prin bending.

 

Tocmai pentru a le putea obţine şi fără bending. Dacă vrei să cânţi pasaje mai rapide cu respectivele semitonuri, nu prea merge să faci benduri.

Link to comment
Share on other sites

Da, comparativ cu alte genuri, trec mai repede prin note diferite. Sunt sigur că au şi motive din punct de vedere al teoriei să aibă semitonurile alea, anumite game pe care le folosesc, dar nu ştiu să le explic pentru că n-am prea studiat genul. Oricum, mai vezi treaba asta şi prin jazz, iar jazz-ul nu e aşa diferit de muzica lăutărească precum îţi imaginezi.


Sau na, ca să-ţi faci o idee care ar putea suna mai asemănător cu lăutăreasca, alt instrument care foloseşte note pe care nu le găseşti pe pianele convenţionale:

https://www.youtube.com/watch?v=8CnhcGpmH9Y

Link to comment
Share on other sites

@Dread, dl. Eugen ştiu că făcuse ceva de genul, dar el făcuse pe tot gâtul. Dintr-un motiv sau altul, nu mai găsesc topicul. Ia legătura cu el dacă vrei să faci treaba asta la o chitară. Slabe şanse să găseşti ceva de genul la o chitară de serie.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.