www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

UTBDolph

Active Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

UTBDolph last won the day on January 24 2020

UTBDolph had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

1104 profile views

UTBDolph's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

93

Reputation

 1. Nu am poze din lucrare, pentru ca dincolo de decapitare nu a fost mare lucru.. Ci doar putina magie de bormasina pentru ca am trecut de la un tremolo în 5 șuruburi la acesta, în doua puncte. Despre bridge pot spune.. Este destul de ok, își face treaba, este făcut din chinezium și cupru:)) "nut-urile" astea individuale estimez ca în vreo doua schimbări de corzi ma vor lasa.. Și cred ca o sa încerc cu un nut de Floyd Rose. Deci este ok, dar pentru un build mai serios nu l-aș alege. Despre chitara pot sa zic ca sunt câteva diferențe. Ma așteptăm să fie mai ușoară și mai manevrabila, dar acum vad și cât este de utila o chitara headless, chiar dacă nu e Kiesel sau Strandberg.. Pentru cine vrea sa isi pună pe perete și un headless fără sa golească conturile, merita sa iei un Affinity, de exemplu și sa îl convertești. Plus ca am observat ceva mai mult volum și sustain, bănuiesc ca datorita faptului ca se transmit vibrațiile într-un mod mai direct către lemnul gatului, spre deosebire de atunci când are headstock și se mai pierd din vibrații.
 2. Va salut! Postez câteva poze cu conversia mea a unui strat la headless deoarece nu găsești foarte multe despre asta pe internet și poate pe cuiva ii este de folos.
 3. Fără zgârieturi, fără defecte. Am cutia și toate accesoriile. Accept și unele schimburi.
 4. Lacul pe care l-am aplicat pe finish ul asta a avut o problemă și nu se usca. După 5 zile de uscare mi-au ramas amprente pe ea de la atingere. Am dat lacul jos și am luat făcut altul în care am băgat și pigment albastru, ca asa mi-a dictat curiozitatea. După uscarea lacului mi-am propus sa o fac mată. Întrucât este o chitara făcută dupa ideile proprii și nu la cerere după specificațiile precise ale cuiva, mi-am permis sa experimentez cu diverse tipuri de finisare ca să inregistrez un progres de la o chitara la cealaltă. În schimb, pot sa îți fac una la fel
 5. Salutare! Cu respect pentru cei ce citesc acest topic, mai atașez câteva poze cu ce am mai făcut la chitara asta. Aici am lipit Fingerboard ul. În zilele următoare voi aplica ulei pe arțar și o voi fretui. În plus, o sa fac wiring-ul și o sa atașez bridge-ul de corp.
 6. . Salutare! Am ecranat cavitățile cu folie de cupru și am găurit canalele pentru fire. Între timp am aplicat ultimele straturi de lac ușor colorat și urmează șlefuirea finala pentru a elimina aspectul de coaja de portocala cauzat de o problema la pistolul cu care am vopsit.
 7. Va salut pe toți cei care îmi urmăriți build-ul acesta! astăzi am mai lucrat puțin la chitara. Am finisat marginile fâșiei de nuc de pe headstock și am mai lucrat la ergonomia gâtului (la volută și la grosimea gatului). Între timp am redus la grosimea necesara fretboardul de artar și am îndreptat încă un blank de frasin pentru un viitor proiect.
 8. Bună seara tuturor! sunt aproape la final cu vopseaua pe corp.. Peste vopsea am 3 mâini de lac, șlefuite cu p800 cu apă și alte 3 mâini de lac pe care le voi lăsa aproximativ 4 zile sa se vindece complet, după care o sa o șlefuiesc cu 1500-2000-2500, cred și cu niște steel wool și un polish la final.
 9. Asta. Nu mi-am dat seama ca nu am pus poza:))
 10. Am frezat canalul pentru truss rod și am vopsit primele maini la corp. Un singur lucru, as fi vrut sa se vadă puțin mai mult albastrul din fibre. Păreri?
 11. Am aplicat puțin chit pe spatele corpului ca să scap de fibrele proeminente ale frasinului, l-am slefuit cu 120-180-320 și am aplicat 3 straturi de grund alb, cu șlefuire cu 240 între mâini iar la ultima mana am slefuit și cu p1000. Corpul este aproape complet pregătit pentru vopsire. O sa revin cu poze din procesul de vopsire si cu ce o sa mai lucrez la gat.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.