www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut

As dori sã-mi iau o chitarã acusticã. Nu sunt chiar începãtor, am mai cântat pe o chitarã Hora. Am un buget de 650-700 de lei. Am fost prin magazin, și din ce am încercat mi-au plãcut un Takamine GD10-NS și un Fender CD-60. Aș dori dacã se poate niște pãreri, review-uri sau chiar sugestii la ceva mai bun în același buget. Menționez cã aș dori s-o iau nouã, nu second-hand.

Vã mulțumesc! :D

Posted

Eu am un CD60. Îmi place dinamica, cum sună pe acorduri şi faptul că nu stai toată ziua să învîrţi la cheiţe, dar are următoarele hibe:

- îi plac doar corzile groase, altfel sună extrem de piţigăiat şi fără viaţă. Acum folosesc Fender Custom Light 70CL, 52-11, după o experienţă extrem de nefericită cu Dunlop (fretbuzz la greu, au oxidat în două zile şi s-au rupt după cîteva săptămîni);

- gîtul e greu, dacă încerci să cînţi din picioare are tendinţa să cadă în cap şi devine obositor să-l tot ridici;

- sustainul nu e la fel pe toate notele, unele se amortizează prea brusc (de exemplu, a mea urăşte nota sol, indiferent de octavă). Pe acorduri nu se simt prea tare, dar pe ciupituri îţi dai seama imediat că e ceva în neregulă;

- deşi acordurile sună bine, sunetul ar putea fi mai cizelat.

Dacă mai ai drum pe la magazinul respectiv şi vrei să alegi una dintre cele două, ia-le bine la purecat şi bagă nişte scale pe tot griful.