adrian7015 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Salut!Am vazut pe youtube cateva videoclipuri ca acestea : http://www.youtube.com/watch?v=VavefSZso5U&list=UUda1Oh79iEokNUxjWrZx9hA si vreau sa invat sa fac armonie ca tipul asta.Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva acorduri, sfaturi, ceva game sau orice altceva cu care sa pot sa incep sa fac aceste hore, va multumesc frumos! 4
CiocanelBloodyCIocanel Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 (edited) meserie. poţi să le scoţi singur că se văd bine... ritmu, dacă ştii olea de jazz, iese uşureanu... Bogdan Liviu, partidu' te vrea tuns... Edited February 3, 2014 by CiocanelBloodyCIocanel 3
Grekko Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Salut!Am vazut pe youtube cateva videoclipuri ca acestea : si vreau sa invat sa fac armonie ca tipul asta.Daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva acorduri, sfaturi, ceva game sau orice altceva cu care sa pot sa incep sa fac aceste hore, va multumesc frumos! Salut, de curând am văzut şi eu nişte clipuri din "seria" asta şi am încercat să văd despre ce e vorba. IMO, dacă vrei să cănţi în genul ăsta îţi trebuie pentru inceput nişte noţiuni de armonie funcţională, apoi să asculţi muzică lăutarească, ca să incepi s-o "auzi". Banuiesc ca multe progresii sunt standard, făra mari imbunătăţiri, dar s-ar putea să ma inşel. Nu ştiu dacă te ajută, dar secţiunea A de la al doilea clip are progresia asta ( e in D minor): A7 l Bb7 (#11) l A7 l E-7b5 l A7 l Bb7 (#11) l A7 l E-7b5 l A7 / Bb7 (#11) l G7 / C#o l D-7 l D7 l G-7 l F#7 l G-9 l E-7b5 l D#7 l E-7b5 Oricum, ideea e că ar trebui să inţelegi ce se întamplă cu armonia, nu doar s-o interpretezi mecanic. E destul de complicat, sunt câteva substituţii acolo, unele mai comune (in jazz ,de exemplu), altele nu prea. 2
CiocanelBloodyCIocanel Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 (edited) Salut, de curând am văzut şi eu nişte clipuri din "seria" asta şi am încercat să văd despre ce e vorba. IMO, dacă vrei să cănţi în genul ăsta îţi trebuie pentru inceput nişte noţiuni de armonie funcţională, apoi să asculţi muzică lăutarească, ca să incepi s-o "auzi". Banuiesc ca multe progresii sunt standard, făra mari imbunătăţiri, dar s-ar putea să ma inşel. Nu ştiu dacă te ajută, dar secţiunea A de la al doilea clip are progresia asta ( e in D minor): A7 l Bb7 (#11) l A7 l E-7b5 l A7 l Bb7 (#11) l A7 l E-7b5 l A7 / Bb7 (#11) l G7 / C#o l D-7 l D7 l G-7 l F#7 l G-9 l E-7b5 l D#7 l E-7b5 Oricum, ideea e că ar trebui să inţelegi ce se întamplă cu armonia, nu doar s-o interpretezi mecanic. E destul de complicat, sunt câteva substituţii acolo, unele mai comune (in jazz ,de exemplu), altele nu prea. suna misto si pe ritm de jazz In ninel si robert e un render backing track cu armonia asta cu real tracks si in dansuri populare gasiti note pentru dansuri populare, balcanice/turcesti ca sa le puneti pe chitara. au si acordurile scrise deasupra unele. si midi. - le-am gasit recent ninel si robert.rar dansuri pdf leadsheet si midi.rar melodie_de_ascultare.tyros_radu.mid Edited July 11, 2014 by CiocanelBloodyCIocanel 1
Grekko Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 suna misto si pe ritm de jazz ninel si robert.JPG In ninel si robert e un render backing track cu armonia asta cu real tracks Mișto. Cum ajung acasă, ma uit prin ele. Btw, în mm 10-11 din chartul ăla e un ii-V-i foarte competent: G7 (E-9), C#dim (A7b9), D-7. Eu ma gândeam doar la voicinguri când am scris acordurile. 1
CiocanelBloodyCIocanel Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Mișto. Cum ajung acasă, ma uit prin ele. Btw, în mm 10-11 din chartul ăla e un ii-V-i foarte competent: G7 (E-9), C#dim (A7b9), D-7. Eu ma gândeam doar la voicinguri când am scris acordurile. cred ca o sa sune mai bine daca-i pun EAD, indeed. o sa corectez acu si ii fac render din nou
CiocanelBloodyCIocanel Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Inca una de la johnyd1990 pentru moldoveanca lui se stieee cine este armonistu, chitaristu, sufletiiiistu... jpeg, bib, si downloadable wav din soundcloud. https://soundcloud.com/hammerhammerson/moldovianca-goes-to-new-orleans-renderwav Astept pe Grekko sa-mi faca un proofread. Nu stiu daca le-am nimerit pe toate acordurile cum trebuie... 'originalu' www.youtube.com/watch?v=XtVNKNsWsac moldovianca goes to New Orleans.zip 2
Grekko Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Ciocănel, cu ce faci BT-urile? Armonia sună ok, dar în loc de F7#5, aș pune Bb13 (din bas - 1 5 7 3 6).
CiocanelBloodyCIocanel Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Ciocănel, cu ce faci BT-urile? Armonia sună ok, dar în loc de F7#5, aș pune Bb13 (din bas - 1 5 7 3 6). Pff, asa e. merci. BT-urile le fac cu Band in a Box cu real tracks instalate. Asta a fost un realtrack de dixieland. http://www.pgmusic.com/bbwin.realtracks.htm Se gasesc si mai 'ieftin' pe site-ul ala din Suedia Si realtracks, daca ai spatiu pe PC, le poti 'gasi la oferta' aproape pe toate... sunt 'oferite' chiar de Uraz Kivaner
Recommended Posts