Susceptor Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Cine se pricepe la electronica si la muzica si la chitara si sa stie cum sa scoata dintr-o chitara mediocra ceva bun umbland putin la partea electrica.. Nah..de exemplu ce condensatori sa pui ca sa schimbi tonu..mai multe pontetniometre de ton..tot felu de chestii ca sa ai o chitara cum iti doresti.. iar pt astia n00b intr-ale partii electrice intr-o chitara (asa ca mine), o schema a legarii pontetniometrelor cu dozele si switchului ar fi ideal
hihi Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Scheme dastea, gasesti o gramada pe net, daca dai o simpla cautare pe google la pictures "fender" . good luck. Si nu gasesti numai la fender, gasesti la multe
Elethan Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Pai astea le gasesti pe net, numai trebuie sa stii exact ce cauti si ce vrei sa faci... pentru ca eu tot nu inteleg ce vrei sa faci.. pentru ce sa adaugi alte potentiometre??.. electronic la o chitara mediocra mare nu lucru nu ai ce-i face.... inlocuiesti potentiometrele si switch-ul cu unele de calitate... schimbi cablurile cu unele de calitate superioare si ecranate... poti ecrana partea electronica destul de usor... eu am folosit la o chitara folie de metal cu rezultate destul de bune (se poate capitona cavitatea destul de usor cu niste glue, dar ai grija sa nu faci vreun scurt pe undeva ca porma te miri de ce nu mai suna Si in final ar trebui schimbate si dozele... asta fiind cea mai scumpa solutie... dar o chitara mediocra tot mediocra ramane... oricat te-ai chinui tu.. asa ca nu trebuie sa te astepti la minuni
Cosu Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 uite cateva scheme deosebite: http://www.guitarnuts.com/wiring/menu.php eu unul nu m-as baga la nici una ca sunt multumit de cum imi suna chitara. totusi daca tu vrei go ahead Cum bine a zis Elethan dozele sunt baza
Elethan Posted June 21, 2005 Posted June 21, 2005 Da normal ca sunt baza, dar tot daca nu ai restu electronicelor pe masura degeaba ai nush ce EMG-uri de 200$ daca switchu se blocheaza sau potentiometru face urat... sau daca ecranarea atat a cavitatii cat si a cablurilor e varza (sau nu e deloc ) vei avea un zgomot neplacut rau
Susceptor Posted June 22, 2005 Author Posted June 22, 2005 era o chestie pur informativa nu am de gand sa modific nimic..dar in caz ca ma chinuia talentu si eram curios..in fine...faza asta as dori sa o incerc pe bass...
Elethan Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Pai ar fi o idee sa stii exact ce vrei sa faci inainte, in sensul ca iei schema iei un creion si te apuci sa faci ce vrei (mai intai pe hartie)... Eu nu am inteles exact ce vrei sa faci...
Recommended Posts