damageplan Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Folosesc urmatoarele scule: Mixer Alesis multimix 8 usb 2.0. Microfoane: Samson C02 overheads; Akg D112 kick, SM58 Snare. Metoda folosita : Recorderman. DAW Reaper. _____________ Problema mea este in felul urmator: Nu reusesc sa scot semnal suficient de puternic in DAW. Totul pare in ordine cu setupul, Gain staging-ul facut mai mult sau mai putin corect..etc. Care este motivul pentru care inregistrarile mele suna sec si fara vlaga? Fac ceva gresit...sau nu fac deloc. Dar ce anume? Citisem pe undeva despre compresia paralela..."parallel compression". Poate sa-mi explice cineva in Romana conceptul si cum sa-l folosesc la tracking de toba? Orice parere e binevenita..
karpi Posted March 2, 2014 Posted March 2, 2014 Folosesc urmatoarele scule: Mixer Alesis multimix 8 usb 2.0. Microfoane: Samson C02 overheads; Akg D112 kick, SM58 Snare. Metoda folosita : Recorderman. DAW Reaper. _____________ Problema mea este in felul urmator: Nu reusesc sa scot semnal suficient de puternic in DAW. Totul pare in ordine cu setupul, Gain staging-ul facut mai mult sau mai putin corect..etc. Care este motivul pentru care inregistrarile mele suna sec si fara vlaga? Fac ceva gresit...sau nu fac deloc. Dar ce anume? Citisem pe undeva despre compresia paralela..."parallel compression". Poate sa-mi explice cineva in Romana conceptul si cum sa-l folosesc la tracking de toba? Orice parere e binevenita.. Pai pune si tu sample cu ce ai reusit sa faci /inregistrezi . Chestiunea cu "nu reusesti sa scoti" semnal sufucient de mare ?,,,nu pot sa-mi imaginez.Problema este deobicei ca din cauza dinamici mari intri in overdrive./limitare din care cauza trebuie sa folosesti un compresor /limitator ... In rest gasesti "tutorial"-e de inregistrare /masterizare cu descriere si exemplificare cate doresti ....de ex..din prima incercare cu google : http://www.solid-state-logic.com/support/duende/tut_7.asp Parallel compression is technique that involves mixing the original uncompressed sound with a suitably compressed version of it. https://www.google.ro/#q=parallel+compression+tutorial Tracking practic -= recording ."Tragi" sunetul . Probabil te referi la "triggering" in MIDI ca apoi sa folosesti sunete din colectii de sunete SF2 ..l care ai nevoie e un MIDI trigger de tobe cu senzori ce se monteaza la fiecare piesa din garnitura , inregistrezi MIDI apoi cu un player SF2 se reda cu ce garnitura SF2 de sunete "trase" HiFi doresti,,, 1
Recommended Posts