www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandare Clapa


Xtazy
 Share

Recommended Posts

Am avut si eu problema asta acum cativa ani si in final m-am hotarat la o yamaha din seria dgx, respecta toate cerintele tale si se gaseste prin bucuresti. Eu mi-am luat-o acum 5 ani, poate au aparut modele mai noi din aceeasi serie, cert este ca functioneaza si acum ca noua :)

 

Am vrut sa fie un hibrid, sa fie si similara cu un pian dar sa pot si compune piese orchestrale cu ajutorul ei. Am facut cateva piese dar aproape nicio clapa (mai ales in bugetul asta) nu se compara cu un pc/laptop pe care ruleaza un daw si in care poti incarca instrumentele virtuale pe care le doresti (vst-uri), acest lucru fiind posibil si live.

 

Este clapa mea de suflet (prima mea clapa :), mi-a fost si imi este foarte folositoare si o recomand cu toata caldura dar daca te intereseaza sa inregistrezi mai multe trackuri instrumentale si sa o folosesti la compus, mult mai bine este sa folosesti un computer si un midi controller.

Link to comment
Share on other sites

Mersi pt raspuns. Eu folosesc un DAW pt compus, dar intreb pentru cineva care nu prea le are cu calculatoarele si vrea sa faca totul din clapa. D-aia am precizat de multi-track (am si eu o clapa amarata care inregistreaza 2 sau 3 trackuri maxim, pe care sa le pot suprapune...nu faci mare lucru...).

Link to comment
Share on other sites

Deci, persoana pt care intreb este profesoara, si vrea sa foloseasca clapa ca sa compuna dicteuri armonice pentru studentii ei, in principal. Nu vrea echipament de studio si nici nu vrea sa faca piese pt radio :) . Singurele conditii sunt sa aiba tonuri bune de instrumente de orchestra si sa poata sa inregistreze si sa suprapuna cat mai multe trackuri. Sunt multe clape care fac treaba asta, dar cautam varianta optima de calitate/pret.

 

Din ce am gasit eu:

Roland E-09 http://esound.ro/clape/sintetizatoare/roland-e-09-sintetizator-aranjor.html

Casio WK-7500 http://mcmusic.ro/clape/sintetizatoare/casio-wk-7500-sintetizator-wk-7500k7.html

YAMAHA MM6 http://www.muzicastore.ro/sintetizator-orga/sintetizator-yamaha-mm6-/

KORG PS60 http://esound.ro/clape/sintetizatoare/korg-ps60-performance-synthesize.html

Roland Juno Di http://www.muzicastore.ro/sintetizator-orga/sintetizator-orga-roland-juno-di/

Yamaha PSR-550S/550B http://www.muzicastore.ro/sintetizator-orga/sintetizator-orga-yamaha-psr-s550-s550b/

 

Din pacate toate, in afara de Casio, au doar 5 octave...

 

Ceea ce nu stiu, insa, este cate trackuri pot suprapune, ca nu scrie pe nicaieri ...?!

 

Mersi!

Link to comment
Share on other sites

Pe asta o am eu si inregistreaza 5 canale maxim si are memorie de 5 trackuri...deci cam putin.

http://www.senia.ro/dgx-640c-pian-digital-yamaha-31900-3....Eu am dat 2300 ron pe ea in 2008, fiind noua, de la senia dar vad ca acum le-au scumpit considerabil.

 

Am si un juno di dar nu cred ca o sa-i placa pentru ca arata ca o clapa de jucarie si cele mai bune tonuri pe care le are sunt synthurile, iti spun asta tot din perspectiva unei profesoare de pian :) Din ce stiu eu JUno di nu are capabilitatea sa inregistreze in memoria lui...are intradevar intrarea usb unde poti baga tu orice track audio si sa ii dai play.

 

Am avut si un Casio WK si l-am dat, sunetele sunt mult mai proaste ca la Yamaha.

 

Cea mai noua clapa pe care mi-am luat-o :) si care poate face asta este Korg M50, 16 canale si 128 de trackuri, parca..nu am testat-o pentru ca acum lucrez cu calculatorul. E o clapa foarte buna calitate pret si se gaseste cu 61, 73 si 88 de clape grele, eu am varianta de 61 dar regret ca nu mi-am luat-o pe aia de 88 (clar unui pianist i-ar place mai mult varianta aceea avand in vedere ca celelalte au clape usoare si mult mai scurte si inguste ) dar era mult mai scumpa (aia de 61 era la oferta, ultima din stoc). Am dat 2500 ron pe ea de la mcmusic dar nu stiu daca mai gasiti asa ieftina.

 

La restul nu ma pot pronunta pentru ca nu le-am testat dar puteti sa incercati si psr-urile, sunt probabil mult mai ieftine si pot sa fie suficient de bune tonurile, plus ca se gasesc peste tot in bucuresti si pot fi testate.

 

Good luck!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.