www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

HBI

Newcomers
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Baia Mare

Other Information

  • Band
    clasic

Recent Profile Visitors

2921 profile views

HBI's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Pret: 400 RON Localitate: Baia Mare Contact: 0756844796 Accept schimburi: Nu accept schimburi Vand Looper Boss RC-20XL in stare perfecta, pret fix 400 Roni. Pentru detalii raspund la nr. 0756844796, intre orele 8.oo si 14.oo, sau pe privat seara.
  2. Nu cred ca am nevoie mai mult de JammanStereo, in principiu raman la ideea cu colaboratori, voi folosi doar cand ramanem in doi dar si atunci cu bun simt la piesele pe care vreau sa le mai ”colorez” un pic (ca ex. o masura de shaker sau conga...etc pe care sa-l folosesc in loop si/sau o parte de armonie inregistrata ”din mers” in regim one shot pe care sa pot face un solo sau imbogatirea armoniei din alte pozitii sa rasturnari; sau percutii inregistrate acolo unde sunt masuri compuse si nu raman aceleasi pe parcursul piesei, unde se impune prezenta percutiilor), iar pentru delay sau alte efecte am luat un Zoom A2 care nu este o scula high level dar e de ajuns pentru ce imi trebuie si pe care la randul lui am de gand sa-l folosesc moderat. Oricum nu vreau sa complic mult lucrurile, vreau sa raman cu un ”sound” curat si aerisit cu vocile in prim plan, cel putin la acest proiect acustic.
  3. Inca o data iti multumesc pentru sfaturi (K)Arpy, studiez de mai multa vreme JamManStereo pe net, aveam nevoie doar de o confirmare. Pentru cantatul live se poate sa nu plictisesti lumea deoarece am de gand sa folosesc pasaje de armonie ”decupate” chiar din piesa cantata live datorita faptului ca spre deosebire de alte scule de acest gen are iesire separata pentru metronom care nu se aude pe fata. Dupa cum spuneam in postarea de mai sus cant acustic, chitara si voci, am simtit nevoia sa completez registrul si chiar am cantat o perioada cu cativa colaboratori, cu un bas acustic (sau contrabas), pian, percutii si chiar cu un tambalist foarte talentat(ceea ce a fost foarte inedit) dar nu dispun de ei tot timpul decat la concertele mai importante fiindca isi castiga existenta din cu totul alte surse (oameni de afaceri...etc.), de altfel ca si mine. Am hotarat sa incerc si varianta aceasta si cred ca pot iesi lucruri bune(e de studiat si de incercat....pana iese). P.S. Interesante postarile de pe Youtube
  4. Karpi, iti multumesc pentru sfaturi, nu m-am gandit chiar asa departe, intr-adevar nu am specificat cum vreau sa folosesc looper-ul. Cant acustic (chitara si 2 voci) si ma intereseaza doar sa pot ramane cu un suport armonic pentru a putea canta un solo la chitara, la vioara sau la pian electric (in functie de piesa). De multe ori si un simplu shaker poate sustine ritmic o piesa intreaga daca folosesti un looper. M-am gandit sa folosesc un mixer pentru instrumente cu cateva canale si sa dau iesire in looper caci oricum nu pot sa cant la doua instrumente deodata. Si eu m-am oprit la JammanStereo cu toate ca nu ma intereseaza prea mult sa incarc cu ”prefabricate”. Ma intereseaza daca esti multumit de JammanStereo, daca nu are zgomot in plus la redare (exceptand problemele de cablu...etc.)
  5. Daca e cineva care a folosit looper si are experienta in acest domeniu as dori sa-mi spuna parerea care dintre cele care se gasesc pe piata crede ca s-ar preta cel mai bine pe scena live. Am citit si eu despre ele si mi-am cam facut o parere dar una e sa citesti datele tehnice si alta e sa lucrezi efectiv pe ele.
  6. ”Ei doar fac muzica sau canta ce li se compune pentru a face bani si a fi faimosi, nu au fost sa dea noroc cu fiinte supranaturale sau cu oameni din societati secrete care au scopuri malefice si acele fiinte le-au spus: "canta despre bani, sex si crime". Ma indoiesc ca si ei realizeaza cam ce canta. Se intampla ca muzica lor are un efect, si nu e tocmai pozitiv. Chestia e ca exista o anumita gandire impregnata de mult timp, si care se transmite de la generatie la generatie, iar rezutlatul este ca multe actiuni, printre care si aceste melodii sunt facute de catre artisti, in mod inconstient, cu scopul de a castiga bani. Si, da, asa cum ai spus si tu, s-a gasit o nisa pt aceste stiluri muzicale si se vinde ca painea calda. Si de pe urma acestui lucru, populatia devine predispusa la diferite comportamente, care le convin acelori oameni, papusarilor. Totodata, nu exclud ca ei sa fi dat si niste ordine pe la oameni importanti si influenti care sa dea o anumita directie in muzica.” Intr-adevar, daca ai mai ”ascultat” si alte voci privind teoria conspiratiei pe alte forum-uri de alta natura s-ar putea sa te puna un pic pe ganduri dar, la randul meu pot sa spun ca e o conspiratie a ... conspiratiei care sa te directioneze pe cai gresite, e o discutie mult mai lunga si nu tine de domeniul acestui forum. Casele de discuri au si ele vina lor dar acolo nu vorbim de muzica ci de comert. Astea sunt vremurile, acestea sunt preferintele, acesta este nivelul maselor, ei asta vand. Proceduri de manipulare a oamenilor sunt dar ele sunt in principiu de alta natura, muzica promovata de mass media poate fi un instrument in acest sens dar ar fi o mica farama din tot angrenajul acesta asa ca....don t worry, nu muzica e de vina. Cauta atent si sunt sigur ca stii ca intotdeauna a fost asa, muzica de comert vs muzica de calitate, nu are rost sa ne punem cenusa pe cap, priveste in interior, vezi ce poti face pentru evolutia ta personala si prin acest lucru deja ai facut primul pas spre a schimba lumea.
  7. Un combo Craaft Solton Chorus 50 de prin 96, o chitara electro-acustica Yamaha APX 9-12 de prin 2000, cred. E o chitara destul de interesanta prin faptul ca e stereo si are doua modalitati de a folosi acest lucru dar cred ca ceva nu e ok prin partea electronica, are un semnal destul de mic, scheme nu am gasit nicaieri asa ca...., daca tot am postat despre ea si cineva crede ca ar putea sa o doftoreasca, as fi foarte bucuros.
  8. Daca treci asa usor de la un instrument la altul doar fiindca gasesti mai repede loc intr-o trupa inseamna ca nu ai pus prea multa pasiune. La chitara bas vei avea nevoie tot de aceeasi pasiune si studiu ca la chitara ( si lucrul acesta este valabil pentru orice instrument la care ai canta) fiindca acolo se schimba un pic lucrurile, nu e vorba numai de tehnica si multe lucruri cum ar fi: ton, groove, metrica.....si nu in ultimul rand armonie. Chitaristi buni gasesti mult mai repede decat basisti buni.
  9. Parerea mea este ca tab-urile sunt incomplete fiindca iti arata ”notele” pe chitara dar formula ritmica exacta in care trebuie sa le canti cam lipeste, si daca tot vrei sa copiezi o piesa, timpul pe care il dedici sa buchisesti tab-urile mai bine inveti sa citesti o partitura, este mult mai comod dupa ce stii, nu trebuie decat sa inveti notiunile de baza, inveti unde se prind notele pe diferite pozitii si durata notelor, ce inseamna un diez, un bemol si un becar, e ca si cum ai invata un alt alfabet dar cuvintele le ”zici” pe un instrument. Instalezi in calculator un Guitar Pro si dai print (material este f. mult pe net). Repet, asta in cazul in care vrei sa copiezi o piesa usor si exact dar asta nu inseamna sa cazi in aceasta extrema si sa iti neglijezi urechea, dupa o anumita experienta poti sa canti ceea e auzi si in afara de solo-urile consacrate si cunoscute de fanii pieselor respective e de preferat sa iti pui amprenta personala.
  10. Cumpãr Zoom A2 sau ceva similar pentru chitarã electro-acusticã
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.