www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ramurel

Veteran
 • Content Count

  3377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  100%

Posts posted by ramurel


 1. Lăsând la o parte problemele cu angajații și sincopele în calitate ( destul de exagerate, exagerări proporționale cu renumele brandului, părerea mea ), eu zic că Gibsonul e un brand care va cădea în picioare tot timpul ( idem Fender ), așa că nu-i plângeți de milă, va fi ok, și azi și peste 100 de ani, sau cât va mai fi cerere de chitare pe planeta asta.

  Părerea mea


 2. Ioanea, dupa coasă, birt, răchie, "muci"...

  -Ioi, mă omoară Mărie c-am vomat pă cămeşă ...

  - Nah, ştii ce fă ? Bagă 5 lei lei în bojnar la chiept şi-i zici lu' Mărie că i-o fo' rău lu' Toader şi din greşeală o vomat pă tine

  ...............

  ...............

  -No, tu, Ioane ce-i cu cămeşa ta, tăt eşti varză !

  -Mărie, i-o fo aşe de rău lu' Toader de la beutură, c-o ţâpat pă mine tăt... Da', ni, mi-o dat 5 lei s-o curăţ !

  -D-asta-i de 10 lei, mă Ioane, nu de 5.

  -.... d-apăi s-o şi căcat la mine-n nădragi !

  • Like 2
  • Haha 6

 3. Deci, concluzia mea ar fi să-ți cauți chitara potrivită, știu că sună descurajant, la mine a 10-a a fost cu noroc, combinația perfectă între mărime și greutate corp, tip grif ( grosime și profil,) și centru de greutate, comodă la cantat in orice poziție, în picioare, pe scaun, în picioare pe scaun și chiar și tolănit in fotoliu. 

  • Like 2

 4. Acum 4 ore, alinu_tau a spus:

  Cel putin stiu ca nu sunt singurul. :)Eu cu cat ridic griful mai sus cu atat mi-e mai greu sa ajung la freturile superioare dar la coarda mi gros... Imi si oboseste mana si chiar simd dureri.

  Că tot ai făcut comparația cu Slash și ai zis de oboseală, contează și ce formă constructivă de chitară ai. Mie îmi era dificil sa fac exact aceeași piesă, de exemplu, pe SG și apoi pe LP sau pe stil telecaster-ușor-ca-fulgul, având centrul de greutate complet diferit la ele, automat și postura mă obliga la altă poziție și întotdeauna am avut strap de chitară pentru fiecare din ele și setat la lungimi complet diferite una față de cealaltă și automat și înălțimea chitarei mi se modifica. Nu mai zic că la SG centrul de greutate era așa de deplasat spre headstock, încât o parte din efortul mâini stângi era direcționat spre susținerea gatului, deci automat nu poți interpreta la fel ca la celelalte, unde gatul stătea practic singur in aer. A trebuit să îmi iau strap "antiderapant" pentru el, ba chiar la un moment dat mi-a trecut prin cap să-l prind cu capsatorul de tricou :P:)

  • Like 2

 5. Cum e făcut wiringul :

  J1 - intrarea 1x12 [ doar un speaker - 8 ohmi ]

  J2 - intrarea 2x12 [ paralel, total 4 ohmi ]

  Pentru cei cu staţii de 8 ohmi la ieşire, trebuie refăcut wiringul, mutate in serie, ca să devină 16 ohmi şi sa nu fie probleme la cuplarea pe 2x12 ! 

  Mie mi-a convenit să-l fac în paralel, pentru ca am 4 ohmi la ieşire din staţie !

  post-2954-0-26009400-1410430410.png


 6. Acum 3 ore, vektor a spus:

  Translation : are 2 difuzoare de 8 ohm fiecare. Le poti folosi :

   

  - 8 ohm individual, care unul cu fiecare amp [cred ca trebuie refacut cablajul]

  Nu trebuie refăcut daă le vrea pe ambele introduse în cabinet SIMULTAN  în cele două intrări, fiecare head/amp va prelua câte un speaker de 8 ohmi.

  Doar dacă vrea să folosească UN SINGUR HEAD/AMP PE INTRAREA DE 2X12  e problemă, acolo sunt 4 ohmi [ aşa am dorit eu cablajul, pentru headul meu de 4 ohmi ].

  Aşa sunt legăturile la al meu :

   

  post-2954-0-26009400-1410430410.png


 7.  

  Deci, varianta intrării de 2x12  la al meu are 4 ohmi.  Tu bagi amp/staţie de 8 ohmi la consumator/speaker de 4 ohmi, dacă vrei să foloseşti ambele difuri din cabinet, ceea ce, din ce ştiu, nu prea e recomandat, posibil să strici ceva la staţie.

   

  Scuze, tre' să-mi fi scăpat detaliul ăsta  din lista ta de întrebări ! 

×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.