vasile_palfi Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Salut, ce parere aveti de conexiunea folosind 4 cabluri ? Banuiesc ca utilitatea ei este in situatia in care avand un procesor de sunet vrei sa folosesti si canalele de pe amplif. Recent am testat asta pe un combo cu loop efect si un procesor Boss GT10 folosind amp control. Altfel nu puteam plasa delay-ul dupa drive-ul de pe combo. Voi cum folositi? Ce practica aveti in acest sens? Ce alte tehnici mai sunt? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 asa si trebuie conectat cand ai send/ return atat pe amp, cat si pe procesor. chitara in intrarea din procesor / send procesor catre input amp / send amp catre return procesor / out procesor catre return amp. singura faza e ca trebuie sa folosesti cabluri directionale (tresa de masa a cablului e conectata doar la capatul de la care PLEACA semnalul, recte la mufele de send si out. lucru de altfel valabil si la pedale, cand nu au surse de alimentare separate. cand e vorba de delay,daca e sa fii mai catolic decat papa, cea ma buna conexiune este -- rig normal / difuzor / microfon / delay alt amp, clean. --- asta pt ca in principiu ai si alte etaje in amp (defazor, etaj final, sau chiar difuzorul) care pot distorsiona. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasile_palfi Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Multumesc Sorin. Nu stiam de cablurile unidirectionale, eu am conectat cu 4 cabluri normale si functioneaza. Care este efectul si necesitatea cablului unidirectional? Se gasesc in comert astfel de cabluri ? Cat despore delay e clar ca n-are ce cauta in fata unui etaj de drive, va denatura sunetul, eu stiu ca delay, chorus, reverb trebuie sa fie la capatul sirului de efecte. Pe de alta parte, in asemenea conexiune, cand folosesti sau nu etajul de preamplificare din amp. trebuie egalizate bine nivelul sunetelor cu sau fara preamp-ul din amplif. Multumesac pt. sfaturi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 cu cabluri normale e posibil sa ai zgomot pt ca s-a format o bucla de masa. poate nu il sesizezi tu - ori ai cantat la volum mic, si ai o impamantare excelenta acolo. cablurile ti le faci - normal, doar ca la un jack nu-i mai legi masa. ca si la pedale, cand ai o sursa comuna... tu ai deja masa comuna prin sursa de alimentare... asa ca daca pui cabluri patch normale, se formeaza bucle de masa care induc un zgomot mai mult sau mai putin audibil. pe unii ii deranjeaza, pe altii nu. si arunci recurg la alte metode, crezand ca alta e sursa zgomotului - ecranate chitara, noise gate, etc dar problema principala vine de la cabluri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasile_palfi Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Interesant, o sa urmaresc asta, nu stiam. Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts