www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

alexinc

Active Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alexinc

  1. In sfarsit am facut un filmulet cu chiatara. O sa dezamagesc probabil pe multi de aici cu calitatea sunetului, dar filmuletul a fost facut cu o handycam Sony fara nici un microfon suplimentar (pentru ca inca habar n-am cum sa fac un film dintr-un fisier video si unul audio luate separat). Da, stiu, nu sunt nici vreun chitarist dar ma caznesc. Ah, da! inca nu am un cabinet, deci configuratia este urmatoarea: chitara, SansAmpGT@ (clona), amplificator si boxe Sony. tot pentru ca nu stiu alta varianta (sau daca o alta varianta e mai buna) muzica peste care am cantat trece din calculator intr-un sistem Genius 5.1. Deci in final e o mare harababura, dar va jur, eu ma distrez teribil!
  2. 'Ita-la mancat-ti-ash! Canta-ne tu unu. Pai ce, bre, io v-am pus sa-mi cantati mie?
  3. o luati pe campii ca de fiecare data...da' nu mai bine cantati voi un cantecel?
  4. Difera ca inteles in functie de filiera pe care a venit in capu' vorbitorului. Franceza sau engleza. M-a invatat si pe mine cineva care se certa aprig nu nevasta din cauza subiectului.
  5. Cauta p'aici! http://forums.rgc.ro...uri-de-chitari/
  6. Caline! For a good fun, data viitoare exerseaza comportamentul asta intr-un bar plin de chitaristi, nu pe un forum. Da' sa ne chemi si pe noi sa ne uitam!
  7. Deci? Ne luminezi si pe noi? Cum influenteaza sunetul?
  8. Daca ai intrat aici pentru sfaturi si pareri, na parere: forma din desenul tau sucks! Adica in ochii mei e oribila! Vis-a-vis de lemnul din care o poti face e simplu. Daca vrei sa o faci sa sune ca o chitara pe care o stii, copiaz-o! Daca vrei soundul tau propriu, fa-o din ce lemn vrei tu! O sa sune sigur. Poate nu in limitele general acceptate, dar vei fi original. (am vazut pe un forum strain un tip care facea un tele din MDF). Eu am facut-o din paltin si sunt foarte multumit. Daca vorbim de grif, depinde de cat esti de priceput si determinat. ( eu am mers pe varianta "grif gata facut si corpul facut in functie de el".) Daca vrei sa scapi usor, prinde griful de corp in pozitia fianala si in functie de asta incepi sa mai dai gauri prin corp. Si asa mai departe...da' n-ai ajuns inca acolo. PS Pentru forma corpului, un desen facut la repezeala nu e relevant. Fa-o tu cam cum ai vrea si ne mai intrebi!
  9. Cred ca esti putin cam agresiv. Carevasazica, nu esti la un birou unde platesti pentru un serviciu si ai pretentia sa primesti serviciul negresit. Aici, daca nu ai primit nici un raspuns inca, este poate pentru ca nimeni nu-l are deocamdata. Si nu-l are nimeni pentru ca ori descrierea ta nu este suficient de buna, ori pentru ca nimeni nu are chef sa-si rupa imediat mintea in doua cu dilema ta (caz in care nu te poti supara ca magaru' pe sat ca oamenii au si alte treburi). In concluzie, persevereaza, adopta un ton neutru si poate primesti candva un raspuns! Daca nu-l primesti...ce sa zic...viata nu e dreapta.
  10. Nu ma pricep prea bine dar butoanele alea de la potentiometre ( cu V pentru volum si T pentru ton) si switch-urile alea asezate asa seamana bine cu unele de pe un model mai vechi de Reghin.
  11. Intreaba userul MastaGi. cred ca a luat-o de la Practiker sau Obi.
  12. Bine. Pana la urma tu in ce etapa esti cu corpul chitarii?
  13. Bine. O luam altfel. Fac eu acum un exercitiu de imaginatie si zic asa. "primer" = ceva elementar, de baza, in cazul asta, ceva care se aplica prima data. "sealer" = ceva care izoleaza, in cazul nostru sigileaza porii lemnului, ii inchide. Acum: ce vrei sa faci prima data cu lemnul tau dupa ce i-ai dat forma si inainte sa-l vopsesti? Banuiesc ca vrei sa izolezi porii si sa pregatesti un suport pentru straturile de vopsea/lac ulterioare. Adicatelea in cazul de fata prima data astupi porii (primer = sealer). Si uite! Postez aici din descrierea unui asemenea produs: "Grund pentru lemn Grund pentru lemn - marca ******. Se foloseste pentru acoperirea suprafetelor poroase, cum este lemnul sau ceramica neglazurata. Se recomanda a se folosi ca strat de baza inainte de aplicarea vopselelor acrilice. Utilizare: Agitati recipientul inainte de folosire, pentru uniformizarea continutului. Grundul se poate dilua cu apa. Aplicati in strat subtire cu o pensula moale, pentru sigiliarea porilor. Stratul de grund se usuca rapid. Dupa aplicare neteziti suprafata cu un smirghel fin si inlaturati pulberea rezultata." http://hobbyt.allsho...entru+lemn.html Bonus: http://www.ehow.com/facts_4926514_what-sanding-sealer.html
  14. Pai eu spun ca grundul este sanding sealer. Eu l-am folosit ca atare si si-a facut treaba cu prisosinta. In speta, a astupat porii si a realizat (dupa mai multe maini aplicate si matuite cu smirghel fin) un suport pentru straturile de lac. Nu ma pricep foarte bine dar dupa cum am vazut eu, grundul asta este un fel de lac foarte fluid care patrunde ceva mai adanc in fibra lemnului decat lacul obisnuit. Ideea este ca problema cu "sa-mi bag picioarele! aici lemnul a supt mai mult, de zici ca n-am dat deloc iar aici a ramas un strat gros!" se transfera de la vopsea asupra grundului, unde defapt nu e o problema in sine.
  15. Multumesc. Mie mi-e clar. Cand am pus intrebarea m-am referit la rolul baitului inainte de vopsea....asa cum amicul Tremolo intentiona sa faca. In mintea mea, baitul in sine coloreaza lemnul si drept urmare nu intelegeam utilitatea vopselei (ea insasi colorata) in acest proces. Mi-a explicat ca e o metoda folosita de unii pe care el vrea sa o copieze. Good enough for me.
  16. Nu prea ma pricep...da' zic si eu....Daca urmaresti un anume ton, probabil ca cel mai bine, copiezi configuratia chitarei care l-a produs. Daca nu urmaresti un ton anume, dar te temi ca "nu o sa fie vreunul", mergi pe incredere. Cred ca orice configuratie existenta si probata va merge si pentru tine (si pentru asta chiar gasesti tone de idei pe net). Iar daca esti curajos individualist si egoist, inventeaza propria reteta. Nu o sa mai sune nimeni ca tine.
  17. Astazi am facut capacul de la truss rod sau "trussrod cap" sau "truss rod cover" sau "nustiucum". Cel vechi era sub demnitatea chitarei, fiind facut dintro bucata de tabla nu prea pe placul meu. Asa ca am taiat conturul dintro foaie de plastic transparent. Cu smirgel din ce in ce mai fin, i-am finisat marginile. Din ce in ce mai fin adica 180, 320 si 600. Granulatiile sunt intamplatoare in sensul in care astea mi-au cazut in mana cel mai repede. Dupa ce forma finala a fost gata, am pus capacul pe pozitia lui, am marcat si am dat gaurile pentru cele trei suruburi cu care e prins. Apoi l-am matuit pe spate cu smirgelul cel fin si l-am vopsit (tot pe spate). Dupa ce s-a uscat vopseaua (10 min pe calorifer), cu o carpa moale si cu polish auto am lustruit fata si muchiile pentru un efect de adancime al vopselei. Si l-am montat.
  18. Doamnelor, domnilor (alegeti ordinea), asa cum zice si Gabi, suntem cam la sfarsit. "Cam la sfarsit" pentru ca, din pacate, din cauza frigului de la mine de la boxa (atelierul in care m-am ocupat de vopsire) nu am reusit sa dau stratul final de lac de pe neck. In principiu el este lacuit deci protejat dar asteapta vreme calda pentru stratul final si pentru polishare. Pentru ca nu pot sta cu instrumentu' desfacut doar pentru atata lucru si pentru ca primavara e departe, am inchis chitara si m-am apucat de zdranganit. De zdranganit pentru ca da, recunosc, nu stiu sa cant. Stiti cum e...mai imi iese un refren, mai un acord, mai 10 gherle....in fine. E si motivul pentru care nu am acum un demo cu sunetul Explorerului. Defapt am dar mi-e jena sa-l postez.....asa ca stati oleaca sa-mi iasa ceva cand inregistrez (mai greu decat cand nu inregistrez) si o sa pun aici sa va minunati si voi. Eu unul ( ca novice) sunt foarte incantat de chitara. Mai sunt mici detalii de pus la punct ca de exemplu suruburile de la menghina floydului care acum sunt albe si pe care o sa le inlocuiesc cu altele negre sau punctele de pe fingerboard care la fel sunt albe si or sa fie negre etc. O sa postam pe parcurs toate interventiile. Multumim mult pentru aprecieri si promit ca urmeaza sunetul, poate chiar un filmulet. Va urma.
  19. Pentru ca am hotarat sa-i dam si un nume proiectului "X", MastaGi a conceput un logo: "Maginc X Custom". L-a scos la imprimanta pe o hartie autocolanta, iar mie mi-a revenit sarcina sa decupez litera cu litera conturul siglei. Am folosit un cutter foarte ascutit si o veioza de birou. Da, recunosc, inca mai am carcei in palma dreapta. Am lipit autocolantul dupa ce i-am hotarat pozitia si apoi am izolat cu banda de hartie adeziva ce nu am vrut sa vopsesc. Pentru sigla am ales culoarea aurie. Daca am timp saptamana asta urmeaza stratul final de lac transparent pe tot neckul inclusiv pe headstock pe care il voi lustrui lafel ca si pe chitara. Apoi montata si....cam atat. Va urma.
  20. Mi-am imaginat ca pe toate astea le face grundul. Dar, ma rog....daca altii au facut-o, au stiut ei ceva.
  21. Saptamana asta m-am apucat de lucru la neck. Adica l-am dat cu grund pentru lemn si apoi cu un strat subtire de lac transparent. Subtire pentru ca dupa ce vopsesc headstockul voi mai aplica un strat subtire de lac transparent. In fine. Pentru asta am acoperit cu banda adeziva din hartie portiunile pe care nu am vrut sa ajunga lacul. Am folosit o pana pentru a proteja cat mai bine cu hartia adeziva fingerboardul in zona sarmelor. Nu e prea mult de povestit aici si nici poze nu am facut. Dupa uscarea lacului am vopsit headstockul cu acelasi lac colorat cu care am vopsit chitara. Adica iar hartia adeziva pentru a delimita zona ce urma sa fie vopsita de restul si un sac de gunoi pentru mai putina munca. Hai sa pun niste poze si cu sculele folosite la vopsire. Un pistol de vopsit inviat din morti si un compresor imprumutat. Si a iesit asa: Va urma.
  22. Pentru ca putinul meu timp liber a devenit si mai putin, nu am reusit sa lucrez prea mult la chitara. Ceva totusi am mai facut. Da' nu mai stiu unde am ramas cu povestirea. O iau asa: La un moment dat am hotarat ca adaosul de material de sub menghina floydului nu era suficient. Pentru ca aracetul din amestec s-a comportat cam funny cand am pus peste el alt strat din amestec, l-am curatat complet si am ales alta solutie. In speta am adaugat o rasina gen A+B (pentru metal la origine dar mi-a placut mie cum ramane cand se usuca) Intre timp au ajuns si noile butoane (cele negre le vor inlocui pe cele gri) Si pentru ca eu nu stiu daca curentul electric circula de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, ori daca este afectat de gravitatie l-am lasat pe MastaGi sa lege si noile switch-uri care au venit odata cu butoanele. Apoi, in sfarsit m-am apucat de grif. Gabi a sugerat ca nu i-ar sta rau oleaca mai inchis la culoare. Zis si facut. De prin acaretele lu' tata de la subsol am ales un bait (sub forma de granule, dizolvabil in apa), care cica da o culoare ca de nuc. Nuc is good. Deci diluat cu apa, facut probe pe alta bucata de lemn, carpa de bumbac inmuiata in el si colorat griful. Nu am avut o nuanta ca tinta deci m-am oprit cand am hoatarat ca-mi place. Headstock-ul va fi vopsit cu aceeasi culoare ca si corpul chitarii doar pe partea din fata asa ca nu l-am colorat. Pun niste poze in care sper sa se vada diferenta de culoare. Acum sunt in stadiul in care trebuie sa dau a treia mana de bait pentru lemn. In seara asta nu am avut timp. Nici nu o sa pun poze pentru ca nu-i nimic de vazut. Bait pentru lemn, pensula, si nici o diferenta vizibila. Mai e ceva. Blocul de rezonanta de la floyd (sper ca asa ii spune, daca nu, o sa stiti despre ce vorbesc, cand vedeti pozele) era de 37mm inaltime, iar mie imi trebuia de 42. Din nou intra tatal meu in scena. Eu am comandat, el a executat. Ho, ca i-am dat azi o bere. Deci dintro (mai nou asa se scrie?) bucata de alama ( cel vechi era din zamac) mi-a faurit un nou bloc dupa noi specificatii. Pentru ca am aflat ca mai masiv e mai bine pentru sunet (atat cat are el loc sa-si faca treaba) L-am comandat ceva mai gros. Din 8mm cat avea cel vechi acum are 11mm. Incape si lucreaza. Va urma.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.