www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Buna ziua,

in cazul in care problema mea se incadreaza in alta sectiune rog un admin sa mute postul.

Am o chitara electrica Jackson cu floyd rose. Pana de curand am avut corzi 9-42 pe ea si nu am avut nici o problema cu tuning-ul. Totul era ok am putut sa o acordez chiar si in C# tinand cont de corzile cam subtiri ce le aveam.

Astazi am trecut pe Dunlop 11-50 si cu stupoare am realizat ca bridge-ul, indiferent de ce tuning aleg se inclina spre stanga(spre neck). Oare arcurile sa fie prea moi pentru marimea corzilor sau gresesc eu cu ceva. Pe chitara sunt montate 3 arcuri.

Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat incat sa ii dau de cap as fi recunoscator.

Multumesc.

Edited by alzayr
Posted

Buna ziua,

in cazul in care problema mea se incadreaza in alta sectiune rog un admin sa mute postul.

Am o chitara electrica Jackson cu floyd rose. Pana de curand am avut corzi 9-42 pe ea si nu am avut nici o problema cu tuning-ul. Totul era ok am putut sa o acordez chiar si in C# tinand cont de corzile cam subtiri ce le aveam.

Astazi am trecut pe Dunlop 11-50 si cu stupoare am realizat ca bridge-ul, indiferent de ce tuning aleg se inclina spre stanga(spre neck). Oare arcurile sa fie prea moi pentru marimea corzilor sau gresesc eu cu ceva. Pe chitara sunt montate 3 arcuri.

Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat incat sa ii dau de cap as fi recunoscator.

Multumesc.

De ce cu stupoare? corzile mai groase implica tensiune mai mare. Ca sa echilibrezi tensiunea corzilor trebuie sa intinzi de arcuri - sau sa mai adaugi.

Posted (edited)

Crede-ma ca am facut toate lucrurile astea inainte sa pun o intrebare aici. Dar se pare ca pur si simplu sunt prea moi arcurile si mai trebuie sa pun sau sa le inlocuiesc. Asa cum am spus si mai sus numai dupa ce am mai rupt din arc problema s-a ameliorat si am putut cat de cat sa o pun intr-un acordaj.

Edited by alzayr
Posted

Pacat ca te-ai apucat sa rupi arcurile ca ti-as fi zis ca mai bine renunti la corzile alea si sa pui la loc de 9 sau cel mult de 10. Daca eram din acelasi oras aruncam dupa tine cu cateva arcuri ca mai am cateva pe-aici, dar asa... O sa iti fie foarte greu sa o acordezi. Incearca acum asa cum e, banuiesc ca pe masura ce ai strans si acordajul a urcat, deci mai trebuie slabite corzile, deci mai castigi si de aici ceva. Oricum, ca sa o acordezi ar trebui sa blochezi cu ceva blocul si dupa ce acordezi trebuie sa il lasi liber in arcuri si sa ramana in aceeasi pozitie. Cam complicat... :blink: