www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

bloodfont

Active Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bloodfont

  1. Asa arata tremolo-ul. Bratul trebuie sa aiba filet M6 din cate observ eu
  2. Cumpar tremolo arm pentru Squier Strat MIJ (made in japan) aprox din '90
  3. Pret: 0 RON Localitate: Suceava Contact: lucucos@gmail.com Accept schimburi: Nu accept schimburi Ofer chitara electrica Hora modelul Iris Lux, modificata si imbunatatita, pentru cineva care are timp si fonduri pentru experimente/imbunatatiri. A fost prima mea chitara electrica si are aproape 10 ani. Modificarile ce le-am facut sunt urmatoarele: - nivelarea tastelor (gatul era rasucit intre 1 si 12 si griful era stramb de la tasta 12 (toate tastele erau mult mai inalte de la 12 in colo)) - comutator 5 pozitii, nou - lipit tremolo studs de corpul chitarii pentru ca tot ieseau (doar studs le-am lipit, suruburile se misca fara probleme) - scalloped fretboard (am vrut sa fiu si eu ca YJM ) - revopsire (acesta e al 2-lea paint job pe care i l-am facut. Din magazin avea imitatia de marmura care mi s-a parut foarte kitsch) - string trees cu role (ii ofer si pe cei vechi impreuna cu chitara) - transformat vechiul "floyd rose" (o copie jenanta dar il ofer si pe-acesta impreuna cu chitara (ce-a mai ramas din el)) in tremolo fix si corzile through body fiecare trecand printr-o teava mica din bronz. Nu prea a fost cu succes aceasta modificare pentru ca fretboard radius nu e la fel cu cel al bridge - renuntat la locking nut (il ofer si pe-acesta impreuna cu chitara) - mutat butonul pentru curea (cel din partea cu gatul) intr-o pozitie in care sa nu-mi tot iasa de pe curea. Se poate observa o mica adancitura in vechea pozitie (reparatia s-a facut cu o scobitoare) - modificat unghiul gatului adaugand banda de hartie in neck pocket (la vremea respectiva am zis ca e cel mai apropiat lucru de o pana din lemn... macar a rezolvat problema) Modificarile nu sunt facute profesional, ci doar de un adolescent cu timp si chef de experimente (subsemnatul). Pretul este 20 lei (suma modica mai mult de principiu) si se plateste transportul daca e cazul.
  4. Pret: 0 RON Localitate: Suceava Contact: lucucos@gmail.com Accept schimburi: Nu accept schimburi Ofer chitara clasica Hora modelul Laura, modificata si imbunatatita, pentru cineva care are timp si fonduri pentru experimente/imbunatatiri. A fost prima mea chitara si are 10 ani. Modificarile ce le-am facut sunt urmatoarele: - cordraul foarte inalt l-am cioplit maxim posibil - cutaway si design-ul cu trandafirul (m-a chinuit talentul de pictor ) - tailpiece pentru ca am vazut un model pe net si cica imbunatateste volumul. Intr-adevar s-a simtit diferenta. De asemnea a rezolvat si problema cu burta fetei (toate chitarele ieftine fac burta) - "truss rod", gatul s-a indoit acu 10 ani cand eram eu mai "destept" si i-am pus corzi metalice. Am apelat la un meserias care m-a ajutat sa fac acest sistem cu un cablu metalic care trage gatul pe spate strangand de piulita de la capul chitarei, si-l indreapta. Rezista la corzi high tension fara probleme - sound portal in partea de sus Modificarile nu sunt facute profesional ci doar facute de un adolescent cu chef si timp de experimente (subsemnatul). Pretul este 0, se plateste doar transportul.
  5. Am o parere buna despre Hora, mai ales modelele noi ce le-am vazut prin magazine, gatul drept, tastele la acelasi nivel, corzile echidistante... treaba-i buna. De ceva vreme m-am bagat si eu pe flamenco si vechea mea Laura nu mai satisface . Am testat o Eco Gold Paltin si nu e rea, dar nu are cotele pentru flamenco. Am trimis email catre Hora si conversatia o regasiti pentru lecturare mai jos. Concluzia pare a fi: "imposibil". Ce parere aveti, tinand cont ca Bulgarii cu Kremonele lor o duc, se pare, foarte bine cu modelele lor pt flamenco (dupa cateva google-iri si lecturari de forumuri)? Daca ei pot, noi de ce n-am putea?
  6. Pret: 0 RON Localitate: Suceava Contact: lucucos@gmail.com Accept schimburi: Nu accept schimburi Cumpar chitara pentru flamenco
  7. Presupun ca nu schimbi cu un alt tremolo nu?
  8. Nu am zis nimic de sunetul SRV, vorbeam doar de niste doze care sa fie mai bune decat fender standard. Texas special au mai multe spire si or sa scoata un ton mai puternic. fender standard tind sa fie cam subtirele la ton.
  9. Ma bucur ca nu ai aruncat-o la gunoi cum fac altii cu numele Hora. De unde ai cumparat toate piesele. Si as fi curios daca schimbi dozele fender cu doze texas special ca pe modelul SRV poate obtii sunetul de fender...
  10. Corect. Faptul ca putea face doar dive bombing inseamna ca nu l-a setat el bine si stiu ca trebuie sa aiba si un buton pt blocarea ridicarii...si totusi "floating" se refera la faptul ca tremoloul nu e fixat de corp cum e Bigsby sau Schaller LP sau Stetsbar sau Gibson Vibrola. floating inseamna ca pluteste inainte si inapoi fara sa fie fixat de corp. Si are si cel de la jazzmaster/jaguar/mustang o mica cavitate in care intra arcul si bratul. Chiar daca Floyd Rose se cheama locking tremolo, si vechiul Fender se cheama sincronized 6 point tremolo, apoi 2 point sincronized tremolo...ambele plutesc.
  11. Din nou wow, are floating tremolo ca pe jazzmaster...Mai functioneaza?
  12. Wow, nu stiam ca Reghin au facut modele telecaster. Credeam ca fac doar copia aia de Ibanez FGM.
  13. De mentionat e ca la chitara western a trebuit sa adaug (lipesc) o bucata de lemn sub bridge, inauntrul chitarii. La chitara mea clasica, dupa ce am cioplit din bridge am montat un tailpiece si nu o sa-ti vina sa crezi ce diferenta de sunet, mai ales volum
  14. Depinde, daca gatul e stramb/rasucit/curbat (cum am patit la chiatara mea electrica) atunci nu te ajuta. In schimb chitarele clasice/western mai ieftine se vand cu inaltator si bridge mult mai inalte decat trebuie. Am rezolvat problema la 3 chitari clasice si 1 chitara western pilind inaltatorul si cioplind din bridge. Chitarile astea aveau gatul drept, s-a meritat efortul. Intr-un final proprietarii au fost multumiti de rezultat
  15. Problema se rezolva pilind/smirgheruind din inaltator. Dar cate putin ca sa nu ajungi la fret buzz. Daca ajungi la fret buzz ai luat prea mult si trebuie sa o iei de la capat cu alt inaltator.
  16. Eu folosesc un Roland Micro Cube si cateodata in combinatie cu o pedala (cand am nevoie de egalizator ca sa-i dau mai multe inalte) si suna foarte bine. Cu suficiente reglaje chitara-amplif poate iesi orice de la jazz la heavy metal. Ce-i drept mult face ampliful.
  17. Coninui postul meu cu chitara hora electrica cu niste poze. Mentionez ca nu am cumparat chitara pt ca eram fan Hora ci pentru ca era ieftina: am luat-o de la cineva cu 500 lei acum 7 ani. Modificarile/reglajele care nu erau chiar necesare sunt revopsirile si renuntarea la floydrose. Faptul ca gatul nu era chiar grozav nu e ceva rar, tin minte ca intr-un magazin de chitari prin italia am verificat toate chitarile si nici una nu avea gatul (nivelul tastelor) drept si respectivul imi tot baga pe gat chitarile EKO (evident fiind marca nationala). In orice caz, cel mai urgent a fost nivelarea tastelor la chitara de mai jos lucru care, dupa cum s-a mai spus in posturi anterioare: se mai intampla si daca se intampla trebuie rezolvat, nefiind foarte dificil. In partea de jos se vad cele 6 gauri (si piesele de bronz) prin care intra corzile: Partea din spate a floydrose a fost taiata si gaura in care se infileta dopul in care se infileta bara a fost acoperita cu un surub din inox: Nu stiu daca se poate aprecia aici dar trusrod-ul iese putin spre stanga: Asa arata mai demult, dupa prima vopsire, cu aparatoarea din piele, floydrose inca intact, locking nut si multa hartie autocolanta (tot ce e cu alb): Si griful scobit:
  18. Chitara mea electrica e o hora model gen iris lux (aia cu vopseaua ca marmura) doar ca e HSH si avea capul cu lac transparent. In pincipiu e o chitara ok doar ca pentru a ajunge la "OK" a trebuit sa muncesc la ea foarte mult: - in primul rand tija din gat e intr-o parte (in parte de sus iese intr-o parte) si deci gatul era putin rasucit din punctul de vedere al tastelor pe care a trebuit sa le nivelez - am coborat corzile maxim posibil si tot erau la inaltime foarte mare asta pentru ca ori scobitura in care intra gatul era prea adanca ori gatul in zona respectiva era prea subtire. Prima varianta era adevarata pt ca am masurat si am si gasit o sipculita aproape transparenta pusa acolo pentru a corecta putin dar defapt deloc. si am pus o pana mult mai groasa (cam de 1 mm in punctul cel mai inalt) ca sa corectez problema - dopurile in care intra suruburile de la floyd rose tot ieseau si a trebuit sa le fixez bine cu un adeziv puternic - bratul de la floyd rose avea un joc fantastic pt ca materialul piesei in care se infileta era moale si am schimbat piesa respectiva cu una din inox - actualmente am renuntat la floyd rose (l-am transformat in bridge fix) pentru ca trebuia chitara acordata tot timpul, si am si schimbat locking nut cu unul traditional - am schimbat si sistemul de prindere a corzilor in through-body cu niste gauri si piese din bronz ceea ce a imbunatatit calitatea sunetului - in afara de astea singura problema pe care nu am reusit s-o rezolv e legata de comutatorul dozelor. Desi l-am giugiulit in diverse moduri tot trebuie sa-l misc putin ca sa gasesc pozitia si daca il ating putin iese din pozitie. Pe viitor am sa-l schimb. Dupa toate astea chitara a devenit una buna. In plus i-am si scobit griful stil Yngwie Malmsteen si i-am si schimbat vopseaua...deja a 2-a oara devenind chitara rosie. Si sper ca la un moment dat sa ii plasez si un Stetsbar in locul actualului bridge.
  19. "Made in Europe" foarte tare si oricum sunt sigur ca ei stiu ca sunt facute in Romania dar nu au vrut sa puna pe site. Si am gasit si pe o gramada de alte site-uri .de chiar si .co.uk unde scria "european guitar made with european woods european quality bla bla bla"
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.