www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O mana mai rapida decat cealalta


Guest space
 Share

Recommended Posts

Intampin urmatoarea problema:

cand incep sa fac alternate picking(exercitii de exemplu), cu mana dreapta lovesc coarda inainte sa pun degetul pe fretul urmator.De obicei, se intampla asta cand sunt pe la mijlocul exercitiului.

Nu stiu daca intelegeti...

Ideea e ca mana dreapta , la un moment dat ,"merge" mai repede decat aia stanga.

Link to comment
Share on other sites

Studiaza rar . Alegeti un tempo in asa fel incat sa canti perfect la acel tempo . Canta asa o saptamana . Dupa o saptamana pui metronomu la viteza cea mai mare cu care poti tine pasu , in continuare cantand perfect ( fiecare nota trebuie sa se auda foarte clar). Faci iar o saptamana . Dupa care iar maresti viteza. Si tot asa .

Dar grija , nu mari viteza daca dai gherle. Nu conteaza daca intr-o saptamana maresti doar cu 5 bpm , is perfecti . Ideea e sa ai acuratete.

Link to comment
Share on other sites

Da, am observat ca am tendinta sa maresc viteza si sa pierd din acuratete.Incep la o viteza, tin ritmul la viteza respectiva un timp, dar daca exercitiul e mai lung, il termin cu alta cadenta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Distorsed

Ceva de genu asta am patit si eu...cantam melodiile extrem de rapid, ma fortam eu...sh le cantam bine....dupa ce incercam sa incetinesc nu mai imi iesea deloc....apoi am luat metronomul si chiar s-a simtit diferenta

Link to comment
Share on other sites

Mda, aseara am inceput sa exersez cu metronomul si am observat putina ordine in exercitiile mele...imi da siguranta dracia asta mica ,care bipaie langa mine: :)

 

Insa, metronomul il pot folosi si pt alte lucruri inafara de exercitii la care trebuie sa tin un tempo?

Link to comment
Share on other sites

Guest Distorsed

err....inlocuitor pt ceas...macar la ticait..=)))...da btw...daca tot veni vorba sorry de offtopic cam cat costa un metronom???

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Io consider ca merita fiindca urasc sa studiez cu calcu pornit (imi distrage atentia etc). D-aia am dat 120 de lei pe un foarte smecher metronom de la boss. Si face toti banii...

Link to comment
Share on other sites

Guest wired2moon

De obicei cand nu-ti iese ceva cand canti la chitara, trebuie sa izolezi problema si apoi sa te concentrezi asupra ei. Tu ai identificat problema - mana stanga devine mai lenta dupa un timp. Acum ca sa te concentrezi asupra problemei, care se datoreaza probabil faptului ca stanga nu e la fel de sigura ca dreapta, ar trebui sa faci in timpul incalzirii foarte multe exercitii pentru mana stanga. Vei gasi destule pe net. Esential e sa folosesti dreapta in timpul acestor exercitii la minim. Incearca sa faci numai hammer-onuri si pull-offuri. Ar fi destul de bine sa folosesti un metronom, dupa cum s-a spus in topicul asta. Dupa ce ajungi cu stanga la tempoul la care poti sa faci alternate picking cu dreapta, incepe partea cu sincronizarea. Gasesti o viteza la care poti sa canti usor (si cu stanga si cu dreapta). Apoi reduci viteza cu vreo 20 bpm. Canti pana iti iese perfect, apoi maresti viteza cu 2 unitati. Canti pana iti iese perfect si scazi viteza cu o unitate. Canti pana iti iese perfect si repeti pasii dinainte (cresti cu 2, scazi cu 1). In final vei reusi sa faci ce vrei la tempoul dorit. Poate sa-ti ia de la cateva ore pana la cateva zile, in functie de cat de greu e pasajul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.