www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

PalindromeSnarf

Active Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PalindromeSnarf

  1. Buna, Ca si client multumit (am cumparat 2 seturi de corzi DR) il citez pe George M fiind de aceeasi parere: "Vanzator serios si foarte promt, comunicativ si politicos." Mersi fain Valeriu si spor la vanzare. Cele bune.
  2. Buna, Ce seturi cu 4 mai ai pe stoc? Mersi PS intrebam mai sus de DR Sunbeams Premium Nickel-Plated NLLR40 40 60 75 95 Lite-Lite, probabil n-ai vazut.
  3. Buna, DR SUNBEAMS PREMIUM NICKEL-PLATED NLLR40 40 60 75 95 LITE-LITE mai ai? Daca da, cum procedez pt comanda? Multumesc.
  4. Buna, La inceput aveai D'Addario EPS220. Acum nu mai aduci? M-ar interesa si pe mine un set. Multumesc
  5. Ma tot bate gandu' sa-mi configurez un ubuntu pt hobbie-ul meu muzical. Am citit pareri pe site-urile de profil cum ca plugin-urile VST(i) nu merg sau merg dar sesizabil mai prost (latenta, crackles) sau daca merg bine se intampla in conditii restrictive. Aici pe rgc am vazut pareri impartite. Din experienta voastra cum e? Stiu de existenta apilcatiilor native linux insa multe din plugin-uri sunt facute exclusiv pt windoze si nu stiu exact in ce masura wine contribuie la usurarea sau incurcarea lucrurilor. Scuze de offtopic. Poate deschide cineva priceput un thread pe subiectul asta (Linux DAW, VST Host-uri, etc.).
  6. Mi-ar fi trebuit sa fac copy/paste de mai multe masuri deodata nu doar una cate una. Tip-ul cu doua puncte e cea mai buna varianta in cazul dat. Mersi de pont red! @ramurel - basically se poate face randare audio pe o cale putin ocolita: Tux Guitar -> MIDI Yoke -> VST Host -> VSTi (cu soundfonturi sau de sine statatoare gen Slayer, DSK Akoustic Guitarz, etc) -> plugin de sound recorder / sau tii audacity deschis si inregistrez de pe "mixer" aka ce se aude in placa de sunet. Pt latente mici si lipsa de clickuri/popuri trebuie sa-ti configurezi bine PC-ul si/sau sa spargi lantul de mai sus in etape separate.
  7. Salut, Si eu sunt de parere ca daca am o alternativa free convenabila, atunci o voi folosi in detrimentul celei cu licenta. Am avut GP instalat si intre timp am descoperit tux guitar. Dupa virusarea anuala nu mi-am mai reinstalat gp-ul. In definitiv il foloseam mai mult pt citirea fisierelor gp decat pt editare iar tux guitar e foarte ok. Are inclusiv acea functionalitate de exersare care permite redarea unei bucle de partitura incepand de la un tempo mai lent si tot cresacand pana la tempo-ul original. De asemeni e util si pt cei care scriu mici exemple de postat pe web deorece face export ascii. In alta ordine de idei - recent a trebuit sa scriu un tab si am constat ca am gresit cu vreo 5 masuri inainte de ultima unde ajunsesem. Am vrut sa fac insert de masura si nu am gasit cum. Apoi am vrut sa sterg ultimele masuri cumva (gen select & delete) si iar n-am gasit cum, desi am vazut ca exista un "select mode". Stie cineva cum se face? Vorbesc evident de tux. Dar copy si paste de multiple masuri dintr-un foc? @red - haha, e buna!
  8. Pt ca discutia a deviat putin inspre "ce servicii sunt pornite", "sunt utile aceste servicii?" (bluetooth, update-re, printer spoolere, e.a.) va aduc spre atentie un site cu multe informatii utile asociate cu serviciile windozeului cu dedicatie pt cei ce folosesc PC-ul in scopuri muzicale. http://www.musicxp.net/services.php Nu ignorati link-ul pe care il are acesta spre: http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm ce contine cel mai *practic* tabel cu servicii pe care l-am vazut vreodata (disclaimer: n-am vazut lista de servicii recomandata in linku' MicroSoft de mai sus, my bad) Din categoria "parerea mea", eu procedez in felul urmator, avand in vedere ca laptopul pe care il am, e si de business si de hobby muzical si probabil sunt destul de multi care nu-si permit cate un calculator dedicat pt fiecare scop: am doua fisiere bat, unul ce dezactiveaza serviciile neesentiale pt utilizarea lui in scopuri muzicale si unul care le reactiveaza (in caz in care mi-e incomod sa rebootez, ceea ce imi e aproape tot timpul). In esenta fisierele contin comanda: @net stop "<nume_serviciu>" respectiv @net start "<nume_serviciu>" Dupa ce citesti tabelul mai sus mentionat si iei o decizi educata in privinta serviciilor care vrei sa le opresti, le pui cu net stop intr-un fisier bat. Similar si pt cel de repornire. Eventual un shortcut pe desktop si e minunat... Veti descoperi, ca unele servicii nu pot fi oprite, si e bine ca nu pot pt ca sunt absolut necesare pt buna functionare a sistemului de operare. De asemeni veti descoperii ca unele trebuie oprite inaintea altora (unele servicii depind unul de altul). Le rearanjati in ordinea care trebuie si gata. Eu am descoperit, cu uimire, ca unele servicii nu pot fi oprite chiar daca nu sunt esentiale (ex: Remote Access Connection Manager) dar castigul per total a fost semnificativ asa ca nu mi-am mai batut capul (adica sapa zeci de pagini de n forumuri). Nu zic, ca daca m-ar lumina cineva nu mi-ar conveni Sper sa va fie de folos. PS: Pt vizualizarea proceselor, serviciilor, driverelor, etc. pornite la bootarea PC-ului, o scula f. utila este autoruns (o gasiti tot la microsoft) dar mare atentie la ce opriti si ce nu... si e frate cu process explorer-ul recomandat mai sus (amandoua fac parte dintr-o suita mai larga de utilitare pt administrarea calculatorului).
  9. Despre laurocontis65 vreau si eu sa spun cateva vorbe bune. Am cumparat de la el un recorder digital parca prin octombrie anu' trecut. Omul a fost foarte prompt, mi-a permis sa-l incerc (de fata cu dumnealui, pe timpul lui), aparatul era in starea descrisa in reclama (era ca si nou), a venit in intimpinarea cumparatorului (deplasare din orasul lui in al meu). Una peste alta un domn serios care-si tine cuvantul. Toate cele bune.
  10. Nu cred ca exista calculatoare cu placi de sunet onboard care sa nu poata reda MIDI. In esenta e o chestie legata de drivere si nu de abilitatea placii de sunet de a reda MIDI. Driverele le-ai verificat? Din pacate nu-ti pot da o solutie fara sa am calculatorul tau in fata.
  11. 1. In afara de tine nu exista o persoana mai calificata sa-ti spuna ce prioritati ai in viata. Raspunsul la punctul acesta poate fi de la da pana la nu cuprinzand o multime de nuante de "poate daca" intre capete. Desi poate parintii... dar inca odata nu stiu ce varsta ai, asa ca... 2. Daca ai de ales intre cele 2, eu iti sugerez m-audio pt octava suplimentara. altfel ambele firme fac produse bune dpdv calitativ. eu am avut un controller de 4 octave la inceput si resimteam din cand in cand "ingustimea" claviaturii. la cel de 5 pe care il acum nu m-am izbit de limita asta in mod semnificativ. presupun ca un pianist de clasica va avea contra-argumente bine fondate, dar pt ce ai tu nevoie ar putea fi mai mult decat suficient. Extra knobs la XBoard iti pot folosi daca doresti sa faci programe (patch-uri, preset-uri) de sintez, sau te vezi interpretand cu variatii de parametrii ai sintezurilor. M-Audio are clape semi-weighted, XBoard are clape cu aftertouch. Cu semi-weighted vei fi mai aproape de senzatia de a canta la pian iti va permite sa-ti dezvolti un control mai bun al dinamicii in interpretare. Cu XBoard vei putea adauga variatii interpretative prin simpla variere a apasarii clapei dupa ce a ajuns la capatul cursei in functie de parametrul mapat (uzual tremolo). In cele din urma judeca si tu in ce context te afli, ce ti se potriveste. Spor la studiu si poate ne faci un review la ce ti-ai luat in cele din urma! PS: sa-ti iei si o pedala de sustain - pana nu o folosesti nu sti ce-ai pierdut, si nici nu e f. scumpa.
  12. Da, draguta ideea. Mi-ar place sa particip. Dc. aveti nevoie de un clapar sau chitarist la un nivel, aaaa... sub-mediocru sa zicem si daca nu va deranjeaza ca sunt old-timer (40+) ) as intra si eu in joc. Da-mi de veste pe pm (pe mess intru de la foarte rar spre deloc).
  13. L-am vazut si eu pe Dnul Dinica in Take, Ianke si Cadar. A fost cea mai frumoasa piesa de teatru pe care am vazut-o. Imi pare atat de rau! O doamne...
  14. In principiu s-ar putea sa gasesti it KeyKit, o platforma de manipulare atat interactiva cat si (later edit) programatica (end of later edit midi, ceea ce te intereseaza. Solutia la care ma gandesc eu vizeaza exclusiv felul in care utilizatorul declanseaza diverse sabloane inregistrate in format midi sau intr-o forma proprietara KeyKit. In ceea ce priveste ce se aude asta ar ramane la latitudinea ta ce VSTi cu tobe legi la iesirea din KeyKit. Vezi fisierul exemple2.k ca sa-ti faci o idee (e un script in care userul poate declansa o secventa midi in functie de tastele literale pe care le apasa). Distractie maxima!
  15. @fictum et altri: nu neaparat in studio si nu neaparat o inregistrare la mare arta. Ideea in sine e draguta si ar trebui luata ca un exercitiu de creativitate, util, etc. Poate se gaseste un posesor de o placa mai buna de sunet si va inregistrati pe rand, etc + mix. Cred ca @apocalipsa a vrut sa sugereze in esenta "maniera proprie" nu calitatea inregsitrarii. 2banii mei
  16. Super! Foarte misto! Mai scoate cateva piese si fa un album!
  17. Imi place poezia ta. La mai multe tot atat de frumoase. Avand in vedere cat de repede ai scris-o nu cred ca o sa ai probleme!
  18. Salut, Am fost. Mie imi place Guano Apes mult de tot. In loc sa le fac osanale insa am sa spun ce nu mi-a placut doar. Nu merg des la concerte in aer liber si mi-ar prinde bine un feedback vis-a-vis de perceptia mea asupra fenomenului: Chestii de "logistica": 0. M-au pipait la intrare body-guarzii. Cica n-aveai voie sa intre nici cu o sticla de apa. Mi s-a parut penibil (si sa n-aud chestii cu "din motive ecologice") 1. norii de praf 2. sunetul venea "in valuri" - adica se auzea cand mai infundat cand mai clar 3. Chitara suna distorsionat (nu ma refer la efect in sine) - am impresia ca volumul era dat prea tare si la pasajele in forta isi pierdea din claritate (sau poate e o limita a urechii umane aici?). 4. Vocea si tobele mi s-au parut ca se aud cel mai clar. Restul era un vajj mai greu de definit. Acu eu le-am ascultat inregistrarile de pe albume si e normal sa fie diferente. Pozitia mea a fost mai in spate pe stanga unde incepeau tarabele de bauturi. Am preferat mai departe de scena tocmai ca sa nu-mi bubuie boxele in urechi. Apreciez ca din pozitia aceea volumul mi se parea tare dar suportabil. La plecare nu am "auzit" celebrul fisiit in urechi specific expunerii unui zgomot f. puternic. Chestie de impresie artistica: 5. Au interpretat piese de pe viitorul lor album. Creativitatea lor muzicala se indreapta intr-o directie noua, din ce in ce mai diferita de stilul lor anterior. Cred ca tranzitia se simte deja in ultimul lor album. Personal nu e pe gustul meu. Cam asta. Ei, altii ce parere au? Mai comenta cineva ca datoritat gratuitatii au fost multi gura casca. Personal am vazut destui care venisera sa bea, sa se simta bine, sa se dea un pic in spectacol. Eu m-am bucurat sa o vad live pe Nasic si "naturala" (adica nu cu FX-uri tipice clip-urilor video) si mi-a placut in continuare. Toata trupa are o atitudine fireasca pe scena, adica fara pretiozitati sau fitze "artistice". Un compliment indirect ne-a fost facut si prin faptul ca la final si-au tras o poza cu marea de spectatori in spate. Mi-a placut asta. Da doamne sa le fi placut si lor la noi (ma gandesc iarasi la norii de praf) ca poate mai vin si la anu'. In cele din urma Sandra si baietii au fost simpatici si nu regret ca am fost. Daca vor veni la anul sa-si promoveze noul album voi merge sa-i vad.
  19. Ca o baga ca nu o baga problema e ca norodul (adica noi: eu, tu si multi altii) ii va plati pensie de europarlamentar la incheierea mandatului, si ultima mea informatie (culeasa de pe la TV deci nu foarte exacta) este ca e de cca.~5000/6000 euro.
  20. PalindromeSnarf

    Akantyss

    Mie-mi suna in niste casti semi-open asa ca basii se aud mai incet (o fi si de la conversia mp3?). Solo-ul chitarii ar fi putut fi putin mai in fata (ca volum). Sound-ul folosit la solo e foarte fain precum si compozitia. Dar ca si @squier, asteptam si un solo mai agresiv ca si compozitie si cu un timbru mai distorsionat (eventual mai adaugati unul). Basul a avut o linie interesanta si nu a fost doar suport de ritm. mi-a placut si break-ul tobelor cu reverb si phaser precum si faptul ca au venit, in felul acesta, cu un element distinct care sa adauge valoare. Vocea e faina ca ton si urca sus, linia ei melodica imi place. Ca si ton seamana cu Sandra Nasic (Guano Apes) atunci cand canta "suav". Cred ca ar suna bestial daca Alexandra ar incerca sa introduca si pasaje cu vocea "ragusita" cum face Sandra. De fapt la prima auditie a clipului tot asteptam sa se intample... in fine imi place mult Sandra si sunt evident subiectiv dar cred ca liniei de vocal i-ar prinde bine cateva variatii de timbru ca sa nu lase ascultatorul sa se obisnuiasca prea mult cu cel folosit. Dpdv emotional melodia imi trezeste sentiment de disperare/resemnare (desigur si versurile au aportul lor). Daca asta v-ati dorit sa fie mesajul, atunci ati reusit si atunci imi explic solo-ul discret, timbrul vocal folosit precum si linia melodica a vocalului. Ca un intreg suna foarte bine. Sa aveti spor in continuare. PS disclaimer: nu sunt profesionist in nici un domeniul muzical, opiniil de mai sus reprezinta just my 2cents.
  21. Tot romanu' se pricepe la politica. Asa ca ma amestec si eu... Cu toata democratia de care zici, daca nu se focalizeaza opinia a mai mult de cateva mii (poate zeci de mii?) de oameni intr-o directie atunci nu obtii nimic. Si de ce nu s-ar concentra? Poate datorita costului de trai care te obliga sa-ti rearanjezi prioritatile? Poate datorita ignorantei oamenilor? E si in romania greu sa supravietuiesti (caz tipic: e un post pe undeva pe forum cu un tanar care incearca sa-si gaseasca de munca, apropos urmaresc raspunsurile cu interes... )! E greu sa traiesti? E greu sa eviti ignoranta ? (prin informare cand media e aservita.) Pai tocmai asta e si directiva conducerii: feudalism, comunism, capitalism: tine-i prosti, si obositi (birou-pat-birou-pat- samd) si prost platiti ca sa nu aiba timp de altele. Si oricum degeaba mergi la vot cand toate optiunile sunt otova. Cum naiba de ia post de europarlamentar domnisoara agramata?!?!?!! Eu am sa-l votez de Duda dar stiu de pe acuma ca e inutil...
  22. Cred ca primul solo din Comfortably Numb al lui Pink Floyd. Incearca si "easy guitar solos for beginners" pe youtube. S-ar putea sa-ti placa ce gasesti. Plus ca primesti informatia in format video
  23. Fantomxr, probabil laptopul tau nu era dedicat pt muzica (adica, aveai instalate o multime de alte programe nelegate de scopul de a-l folosi ca instrument). Ideea e ca un laptop bine configurat nu-ti face astfel de probleme. Cu un xp manarit sau configurat poti evita problemele mentionate de tine. Cu siguranta sunt mai multe nume sonore dar eu imi aduc aminte acum doar de Dweezil Zappa (baiatul lui Frank) care canta cu guitar rig pe scena. Bineinteles ca e preferabil sa ai o scula dedicata dar daca bani nu sunt... Last but not least cam toate sculele digitale din ziua de azi sunt de fapt niste calculatoare cu so-uri proprietare. receptorul mentionat mai sus mere kernel de linux. Clapele de la Neko erau initial pe linux si xp dar momentan sunt doar pe xp. ce zici? Ah, sa nu uit, exista kituri XP customizate (neoficial desigur) pt folosirea cat mai economicoasa a resurselor hw. v. TinyXP sau MicroXP. Nu stiu care din ele doua, dar unul sigur se lauda cu doar 4MB de RAM ocupati in configuratia minimala. Kitul odata instalat se "lafaie" pe doar 180MB.
  24. Exista, pe forum, o sectiune dedicata Hardware si Software pentru muzica. Vezi sticky-urile, sunt f. misto si agregate intr-un singur loc.
  25. Lasati-o mai usor cu mutatul la casa! Si eu vreau dar nu-mi permit (oare cati n-ar vrea - cica asta e una din obsesiile romanilor - sa aiba casa pe pamant)? Sunt aici cateva posturi care ar putea deschide cu brio o sectiune umoristica a forumului!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.