Guest Adi Adrian Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Salut, sunt nou atat pe forum cat si la utilizarea unei chitari si am si eu o intrebare.. Cum se foloseste programul ap tuner.. ca nu prea inteleg.. Am microfon dar nu prea inteleg cum se foloseste programul. Multumesc.
Guest Adi Adrian Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 (edited) Deci am mai multe intrebari : Microfonul unde trebuie sa stea?! Ce trebuie sa imi arate cand coarda e acordata bine.. un print ar prinde bine. Multumesc. Edited June 14, 2013 by Adi Adrian
Velicu Radu Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 (edited) In functie de ce chitara detii microfonul trebuie asezat in fata rozetei sau in fata difuzorului la o distanta confortabila de 10-20cm. Aviz la chitara electrica sa nu ai un volum prea ridicat deoarece microfonul va distorsiona si programul nu va putea recepetiona corect sunetul. Daca programul are un sistem de auto tune va recunoaste sunetul pe care il scoate coarda pe care o lovesti si iti va arata cea mai apropaia nota de care este acul fiind inclinat in stanga si in dreapa. Scopul este ca acul sa fie perpendicular. Acest lucru il obtii strangand coarda daca acul este in stanga si slabind daca acul este in dreapta. Ai grija ca nota pe care ti-o indica programul sa fie aceasi cu cea din acordaj EADGB altfel se poate ca tu sa incerci sa acordezi alta nota care este mai sus sau mai jos decat cea din acordaj. Iti recomand sa cauti tutoraile pe youtube si de asemenea sa citesti cate ceva despre cum functioneaza o chitara si cateva notiuni teoretice despre sunet si game muzicale. E un punct chiar mai bun decat sa inveti sa iti acoredezi chitara. Daca intelegi baza muzici o sa intelegi si cum se acordeaza .Sper sa nu fiu acuzat de vreo publicitate dar pe siteul xbass.ro exista o "scoala de muzica" in care sunt explicate notiunile fundamentale ale muzicii si ale cantatului la chitara .Numai bine. Edited June 14, 2013 by Velicu Radu
Crypto Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 (edited) http://mcmusic.ro/ac...itara-ga-1.html ai sa-mi multumesti. E incredibil de usor de folosit, Am unul asemanator de vreo 7 ani de zile si merge ca in prima zi. Acordeaza doar in standard pana la maxim 5 semitonuri in jos si cum spuneam...foooarte usor de folosit, precis, are microfon incorporat, cand acordez o chitara il tin pe birou si capteaza bine. Am folosit si eu aptune la inceput, pana mi-am dat seama ca e chiar culmea, sa folosesc un calculator sa acordez o chitara amarata. Acordeaza de-asemenea si bass. Nu e chromatic, asadar e limitat doar la chitara si bass, in acordaj standard, desi cu mici "smecherii" il poti convinge sa acordezi si open a.s.m.d, dar compromisul asta rezultata intr-o utilizare mult mai usoara mai ales pentru incepatori. Are si camerton incorporat, te mai ajuta si el sa-ti formezi urechea. Edited June 14, 2013 by Cryptopsy
Recommended Posts