www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

WaterlooPitt

Newcomers
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Limerick

Other Information

  • Gear
    Slash "AFD" Les Paul Special-II Guitar

WaterlooPitt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Ah... topicul ăsta chiar este o tragedie continuă. Noroc cu câinele din Saigon, a mai dezmorțit puțin atmosfera funerară.
  2. Seara bună Am și eu o întrebare, nu neapărat despre muzică dar îmi afectează foarte grav muzicalitatea. Am un amplificator Laney LX12, îl folosesc acasă legat la (sau de) un LP Special II - nimic prea deosebit, nu sunt eu mare talent dar sună bine și mă relaxează. Problema este că de fiecare dată când trec de pe clean pe over drive (sau chiar și pe clean, la volum înalt) aud un bâzâit static, electric. Cu over drive/ul la maximum, dacă dau amplificatorul tare (cât să treacă de 40%) nu mai pot sta în cameră. Și când lovesc prima notă, bâzâitul static se subțiază, mai să-mi spargă timpanele (ca la microfonie, dacă știți sunetul ăla înalt, ascuțit, dureros). Am observat că dacă ating cu pielea părțile metalice ale amplificatorului (exemplu, șuruburile de deasupra) sau țin o mână relaxată pe cheile de acordare, efectul bâzâitor este oarecum diminuat (deși odată ce urc volumul, este irelevant ce ating, cu ce și unde) dar mi-e greu spre imposibil să cânt cu o singură mână. Pot lovi cu degetul mare E/ul dar nu cred că se consideră cântat. Întrebarea - evident, e o problemă cu instalația electrică a casei. Împământarea, poate? Există un dispozitiv, ceva soluție ieftină să evit problema asta? Port papuci de cauciuc? Apreciez ajutorul!
  3. Salutare Ce dimensiuni sunt? Sunt interesat de ceva mărimi mai mari, XXL, XXXL. Un AC/DC și un Metallica.
  4. Pret: 80 Localitate: Marghita (Oradea) Contact: gocandan@gmail.com Accept schimburi: Nu accept schimburi Am jocul dar am nevoie de cablu. PM sau mail! Mulțumesc.
  5. Mulțumesc mult de urare @ramurel! Produsul achiziționat vine cu PRODUCT FEATURES Free eMedia™ lessonsdar habar nu am ce anume înseamnă asta. Lecții de chitară, evident dar care oare? eMedia oferă o grămadă de pachete. Să fie oare Guitar Method aia? Și da, bine zici. Să schimb corzile. Alți bani, altă distracție, cum s-ar zice
  6. Nu știu care e regula cu înviatul topicelor (cică așa e corect, nu topicuri...) din morți dar sunt foarte entuziasmat pentru că tocmai am trimis comanda pentru prima mea chitară pe care o să o ridic Marți. Luni e ultima mea zi de serviciu pe anul ăsta deci o să fie timp berechet de zdrăngănit noua minunăție ) Mult entuziasm, multă bucurie. Am mers pe un Slash „AFD” Epiphone Les Paul Special II. De obicei nu cad în capcana comercialului și prefer produsul peste marcă dar un Epiphone LP Special II + toate accesoriile e cam la același preț cu Slash „AFD”. Plus, galbenul ăla mă omoară. Plus autotunerul, un accesoriu bine venit. Plus husă, pickupuri, cabluri, coardă, etc. Iar ca și amp. am ales un Laney LX-12 (ceva ieftin pentru secatul meu buget...). Ceva sfaturi pentru prima zi post-achiziționare?
  7. Mulțumesc de sfaturi Deci ideea este că trebuie să aștept să ajung acasă, la chitara propriu zisă. Doar că așa nu mai am răbdare... Chitara care vreau să o cumpăr vine și cu lecții gratuite de la e-Media, probabil o să mi se explice acolo mai în detaliu, cu exemple, practică, etc. Sunt conștient că e de muncă dar sunt sigur că o să și merite
  8. Pare interesant. O să le încerc, mersi de link
  9. Salutare! Nu știu sigur cât de tembelă e întrebarea asta dar dacă tot m-am apucat... ) Mi-ar putea recomanda cineva ceva exerciții pentru degete? Treaba e în felul următor: de cum revin acasă, luna viitoare, îmi cumpăr o chitară electrică la care plănuiesc să învăț să cânt. Dacă nu fac ceva nou, dacă nu-mi ocup mintea cu ceva o să explodez. Deci e foarte important pentru mine să învăț să cânt la chitară. Fiind mare pasionat de rock, se înțelege alegerea mea. Dar m-am tot uitat la câteva (multe...) solouri de chitară pe sfântul internet și sunt o grămadă de oameni care cântă foarte bine. Ceea ce am observat este coordonarea excelentă, stânga - dreapta. Există ceva exerciții pe care l-aș putea face pentru a-mi dezvolta puțin abilitatea de a face lucruri foarte diferite, simultan, cu cele două mâini? Nu știu de ce dar să schimb notele cu stânga și să zdringălesc cu dreapta, concomitent mi se pare destul de greu. Sau e doar mintea mea care se agită? Mulțumesc!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.