www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

GrP

Veteran
  • Posts

    579
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GrP

  1. Am luat o chitara Stagg SW 203 si sunt foarte fericit...suna bine si la rece si la cald , este lemn si nu placaj , cum am vazut la Fender:))), si am gasit-o si la pretul de 535, era ultima la magazin ( cred ca era din stocul vechi ) . Bine ca nu am cumparat firma asa cum eram tentat , la inceput....Oricum , multumesc pentru sfaturi :))))

     

    Sincer sa fiu, eu nu am gasit chitara acustica mai buna sub 600 lei decat cel de la Fender. Nu am probat Cort sub 800 RON, dar am probat Epiphone, Hohner, (L)Ibanez, Aria, Hora, Stagg, iar ultimele 4 firme mi se par glume proaste :D .

  2. Salutare din nou!

     

    Mi-am adus sculele la Cluj si, interesant, cablurile nu mai baga zgomot in sala de repetitii. Intre timp mi-am luat ceva cablu cordial, si acuma nu pot sa-mi dau seama daca e vreo diferenta intre cablurile ce le-am avut si cablul cordial ce l-am luat acum.

     

    O fi oare de la impamantare? Acasa am impamantare la priza la care ma conectam cu ampul si cu pedalele.

  3. Nu poți schimba natura preamplificatorului: ca să fie sensibil la semnal trebuie să fie sensibil și la interferențe, tranzistorii sau lămpile nu știu ce vrei să auzi și ce nu. Dar da, există soluții:

     

    0. N-aș pune-o în aceeași categorie cu restul dar cea mai evidentă e să folosești mai puțină amplificare (gain) acolo unde poți. De exemplu e mai bine să cânți cu volumul chitarei la 100% și gain la 50% decât cu volumul chitarei la 50% și gain 100%, presupunând că nivelul de saturație obținut e echivalent.

    1. Încerci să eviți sursele de interferență (transformatoare, bobine, neoane, circuite digitale care emit EMI) și de zgomot (alimentatoare prost filtrate sau fără stabilizare).

    2. Încerci să reduci susceptibilitatea la interferențe. Asta implică folosirea cablurilor ecranate corespunzător (pt. că nu ne-ai convins că e), nu mai lungi decât e necesar. Iar dacă folosești doze active sau un buffer sau preamplificator în chitară semnalul devine mai "robust".

    3. Folosești metode de mascare a zgomotului, precum diverse filtre și noise gates.

     

    N-am oferi și explicații de data asta dar dacă e nevoie, cere.

     

    Merci frumos pentru raspuns!

     

    Am cateva patch-cable-uri de pe thomann cu care nu am probleme, nu baga niciun fel de zgomot. Gain-ul mi-e la aprox 50-55%. Fara cablul mentionat in postarile anterioare am un zgomot decent, ce nu ma deranjeaza. Problema cred ca e totusi acest cablu, care nu mi se pare ecranat(din cate am inteles eu ce inseamna ecranare... sorry, nu prea ma pricep :( ). Asadar, am sa incerc sa cumpar un cablu de chitara ecranat, daca gasesc prin Cluj. Poate stie cineva unde se gaseste la metru?

  4. Da, este un mit. Gandindu-ma logic, nu vad de ce s-ar strica daca nu ar fi cantata, si de ce nu s-ar strica in caz contrar.

    Este un mit si mai tare, cel care zice sa nu tii chitara pe un stativ de acela ce se prinde pe un perete.

  5. Nu, pentru cã nivelul semnalului e mereu deasupra threshold-ului. Think about it. Semnalul detectat de noise gate = semnal util + zgomot! Din nou, presupunând cã maro = pragul zgomotului și albastru = semnal util (altfel nu ar avea sens graficul). Și presupunând cã vorbim de un noise gate gen Decimator Pedal sau Smartgate, nu unul cu loop/sidechain precum NS-2 sau variantele de rack de la ISP/Rocktron.

     

    Oricum, îmi place cã am ajuns la oarecum aceeași concluzie mergând pe cãi din ce în ce mai întortocheate :lol:

     

    Nivelul semnalului nu e mereu deasupra threshold-ului. Dimpotriva, asta e rolul noisegate-ului: sa lase doar sunetele de deasupra threshold-ului sa sune. Totusi, s-ar putea sa fi inteles gresit ce ai vrut sa zici :lol: , dar ceea ce zic eu e exemplificat si in pagina de pe wiki.

  6. trebuie facut prin incercari...cel care ai postat topicul:

    -s-a umblat in chitara?

    -cumpara un cablu serios,pentru chitara (Fender,Cort,PlanetW....etc)

    -pune o alimentare de 9V la peste 1000mA (daca e pedala,daca e procesor...foloseste-l pe cel original)

    -amp-ul nu are nimic ;)

     

    Treci la cheltuiala si ai sa ai sunet :D

    Asa aici discutam discutzii....ca apoi sa intre peste o luna si sa zica ca ii atarna un fir din mufa de la chitara...si noi aici cu grafice si osciloscoape :lol:

     

    Oarecum aici vroiam sa bat si eu, dar am luat-o pe drumul cel lung. Cel mai bine e sa reduci zgomotul cat se poate de mult prin verificarea lipiturilor si prin folosirea cablurilor de chitara si adaptoarelor de calitate, abia apoi sa folosesti un noisegate. In felul asta, il poti folosi cu un threshold setat cat mai jos, si nu o sa-ti moara notele dupa o secunda :P .

     

    :respect:

  7. Nu mã adresam ție neapãrat, dar dacã tot ai revenit, vezi cã graficul tãu e eronat:

     

    1. Dacã setezi pragul (threshold) mai jos decât noise floor-ul n-ai rezolvat absolut nimic. Tocmai de asta e reglabil.

    2. Acel grafic prezintã o situație oribilã, presupunând cã linia albastrã reprezintã semnalul util. Raportul S/N e inutilizabil.

    3. Iar...

    post-2954-0-70693700-1319841591_thumb.png

     

     

    1. Presupunand ca suntem in cazul lui. Zgomotul este peste cel normal(am patit-o si eu din cauza unor cabluri). La unele noisegate-uri nu poti seta pragul threshold-ului asa sus, sau chiar daca poti, iti omoara nota instant. Nu apuca sa intre in feedback.

    2. Stiu ca e o situatie oribila, dar e una posibila, si din cate am auzit zgomotul in acel video, cam asta e situatia celui care a initiat acest topic. Probabil ar putea scapa de acel noise, insa mai mult de un powerchord nu va putea canta cu noisegate-ul pornit.

    3. Iar...

     

    post-1791-0-73566400-1319842893_thumb.jpg

     

    PS: Sorry pentru desen, dar mi-a fost lene sa deschid PS :lol:

  8. ...niveleaza nivelul oscilatziei sunetului(nu am cum sa itzi desenez un grafic acum:P )de la un anumit nivel taie, am pedala si functzioneaza...nu vreau sa ma contrazic cu tine,dar la mine merge :P

     

    Sunt convins ca functioneaza pentru ce iti trebuie tie, dar, repet, in cazul lui nu cred ca ii va face pe plac. :)

     

    post-1791-0-95224900-1319840708_thumb.jpg

     

    Allow me :)

     

    http://en.wikipedia....wiki/Noise_gate

     

    Într-adevăr, orice noise gate elimină zgomotul doar când nu cânți, dar asta e toată ideea: pentru că în mod normal zgomotul e mai mult sau mai puțin "mascat" de semnalul util. Nu prea sunt soluții practice pentru a elimina zgomotul odată ce e mixat cu semnalul util. De asta un noise gate nu trebuie privit ca panaceu. Problema trebuie abordată sistematic și sunt thread-uri unde s-a explicat deja diferența dintre zgomot și interferență, tipuri, cauze și remedii.

     

    Stiu cum functioneste un noisegate :lol:

  9. cumpara o treaba dinasta http://salehappyshop...eduction-pedal/ (nu afecteaza distorsul,nu taie din gain,nu modifica tonalitatea)

    si problema dispare...indiferent cate pedale ,amp-uri etc legi in serie sau paralel, in stea sau in cruce ,Gain la maxim sa la minim;)

    Nu ma platesc sa le fac reclama...am si eu una :P

     

    Din pacate problema lui nu dispare cu asa ceva. Zgomotul e prezent si cand suna chitara, pe cand decimatorul elimina zgomotul doar cand nu suna chitara.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.