alzayr Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 (edited) Buna ziua, in cazul in care problema mea se incadreaza in alta sectiune rog un admin sa mute postul. Am o chitara electrica Jackson cu floyd rose. Pana de curand am avut corzi 9-42 pe ea si nu am avut nici o problema cu tuning-ul. Totul era ok am putut sa o acordez chiar si in C# tinand cont de corzile cam subtiri ce le aveam. Astazi am trecut pe Dunlop 11-50 si cu stupoare am realizat ca bridge-ul, indiferent de ce tuning aleg se inclina spre stanga(spre neck). Oare arcurile sa fie prea moi pentru marimea corzilor sau gresesc eu cu ceva. Pe chitara sunt montate 3 arcuri. Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat incat sa ii dau de cap as fi recunoscator. Multumesc. Edited October 12, 2013 by alzayr
leopold Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Buna ziua, in cazul in care problema mea se incadreaza in alta sectiune rog un admin sa mute postul. Am o chitara electrica Jackson cu floyd rose. Pana de curand am avut corzi 9-42 pe ea si nu am avut nici o problema cu tuning-ul. Totul era ok am putut sa o acordez chiar si in C# tinand cont de corzile cam subtiri ce le aveam. Astazi am trecut pe Dunlop 11-50 si cu stupoare am realizat ca bridge-ul, indiferent de ce tuning aleg se inclina spre stanga(spre neck). Oare arcurile sa fie prea moi pentru marimea corzilor sau gresesc eu cu ceva. Pe chitara sunt montate 3 arcuri. Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat incat sa ii dau de cap as fi recunoscator. Multumesc. De ce cu stupoare? corzile mai groase implica tensiune mai mare. Ca sa echilibrezi tensiunea corzilor trebuie sa intinzi de arcuri - sau sa mai adaugi.
alzayr Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Nu m-am asteptat la o asemenea diferenta de tensiune.Cred ca pana la urma trebuie sa mai adaug. De arcuri am intins cat am putut de mult.
alzayr Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 mai pui un arc sau pui arcurile asa /|\ Exact asa le-am pus. Ma gandesc sa mai tai o bucla din unul sa vedem ce se intampla. Ar trebui ca deformarea sa scada dar in comparatie cu cat se inclina bridge-ul cred ca nu va fi deajuns.
barbarossa Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 (edited) diferenta de tensiune de la setul de 9 la ala de 11 e mare. mai pune un arc. daca nu e de ajuns mai pune inca unul, sau pune unu (ala de sus) asa \ Edited October 12, 2013 by barbarossa
alzayr Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 O sa cumpar un set de 3 Heavy. Am vazut ca sunt mai multe feluri ce suporta diferite tensiuni.Deocamdata am rupt cate o bucla de la fiecare si vad ca este ok. Luni iau magazinele la rand sa cumpar. Multumesc pentru raspunsuri!
alinu_tau Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Problema ta se rezolva prima data de la suruburile de la gheara ce tine arcurile. Incepi sa le strangi si daca ajungi cu ele pana-n blana si tot mai trebuie strans, abia atunci schimbi pozitia arcurilor si daca tot ma trebuie mai pui arcuri in plus.
alzayr Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 (edited) Crede-ma ca am facut toate lucrurile astea inainte sa pun o intrebare aici. Dar se pare ca pur si simplu sunt prea moi arcurile si mai trebuie sa pun sau sa le inlocuiesc. Asa cum am spus si mai sus numai dupa ce am mai rupt din arc problema s-a ameliorat si am putut cat de cat sa o pun intr-un acordaj. Edited October 12, 2013 by alzayr
alinu_tau Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Pacat ca te-ai apucat sa rupi arcurile ca ti-as fi zis ca mai bine renunti la corzile alea si sa pui la loc de 9 sau cel mult de 10. Daca eram din acelasi oras aruncam dupa tine cu cateva arcuri ca mai am cateva pe-aici, dar asa... O sa iti fie foarte greu sa o acordezi. Incearca acum asa cum e, banuiesc ca pe masura ce ai strans si acordajul a urcat, deci mai trebuie slabite corzile, deci mai castigi si de aici ceva. Oricum, ca sa o acordezi ar trebui sa blochezi cu ceva blocul si dupa ce acordezi trebuie sa il lasi liber in arcuri si sa ramana in aceeasi pozitie. Cam complicat...
Recommended Posts